Ania Zuzia i Chłopaki

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ania Zuzia i Chłopaki

Post »

Musiałabym odczekać najmniej 2 tygodnie po takim leczeniu, a go męczy ten kaszel okropnie
Awatar użytkownika
becia123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 wrz 2012, o 18:21

Post »

To się na cierpi mały tyle czasu U mnie też wszyscy pociągający i kaszlący ze mną włącznie. :D Najgorzej Zuzia najmłodsza jak tak dalej pójdzie to też antybiotyk jeszcze do jutra syropki a jutro zobaczę pewnie po pracy do lekarza .Zdradliwa taka pogoda moment i wszyscy złapią Trzymaj się Aniu.
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

Coś Wam opowiem....mój brat mieszka w okolicy Krakowa...blisko- i jakoś nie chciało mu sie iść do pracy a miał robotę w domu....i wziął córke 3 l do lekarki....jak ta mała nastulała-nie wiem. kaszelek mam....o taki-i zakaszlała....pani popatrzyła do paszczy,osłuchała i mówi-ja tu nic nie widze i nie słyszę....ale na wszelki wypadek dam antybiotyk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! i wypisała !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
LUDZIE :!: :!: :!: :!: :!: no tylko ręce załamać..... ;:223
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
becia123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 wrz 2012, o 18:21

Post »

Nie wszyscy chcą tak dawać antybiotyki.Kiedyś nie chciałam iść do lekarza więc pożyczyłam od koleżanki antybiotyk wtedy bardzo mi pomagał .Gdy już się wykurowałam poszłam do lekarza po receptę na ten antybiotyk ,lekarz nie przepisał stwierdził ,że jak ludzie będą się tak leczyć to on pójdzie z torbami.Dał syropek ziołowy Dodam tylko ,ze nie pochodził z naszego kraju. :D
piotrkalisz
200p
200p
Od: 8 paź 2012, o 19:53

Post »

Aniu dużo zdrówka dla całej Twojej rodzinki ;:3
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziekuje Wam wszystkim. Wspominaliscie, ze moze alergia - pomyslałam, że Kuba kaszle od kiedy pali się w piecu - sucho, kurz...
Przyznam się do czegoś - kupiłam dziś w aptece leki na alergię bez recepty. Podałam Kubie - kaszle duzo duzo mniej, sporadycznie. Podam jeszcze jutro i zobaczę - wygląda na to, ze ja z zawodu księgowa trafiłam na chybił trafił. Do czego to doszło.
piotrkalisz
200p
200p
Od: 8 paź 2012, o 19:53

Post »

brawo brawo dużo potrafisz ;:138
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Aniu, no widzisz może teraz się polepszy Kubie trochę, a ja życzę żeby na dobre wyzdrowiał ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Aniu a jak do tej pory zaczynałaś sezon grzewczy to nie kaszlał?
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie Marysiu, nie kaszlał, ale moja doktorka do każdego przeziebienie dawała dzieciom ZYRTEK - twierdziła, że to działa również przeciwzapalnie. Teraz pytałam kilka razy czy to alergiczne, bo kaszle i kaszle od kiedy palę w piecu - a ona, ze mnóstwo dzieci przychodzi z takimi objawami, ze tylko kaszla i nic wiecej - że nie jest to alergiczne.

Zaczęło sie przed Wszystkimi Świętymi i tak do dziś. Na cmentarz szedł M z Zuzią, a my z Kubusiem w domu - i tak cały czas. Kuba był od tego czasu tylko 2 dni w szkole, jak mu się nieco poprawiło i znowu do łózka.
Uwierzyłam, ze nie alergia - ale byłam naiwna. Teraz przecież Kuba zasypia w łóżku i nie kaszle - ani razu. A wczoraj siedziałam z inhalatorem koło łóżka, bo dławił się, popuszczał od kaszlu - nie wierzę, że tyle czekałam - trzeba było od razu podać - tylko nie wiem czy mogę to stosowac u 11-latka - dzis ma urodziny i jest mu przykro, bo nie mógł zaprosic kolegów.
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

Aniu-my matki mamy dziecko-jedno-i dbamy o nie bardzo-a doktory.....co tam,nie ten lek to inny.....rzadko który się przejmuje...
Ja córke leczyłam u nich jak była w 1 kl....rok jeździłam gdzie mnie odsyłali.....była i w szpitalu ,na prześwietleniach ,u psychologa.....aha-bolała ją głowa (rezonansu nie zlecono) no i orzekli-jadłowstręt psychiczny.....a ona ma migrenę!!!! sama do tego doszłam....choć w wieku 9 lat nie szukałam u dziecka migreny....no ale zdarzyła się.....i tak ma do dziś ( 24 l)
Życzę zdrówka synkowi ;:167 ....często wietrz pomieszczenia ,ale to już na pewno robisz.... ;:196
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kuba jescze śpi ;:19 - pierwsza cała przespana noc od 5 tygodni ;:41 - otworzyłam dwa okna u dzieci w pokoju - okryłam nieco cieplej - nie kaszle po 5 tygodniach. Nie wiem teraz czy mogę cet-alergin podawać 11-latkowi bez konsultacji z lekarzem, zapytam w aptece - chyba bedzie najlepiej.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Aniu, tak, teraz bardzo dużo i dzieci i dorosłych zgłasza się do lekarza z kaszlem wiecznym ale to jest właśnie kaszel alergiczny, nie raz słyszałam rozmowy osób zastanawiających się co z nimi się dzieje, bo ciągle kaszel, ale takie mamy powietrze, reszta na PW :wit , a teraz złóż najlepsze życzenia synkowi i życz dużo zdrówka i ;:cm
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

;:167 dziekuje juz zaglądam pw
Awatar użytkownika
DuczekiOsia
1000p
1000p
Od: 10 sie 2012, o 08:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Aniu zapytaj w aptece o ten lek czy możesz, skoro pomaga może nie zaszkodzi a mały nie będzie się męczył :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”