Siedlisko z sosnami cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2010, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Re: Siedlisko z sosnami cz.3

Post »

Nie wiem już czy to o tym niezmordowaniu było do mnie, czy może nie było, ale jakoś tak się w tym odnalazłem... :;230 Nie dość, że wtedy jak mnie plecy napierniczały po kopaniu, jak tylko łyknąłem kodeinę i na chwilę mnie przestało boleć, to poleciałem montować łuki dla roślin pnących, to jeszcze ledwo te plecy zaleczyłem ? i pobiegłem skopać to, co mi jeszcze do skopania pozostało. Teraz już spokojnie mogę czekać na wiosnę.

Dużo zdrówka życzę!
LOKI
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

EWA (rewi), AGUNIU, MADZIU, EWA (gajowa), BEJKA, LIDZIU, ELU, PRZEMKU, MAŁGORZATKO, TERENIU, EWA (constancja), JOLA, GOSIA - Dziękuję serdecznie wszystkim razem i każdemu z Was z osobna

EWA (Bina) podziwiałam Twoje olbrzymie mieczyki po wykopaniu, niedawno wykopałam swoje, nie są tak wielkie, ale też sporo przyrosły i mają mnóstwo takich maleńkich. Przechowujesz je czy odrywasz i wyrzucasz?

KASIU, dziękuję, ale jakoś tak hurtem ałatwiamy choroby, mam nadzieję, ze jak wszystkie zaliczymy, to będziemy mieć spokój na dłuższy czas

ANIU, taki okres, ale trochę dużo tych chorób na raz

MISIU, moi rodzice, też martwią się bardzo jak oba wnuki chorują. Taki los dziadków i babć, jednak rodzice też martwią się o chorujące dzieci, wierz mi.

PATI, fajny ten kredens, nie? Myślę jednak, że Ty urządzisz się po swojemu ijuż widzę jak pięknie będzie

MARYSIU masz rację, ze przedszkole to wylęgarnia chorób, ale jak nie w przedszkolu to w szkole dzieci chorują. Takie są opinie.

DOROTKO, ROŻA333, dziękuję ;:196

TERENIU, jestem dobrej wiary, że operacja wnusia się uda, nie ma przecież innej możliwości. Będę mocno trzymać kciuki.

JOLU, no, że tak powiem. Kurujemy się z marnym skutkiem

ELU, z tego co wiem, to całe rodziny zarażają się od przedszkolaków. Najgorsze są wirusy, ajak jeszcze w domu jest młodsze dziecko to już w ogóle masakra

EWA, już coraz lepiej, ale wciąż w domu jesteśmy

RENATKO już się odzywam, Pati przywołała mnie do porządku

ANIU, jestem, jestem
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45

Post »

Najważniejsze, że już jesteś :wit ;:196
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu, Młody już w sumie w porządku, tylko katar został, ale było groźnie z kaszlem. Kupiłam inhalator i z solą fizjologiczną dużo pomógł. Mnie dopadło to samo co jego, a oprócz tego zapalenie spojóek

Tereniu, dziękuję za wsparcie. Już coraz lepiej, jeszcze do końca tygodnia Przedszklak zostanie w domu. A co z Twoim wnukiem?

Marysiu (mar) tak sobie chorujemy. Najpierw Patryk, potem ja. W czwartek ledwo żyłam, aż pojechaliśmy do moich rodziców, bo taka słaba byłam. Do tego zapalenie spojówek mnie dopadło.

Lidziu, najmocniej przepraszam za milczenie, ale nie dość, ze Patryk i ja chorzy, to jeszcze ślepa byłam. Na szczęście okulistka dobrze krople dobrała i jedno oko wyleczone. Teraz przeszło na drugie.

Aguniu, wreszcie zaglądam, bo głupio mi i się usprawiedliwaim. Wczoraj byłam z Patrykiem w pracy, bo nie iałam z nim co zrobić, a tam mam już spore zaległości. Ogarnęłam trochę najpilniejsze sprawy, Patryk pooglądał produkcję, magazn, sam szef go zabawiał nawet, bo kier.prod. już wysiadł i musiał wysyłkę szykować. Ale i tak wuj Paweł- insp.BHP był najfajniejszy razem z wujem Andrzejem-kier.prod. Za to szef dostał reprymendę od Patryka, że usiadł na nie swoim miejscu.
Wieczorem zapalenie spojówek przeszło na drugie oko i dziś prawie jak pirat, ale już jestem na forum.

Misiu, a kukuk, tu jestem. Patrzę jak pirat, bo jedno oko opuchnęte.
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bogusiu, nie martw się już. Zdrowiejemy a ja wracam na forum. Może jeszcze nie będę tak intensywnie się udzielać, ale obiecuję poprawę

Pati, jesteś super i bardzo dziękuję za uspokojenie forumowej braci ;:196

Aguniu, Madziu ;:168

Jola przy okazji choroby jestem na kawowym odwyku. Idzie ciężko, ale jestem twarda :wink:

Kasiu już lepiej, dziękuję. Teraz czeka mnie gonienie Waszych wątków

Marysiu, dziękuję, wreszcie jestem. Nawet nie wiedziałam, że aż tak bardzo zamiesza moja nieobecność. Obiecuję poprawę i więcej nie będę tak znikać

Dorotko, zdrowiejemy

Przemku, wracam i teraz czeka mnie nadrabianie zaległości, wiesz, jak to w szkole :wink:

Lidziu, witam po sporej przerwie, myślę, że normę chorowania mam już wyczerpaną na długi czas, zwłaszcza te oczy mnie dobiły

Jola, poprawa jest tak ogólnie. Wyleczę jeszcze zapalenie spojówek i od czwartku do pracy, choć Przedszkolak dopiero od poniedziałku pójdzie. Juz z dziadkami mam zaklepaną opiekę na czwartek i z byłą nianią na piątek

Bejka, ale zaszalałaś z hibiskusami ;:180 , tylko, że one duże rosną i gdzie je potem pomieścisz?

Jerzy (Loki), tak do Ciebie to było. Chyba jednak po nicku lepiej pisać ? Podziwaiam zapał i konsekwencję mimo bólu. Mnie zostało poprzesadzać szkółke w większe donice, ale chyba w końcu schowam wszystko do zimnego pomieszczenia lub przysypię grubo liśćmi z dęba

Madziu ;:196
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Oj, to Ty teraz oczy oszczędzaj! łypnij do nas tylko z rana, że wszystko ok i starczy, póki nie wyzdrowiejesz :wink:
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Marzenko Ty kochana będąc chora na oczy tak pracowicie wszystkim odpisujesz. ;:196
Mogłaś napisać ogólnie przecież, a wszyscy przestali by się martwić.
Zaniepokoiły mnie Twoje słowa, że Synek chory, ciągle leży, gdyż moje dzieci i wnuki nawet będąc chorymi przesypiały na moment, gdy temperatura skoczyła i dalej do zabawy.
Wnuczek ma mieć 5-tego grudnia wycinany migdał, ale ogólnie jest zdrowy, chodzi do przedszkola.
Jednak po konsultacji kilku lekarzy, również prywatnie tak córka zdecydowała.
Pozdrawiam Cię serdecznie. :)
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pati, masz rację, ze rano lepiej widziałam, a teraz znów zbiera mi się to coś w oku i widzę coraz mniej. Wczoraj wieczorem miałam totalnie zalane, a w nocy się zaklejało. Dziś w ogóle wariacki dzień. Siostra mnie nawiedziła. Poszła w moje ślady i zaczyna jej się kontrola z Urz. Skarb. Ciągle dzwoni i pyta. Dziś sprawdzałyśmy jeszcze deklaracje zanim inspektorzy się zjawią.
Był też tata, bo przyprowadził na garażowanie zimowe rower, potem siostra go zabrała.
A dom jak zagruzowany był tak dalej jest. Stan osiągnął już apogeum, więc jutro od rana ostro biorę się za wietrzenie szaf. Jaki rozmiar nosisz, napisz oczywiście na PW, może znów jakąś paczkę Ci podeślę :wink: ?

Tereniu, Patryka chyba tak ten katar, potem kaszel rozłożyły. No placek był. Ten kaszel to u koleżanki córeczki w zapalenie płuc się przeistoczył. Bo ona taka mądra i chore dziecko z antybiotykiem do przedszkola posyłała. Potem się ludzie dziwią, że w przedszkolu takie choroby się szerzą. Teraz już jest dobrze z nim, ale chcę go całkiem zdrowego do przedszkola zawieźć, bo takto osłabiony znów coś złapie. Chcę choć do świąt a potem do lutego mieć spokój z chorowaniem, a w ogóle to najlepiej wcale nie chorować. Najgorsze to chore dziecko. Naprawdę martwiłam się jak on taki słaby był.
To do operacji niewiele czasu zostało, teraz to czekanie najgorsze, ale wszystko się uda ;:196
Awatar użytkownika
przemo1669
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2011, o 11:06
Kontakt:

Post »

Marzenko oj wiem, wiem kiedyś mnie nie było 2 tygodnie nie było w szkole i to dopiero miałem zaległości ;:202
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Marzenko cieszę się, ze już lepiej się czujesz i mogłaś do nas wrócić ;:196 Nie forsuj na razie oczek i dbaj o nie, żeby nie przemęczyć, bo wtedy gojenie trwa dłużej. Życzę zdrówka również synusiowi, mam nadzieję, ze w końcu wykaraska się z tych choróbsk...
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45

Post »

No i sama widzisz, ze taka ciężka praca i podnoszenie poprzeczki innym piaskowym ogrodnikom nie wychodzi na zdrowie :lol: Trzeba było się obijać jak ja- dla zdrowotności oczywiście :wink:

Przy problemach z oczami nie sprzątaj w szafach, bo to kurz i pyłki materiałowe- mogą zaszkodzić :(

Miłego dnia :wit
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

U mnie od rana przebija się słoneczko zza chmur, na akacji szaleją sikorki, już nawet nie próbuję ich liczyć, mam 9 kawałków słoninki powieszonych i średnio po 3 sikorki na jednej. Czasem mam wrażenie, ze drzewo się rusza. Nie, z uwagi na choroby nic nie piję.

Przemku, str.20 Ty otwierałeś i teraz 21szą też Ty. Jak fajnie się ułożyło. Dadrabiane zaległości to nic fajnego, bo jest się ciągle z tyłu a tu nowe rzeczy się mnożą. Mam nadzieję, ze dam radę

Agnieszko, też mam nadzieję, że wychorowaliśmy się już i będzie spokój. Szczerze mam już dość, bo leki nie są niestety tanie, a tu święta idą.

Madziu, widziałam Twoje konspekty na ogród. Fajne. No i jak już pisałam, dobrze jak ktoś z zewnątrz rzuci na ogród okiem, fachowym. U Ciebie odkryte zostało TAM.
Kurcze, to mnie zbiłaś z tropu, bo dziś chciałam ruszyć z odkurzaczem i zacząć w sypialni, a potem po kolei choć szafę i 2 pokoje zrobić. Jak wrócę do pracy, to już tylko weekendy mi zostaną, bo wracam po ciemku i wtedy drewno na noc do kominka, kolacja, kąpiel i spać.
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

No nareszcie nasza Marzenka jest z nami i zaczyna po choróbsku normalnie funkcjonować ;:196
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
cantati
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2012, o 17:00

Post »

Marzenko, jesteś ;:196 Współczuję zapalenia spojówek ;:168 Przerabiałam całkiem niedawno i też najpierw jedno oko, a potem drugie - chociaż zgodnie z sugestią lekarza od początku kropiłam i chore i zdrowe oko...
Z zaległościami dasz radę, powoli wszystko nadgonisz ;:108
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
przemo1669
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2011, o 11:06
Kontakt:

Post »

Marzenko nawet nie zauważyłem ;:oj na nas zawsze możesz liczyć ;:168