Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 12

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 12

Post »

Dobry Aguś!
Jaka dzisiaj pogoda u Ciebie? U mnie zachmurane, ale ciepło. Jedna kawka to za mało, lecę po następną... :D
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ach jak ja uwielbiam Twój ogród Aguś . Cudne fotki . Nabyłam w ty sezonie " psa" ale niestety nie z dredami :;230
Mój to modrzew Diana , szczepiony na pniu . Ale jak spotkam taką formę płaczącą już będzie mój :wink:
Pozdrawiam i miłego dnia życzę ;:196
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Cudne energetyczne fotki...twój ogród to ideał ;:196
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ale się przestraszyłam-kociąt przeszedł po klawiaturze i maszyna mi zgasła :shock: Na szczęście takie problemy to nie są żadne problemy :D
Pada. To jest problem :(
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Oj i ja chciałabym mieć taką żonę: ugotuje, posprząta, o zwierzaki zadba, dzieci doglądnie,
a i ogród cudownym uśmiechem omiecie. Ideał nie baba.
A ja właśnie mam taką ŻONĘ i nawet się nie obraża jak tak o nim mówię i jest z tego dumny. Może to mało typowy podział obowiązków ale każdy robi to co lubi. Mój M woli uciec do kuchni niż pomagać mi przy pracach budowlanych. I za to go uwielbiam.

Aguś cudne zdjęcia Piesa. Z niecierpliwością będę czekała aż mój choć zbliży się wyglądem do Twojego. Pamiętaj by dać wiosną hasło do postrzyżyn bo nie wiem kiedy. To będzie piewsze strzyżenie mojego szczeniaczka. :tan
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Agnieszko dobrego....
Chmurki, słoneczko - jeszcze jest dobrze!
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Marysiu, dzień dobry... tu pochmurno i pogoda łóżkowa, nic konkretnego dziś nie zrobię, bo zwyczajnie mi się nie chce... Miłego!
Jolu, dam znak do postrzyżyn piesa :) Generalnie cięcia nie należy się bać, co zrozumiałam dopiero z czasem... na początku było mi szkoda każdej przyciętej gałązki; teraz wiem, że ogrodnika poznaje się nie po tym jak sadzi, ale po tym jak tnie ;-)
Ewuś, siedzisz dziś w domu, ale Ci dobrze... koty dookoła, komputer świeci, kawa jest - czegóż chcieć więcej :)
Aguś, bardzo dziękuję, ale te słowa o ideale to do Dany, do Dany! ;-)
Agniesiu, obejrzałam sobie Twojego modrzewia - świetne są te kręcone gałązki, zobaczysz ile radości da Ci taki rozczochrany, loczasty pies :) Swoją drogą, zastanawiam się, czy mojemu do towarzystwa nie zakupić dziewczynki Diany ;:173 Musiałaby być już jednak dojrzałą damą :)
Kasik, tu pogoda do bani, a po wczorajszym słonku śladu nie ma... na szczęście mój tydzień jest krótszy, zatem jakoś wytrzymam... uśmiechu życzę ;:196
Miłko, a to ciekawe co piszesz na temat żółknących liści czosnku... myślisz, że to kwestia grzyba? Zaobserwuję wiosną co się z nimi będzie działo - wydaje mi się, że taki efekt mam co roku... Zastosuję prewencję zatem :) Cieszę się, że modrzewiowe gałązki przypadły Ci do gustu!
Małgoś, miłego również... nie mam delospermy, a podoba mi się... muszę poczytać o jej wymaganiach; może znajdę dla niej jakies miejsce w ogrodzie?

CDN...
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Aguś...Danie też to powtarzam za każdym razem ;:333
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Ja myślę, że zasychające liście czosnków to nie jest grzyb, tylko nieodłączna cecha tych roślin. Dotyczy to wszystkich odmian, dużych i małych. Trzeba po prostu sadzać czosnki za innymi roślinami, które je maskują.
Monikwiaty
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 23:59

Post »

Witaj Aguś ,na zdjęcia Twojego pięknego ogrodu można patrzeć i patrzeć. Na reszcie jestem pewna co to jest "pies" czytałam o tym psie swojego czasu albo u Ciebie albo u Kasi i bardzo starała się go do czegoś dopasować. Przez dredy stawiałam na modrzew ale pewności do dzisiaj nie miałam :) Mój marny ale się poprawi , dzięki Jadzi wiem że potrzebuje oprysku ,mnie to trzeba chyba wszystko ;:14
Pozdrawiam, Monika.
Wstążeczka
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45

Post »

Czosnki maja liście takie niewyjściowe z natury a nie nie z choroby. Czytałam o tym kiedyś, żeby je właśnie sadzić przy czymś co zasłoni te mało ozdobne liście. Ba, nawet zgodnie z zasadami posadziłam swoje przy krzaczku, który miał pełnić taką maskującą funkcje i owszem pełnił. Tylko, że nie pomyślałam o tym, że dół owszem pięknie zasłonięty ale górą należy jednak kolory odciąć, żeby fiolet czosnku ładnie wyeksponować. A ja "ogrodnik roku" posadziłam wśród lawendy o takim samym kolorze :lol: Ale to było dawno i nieprawda ( w zeszłym sezonie, czyli przed FO) 8-)

Aguś, też poproszę o znak-sygnał kiedy i co tniesz wiosną, żebym i ja ruszyła do pracy :D
Miłego dnia :wit
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
nena08
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 10:06

Post »

:wit Agnieszko.
Podglądam i podziwiam Twój piękny zakątek ;:138 .
Czosnki cudowne. Moje, raczej mojego syna, nie zakwitły w tym roku. Wypuściły same liście.
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Agunia ale u mnie fantastic słoneczko ;:3
Miłego dziona :wit
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15

Post »

Ja kura domowa prawie od zawsze :lol: melduję ,że nadal żyję ,podglądam ,podczytuję a że się nie udzielam bo ja z natury małomówna ale tak na serio a nie jak niektórzy :;230
Oby do piątku ;:196
Awatar użytkownika
MamciaTerenia
1000p
1000p
Od: 1 lis 2012, o 14:44

Post »

:wit Agnieszko, przyszłam z rewizytą.
Będę się pewnie powtarzać, ale co tam....jestem pod ogromnym wrażeniem tego co zobaczyłam ;:180
Stworzyliście piękny ogród, z rozmysłem zaplanowany i zagospodarowany. Będę częstym gościem aby podziwiać dalsze dokonania. Pozdrawiam i życzę miłego popołudnia ;:196
Pozdrawiam, Tereska
Aleja Różana 33 cz. 3
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”