Agness miło, że jesteś. Wiem, że mamy wiele wspólnych fascynacji roślinnych
 Chryzantemy są jedną z nich.
 Chryzantemy są jedną z nich.Krysiu wielkie dzięki za radę. Będę ją uszczykiwać by tylko chciała przeżyć do wiosny. Z tymi odmianami chryzantem jest niezły bałagan - to prawda. Ostatnio w pewnym piśmie ogrodniczym wyczytałam, że Czechowsky i Isabela Rose to ta sama chryzantema
 Na dobrą sprawę to roślina jest najważniejsza a nie jej nazwa. I tego się trzymajmy. Niech rosną, kwitną i cieszą oczy oraz duszę ogrodników.
 Na dobrą sprawę to roślina jest najważniejsza a nie jej nazwa. I tego się trzymajmy. Niech rosną, kwitną i cieszą oczy oraz duszę ogrodników.Elu nawet nie wiesz jak ucieszył mnie Twój wpis. Dobrze, że czasem zaglądasz i dajesz znak życia. O chryzantemach "pogadamy" wiosną. Kilka odmian niestety straciłam, ale wciąż przybywają kolejne. Natura nie lubi próżni
 Z niecierpliwością czekam na
 Z niecierpliwością czekam na   
 Ewciu ja niestety sobotę spędziłam w pracy
 , ale za to dziś udało mi się posadzić część świeżo "upolowanych" cebulek. Gdyby chryzantema nie przezimowała to znów dostaniesz patyczek.
 , ale za to dziś udało mi się posadzić część świeżo "upolowanych" cebulek. Gdyby chryzantema nie przezimowała to znów dostaniesz patyczek.Marysiu świetne skojarzenie
 Nie wpadłam na to. Muszę jednak pamiętać by zabrać ją na zimę do altanki. Mogłaby nie przeżyć na rabacie.
 Nie wpadłam na to. Muszę jednak pamiętać by zabrać ją na zimę do altanki. Mogłaby nie przeżyć na rabacie. Justynko warto wprowadzić chryzantemy do ogrodu. Szczególnie przy domu. Troszkę je odczarować i zdjąć z nich tę etykietę kwiatów cmentarnych. Kiedyś tylko tak je postrzegałam, ale mi przeszło. I cieszę się bardzo, że dałam się przekonać do chryzantem.
Muszę się podzielić z Wami swoją małą-wielką radością. Dzisiaj ku memu ogromnemu zaskoczeniu zaczęli wycinać to wielkie drzewo rosnące bezpośrednio przy mojej działce
 . Ktoś w końcu wysłuchał moich niemych próśb. Nie dość, że wysuszało mi kawał działki, śmieciło okrutnie to było sporym zagrożeniem. Po każdej burzy biegałam sprawdzić czy stoi. Miałam w planach pisać prośbę o jego wycięcie. Samo wycinanie nie wygląda na całkiem bezpieczne, ale mam nadzieję, że strat nie będzie.
 . Ktoś w końcu wysłuchał moich niemych próśb. Nie dość, że wysuszało mi kawał działki, śmieciło okrutnie to było sporym zagrożeniem. Po każdej burzy biegałam sprawdzić czy stoi. Miałam w planach pisać prośbę o jego wycięcie. Samo wycinanie nie wygląda na całkiem bezpieczne, ale mam nadzieję, że strat nie będzie. Mimo późnej jesieni u mnie sezon ogrodowy nadal trwa. Wczoraj "upolowałam" kolejne cebulowe na wyprzedaży. Całe mnóstwo cebul
 Dwa mniejsze opakowania już zagospodarowałam, ale gdzie upchnąć 50 cebulek tulipanów jeszcze nie wiem
 Dwa mniejsze opakowania już zagospodarowałam, ale gdzie upchnąć 50 cebulek tulipanów jeszcze nie wiem   Jutro przed pracą pójdę walczyć z tulipanami i ocenić front robót w parku. Będą pamiątkowe zdjęcia.
 Jutro przed pracą pójdę walczyć z tulipanami i ocenić front robót w parku. Będą pamiątkowe zdjęcia. - belamkanda chińska
 - belamkanda chińska

mam troszkę tulipanów ale na taki ogród za mało , takie zakupy jak Tobie się udało zrobić x 2 rozwiązały by sprawę a tu masz , takowego sklepu niet
 mam troszkę tulipanów ale na taki ogród za mało , takie zakupy jak Tobie się udało zrobić x 2 rozwiązały by sprawę a tu masz , takowego sklepu niet   W piątek najprawdopodobniej pojadę na wycieczkę z M , może wtedy uda się coś kupić niekoniecznie w takich ilościach
 W piątek najprawdopodobniej pojadę na wycieczkę z M , może wtedy uda się coś kupić niekoniecznie w takich ilościach   zimą siałam w doniczki a jesienią już mi ładnie zakwitła spora kępka , jedyny problem to to że strasznie długo wschodzą , moje chyba ze 3 miesiące , już straciłam nadzieję
 zimą siałam w doniczki a jesienią już mi ładnie zakwitła spora kępka , jedyny problem to to że strasznie długo wschodzą , moje chyba ze 3 miesiące , już straciłam nadzieję  

Nie kupiłam ani jednej cebulki
 Nie kupiłam ani jednej cebulki 
 Wolę jak rośliny same się rozsiewają. Poza tym te nasiona mają dużo uroku...
 Wolę jak rośliny same się rozsiewają. Poza tym te nasiona mają dużo uroku...  Co tam cebulki...Za to mnóstwo pięknych róż kupiłaś
 Co tam cebulki...Za to mnóstwo pięknych róż kupiłaś