Ania Zuzia i Chłopaki
- wielkakulka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ania Zuzia i Chłopaki
Musiałabym odczekać najmniej 2 tygodnie po takim leczeniu, a go męczy ten kaszel okropnie
- becia123
- Od: 12 wrz 2012, o 18:21
To się na cierpi mały tyle czasu U mnie też wszyscy pociągający i kaszlący ze mną włącznie.
Najgorzej Zuzia najmłodsza jak tak dalej pójdzie to też antybiotyk jeszcze do jutra syropki a jutro zobaczę pewnie po pracy do lekarza .Zdradliwa taka pogoda moment i wszyscy złapią Trzymaj się Aniu.

- grazynarosa22
- Od: 16 mar 2009, o 12:18
Coś Wam opowiem....mój brat mieszka w okolicy Krakowa...blisko- i jakoś nie chciało mu sie iść do pracy a miał robotę w domu....i wziął córke 3 l do lekarki....jak ta mała nastulała-nie wiem. kaszelek mam....o taki-i zakaszlała....pani popatrzyła do paszczy,osłuchała i mówi-ja tu nic nie widze i nie słyszę....ale na wszelki wypadek dam antybiotyk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! i wypisała !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
LUDZIE
no tylko ręce załamać..... 
LUDZIE

- becia123
- Od: 12 wrz 2012, o 18:21
Nie wszyscy chcą tak dawać antybiotyki.Kiedyś nie chciałam iść do lekarza więc pożyczyłam od koleżanki antybiotyk wtedy bardzo mi pomagał .Gdy już się wykurowałam poszłam do lekarza po receptę na ten antybiotyk ,lekarz nie przepisał stwierdził ,że jak ludzie będą się tak leczyć to on pójdzie z torbami.Dał syropek ziołowy Dodam tylko ,ze nie pochodził z naszego kraju. 

-
- 200p
- Od: 8 paź 2012, o 19:53
Aniu dużo zdrówka dla całej Twojej rodzinki 

Mój Sieraków - Zapraszam Piotr
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 8&start=98" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 8&start=98" onclick="window.open(this.href);return false;
- wielkakulka
Dziekuje Wam wszystkim. Wspominaliscie, ze moze alergia - pomyslałam, że Kuba kaszle od kiedy pali się w piecu - sucho, kurz...
Przyznam się do czegoś - kupiłam dziś w aptece leki na alergię bez recepty. Podałam Kubie - kaszle duzo duzo mniej, sporadycznie. Podam jeszcze jutro i zobaczę - wygląda na to, ze ja z zawodu księgowa trafiłam na chybił trafił. Do czego to doszło.
Przyznam się do czegoś - kupiłam dziś w aptece leki na alergię bez recepty. Podałam Kubie - kaszle duzo duzo mniej, sporadycznie. Podam jeszcze jutro i zobaczę - wygląda na to, ze ja z zawodu księgowa trafiłam na chybił trafił. Do czego to doszło.
-
- 200p
- Od: 8 paź 2012, o 19:53
brawo brawo dużo potrafisz 

Mój Sieraków - Zapraszam Piotr
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Aniu, no widzisz może teraz się polepszy Kubie trochę, a ja życzę żeby na dobre wyzdrowiał 

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Aniu a jak do tej pory zaczynałaś sezon grzewczy to nie kaszlał?
- wielkakulka
Nie Marysiu, nie kaszlał, ale moja doktorka do każdego przeziebienie dawała dzieciom ZYRTEK - twierdziła, że to działa również przeciwzapalnie. Teraz pytałam kilka razy czy to alergiczne, bo kaszle i kaszle od kiedy palę w piecu - a ona, ze mnóstwo dzieci przychodzi z takimi objawami, ze tylko kaszla i nic wiecej - że nie jest to alergiczne.
Zaczęło sie przed Wszystkimi Świętymi i tak do dziś. Na cmentarz szedł M z Zuzią, a my z Kubusiem w domu - i tak cały czas. Kuba był od tego czasu tylko 2 dni w szkole, jak mu się nieco poprawiło i znowu do łózka.
Uwierzyłam, ze nie alergia - ale byłam naiwna. Teraz przecież Kuba zasypia w łóżku i nie kaszle - ani razu. A wczoraj siedziałam z inhalatorem koło łóżka, bo dławił się, popuszczał od kaszlu - nie wierzę, że tyle czekałam - trzeba było od razu podać - tylko nie wiem czy mogę to stosowac u 11-latka - dzis ma urodziny i jest mu przykro, bo nie mógł zaprosic kolegów.
Zaczęło sie przed Wszystkimi Świętymi i tak do dziś. Na cmentarz szedł M z Zuzią, a my z Kubusiem w domu - i tak cały czas. Kuba był od tego czasu tylko 2 dni w szkole, jak mu się nieco poprawiło i znowu do łózka.
Uwierzyłam, ze nie alergia - ale byłam naiwna. Teraz przecież Kuba zasypia w łóżku i nie kaszle - ani razu. A wczoraj siedziałam z inhalatorem koło łóżka, bo dławił się, popuszczał od kaszlu - nie wierzę, że tyle czekałam - trzeba było od razu podać - tylko nie wiem czy mogę to stosowac u 11-latka - dzis ma urodziny i jest mu przykro, bo nie mógł zaprosic kolegów.
- grazynarosa22
- Od: 16 mar 2009, o 12:18
Aniu-my matki mamy dziecko-jedno-i dbamy o nie bardzo-a doktory.....co tam,nie ten lek to inny.....rzadko który się przejmuje...
Ja córke leczyłam u nich jak była w 1 kl....rok jeździłam gdzie mnie odsyłali.....była i w szpitalu ,na prześwietleniach ,u psychologa.....aha-bolała ją głowa (rezonansu nie zlecono) no i orzekli-jadłowstręt psychiczny.....a ona ma migrenę!!!! sama do tego doszłam....choć w wieku 9 lat nie szukałam u dziecka migreny....no ale zdarzyła się.....i tak ma do dziś ( 24 l)
Życzę zdrówka synkowi
....często wietrz pomieszczenia ,ale to już na pewno robisz.... 
Ja córke leczyłam u nich jak była w 1 kl....rok jeździłam gdzie mnie odsyłali.....była i w szpitalu ,na prześwietleniach ,u psychologa.....aha-bolała ją głowa (rezonansu nie zlecono) no i orzekli-jadłowstręt psychiczny.....a ona ma migrenę!!!! sama do tego doszłam....choć w wieku 9 lat nie szukałam u dziecka migreny....no ale zdarzyła się.....i tak ma do dziś ( 24 l)
Życzę zdrówka synkowi

- wielkakulka
Kuba jescze śpi
- pierwsza cała przespana noc od 5 tygodni
- otworzyłam dwa okna u dzieci w pokoju - okryłam nieco cieplej - nie kaszle po 5 tygodniach. Nie wiem teraz czy mogę cet-alergin podawać 11-latkowi bez konsultacji z lekarzem, zapytam w aptece - chyba bedzie najlepiej.

- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Aniu, tak, teraz bardzo dużo i dzieci i dorosłych zgłasza się do lekarza z kaszlem wiecznym ale to jest właśnie kaszel alergiczny, nie raz słyszałam rozmowy osób zastanawiających się co z nimi się dzieje, bo ciągle kaszel, ale takie mamy powietrze, reszta na PW
, a teraz złóż najlepsze życzenia synkowi i życz dużo zdrówka i 

- wielkakulka

- DuczekiOsia
- 1000p
- Od: 10 sie 2012, o 08:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Aniu zapytaj w aptece o ten lek czy możesz, skoro pomaga może nie zaszkodzi a mały nie będzie się męczył