Moje spełnione marzenie Malgocha1960

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moje spełnione marzenie Malgocha1960

Post »

Małgosiu, bardzo lubię smagliczkę, zwłaszcza że wysiewa się sama. Wczoraj kupiłam sobie pierwsze nasionka jednorocznych i będę kupować następne, to poprawia nastrój i umila oczekiwanie na wiosnę ;:173
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Kasiu już zaczynamy? Ja z reguły zamawiam internetem, bo to wychodzi taniej niż w sklepie i wybór jest większy.
Marzenka79
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 22:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

W życiu nie zrezygnuję z tej przyjemności jaką jest kupowanie nasionek w sklepie-uwielbiam ;:108 .We włocławku nasionka można kupić w 4 sklepach ogrodniczych,nie licząc marketów,gdzie asortyment gatunków i odmian jest mały.Natomiast najdroższy sklep we włocławku prowadzi tez sprzedaż internetową i oni mają bardzo często nasiona przeterminowane-także ja za takie zakupy dziękuję ;:185
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56

Post »

Hej. :wit
Ja na szczęście nie muszę nigdzie szukać . W ,,moim sklepiku'''' mają tak wielki wybór nasion , że tylko Legutko w firmowym ma więcej. Z PNOS-u też dużo. Marketowe w torebkach firmowych , absolutnie nie polecam. Sąłbo kiełkują , po za tym np. astry , zamiast pięknych peoniowych wzeszły mi jakieś brudasy , reszta nawet jednej sadzonki nie wydała.Wydaje sie, że tak jak z żywnością i tutaj zapanowało ,,odnawianie '' towaru. Oczywiście rarytaski tylko na AL. Nie ma wyjścia , muszę ryzykować.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Na all. zawsze się ryzykuje. Chyba, że wysyłający ma bardzo dużo pozytywnych opinii.
Chociaż w sklepach interentowych tez nie jest lepiej.
Sama Małgosiu wiesz.
Twoje trawki na przykład
Ale bez ryzyka nie byłoby takich odmian w naszych ogrodach
Awatar użytkownika
MamciaTerenia
1000p
1000p
Od: 1 lis 2012, o 14:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Małgosiu :wit
Szkoda że nie mogłaś przyjechać na spotkanie, ale nie martw się kochana, nadrobimy ;:108
Miałam dla Ciebie nasionka dziwaczka, żółtego i czerwonego, ale to nic straconego, dostaniesz w styczniu.
Pozdrawiam cieplutko ;:196
Pozdrawiam, Tereska
Aleja Różana 33 cz. 3
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Marysiu, ja kupiłam kilka paczek nasion gdy pojechałam po jedzonko dla sikorek, tak doraźnie na poprawę nastroju :uszy Zakupy internetowe nasionek planuję po świętach ;:173
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Marzenki,Lucynko,już niedługo wiosna to nadrobimy spotkania,czas leci szybko,nawet nie obejrzymy sie,a bedzie kwiecień.

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Kasiu,tak jak mówi przysłowie dobry zwyczaj nie pożyczaj,tak samo widać się ze wspieraniem.Nie ma grabi,co by grabiły od siebie.
Ewa,teraz chyba wszystkie kwiaty sa holenderskie.U mnie wszystkie tulipany z biedronki pieknie rosna i żadne nawet po ostatniej zimie nie wymarzły.Twoje tez na pewno bedą piękne,ale zastanawia mnie dlaczego do tej pory ich nie miałas?

Obrazek

Kasiu,już nasionka?Ja w tym roku obiecuję sobie,że nie kupię nasion,bo mam dużo swoich zebranych i dostałam od forumek.Wystarczy mi tej głupoty juz.
Marysiu,jak ma sie duzą działke do obsiania to moze opłaci się przez internet i na pewwno wybór jest większy.
Marzenko,ja też nie będę już ryzykować i nie zamawiam przez internet.Muszę widzieć co kupuję,bo do takiego zakupu w ciemno często lupa nie pomoże.

Obrazek

Tadziu,to wszystko chyba zależy od szczęścia.U mnie wszystkie,lub prawie wszystkie,z L...... albo nie wzeszły wcale albo były do kitu i kupowane u nas w sklepie ogrodniczym.Natomiast kupowane w róznych marketach przy okazji miałam pieknie kwitnące.Nie wiem sama od czego to zależy,ale najpewniejsze są sobie zebrane nasiona.
Gosiu,no właśnie,ten pan nie miał zadnej negatywnej opinii,udzielał się tutaj na forum,na ogrodowisku,a wyszło z niego rzeżne zwierzę.Ciekawe czy zorientuje się ,że jest spalony na forach czy lada chwila uaktywni sie.
Tereniu,trzymaj nasionka dziwaczka,bo takich kolorów nawet nie widziałam.Nadrobimy,nie ma obawy.

Obrazek

Kasiu,po swietach to juz prawie po nowym roku,zacznie ogarniac nas juz szał wiosenny.W ubiegłym roku pod koniec stycznia wysadzałam już częściowo begonie,bo kiełkowały.Zacznie sie obstawianie parapetów,nerwy M,że znowu ograniczam mu przestrzeń zyciowa. :;230

Obrazek

Marzenka79
1000p
1000p

Post »

Hej Małgosia :wit
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Małgosiu berberyski przepiękne, jesienią to niesamowity akcent w ogrodzie, z daleka przyciąga wzrok :D Moje jeszcze strasznie maleńkie.
Piszesz, ze w zeszłym roku sadziłaś begonie już pod koniec stycznia i byłaś zadowolona z tego terminu? Może ja swoje też tak wcześnie wysadzę :D ......jeśli oczywiście ładnie przezimują, bo przechowuję po raz pierwszy....
Awatar użytkownika
kasia126126
1000p
1000p
Od: 8 cze 2010, o 18:21

Post »

Heloł Małgoś :wit U nas zapowiada się słoneczny dzień, a co u ciebie?
Pozdrawiam.
Kasia
Mój mały zielony świat
Marzenka79
1000p
1000p

Post »

Kasia oglądałam wczoraj pogodę-pod koniec tego tygodnia maja zacząć padać deszcze i deszcz ze śniegiem...
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam poniedziałkowo, Małgosiu :wit
Jaka pogoda i jak nastrój? Tu słonecznie, pięknie, aż chciałoby się spędzić ten czas w ogrodzie...
Oby do marca!
Pozdrawiam Cię serdecznie ;:196
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Jejku, nasionka jednorocznych już? ;:202 Dla mnie to chyba za wcześnie. To jak ze świętami w sklepach już w listopadzie. Traci się całą magię. Ja poczekam do stycznia. Teraz to tylko planowanie. Zakupy, jak już będę wiedziała czego chcę. Trochę odpoczynku od tego da mi chyba lepszą perspektywę. No chyba że trafi się coś co ABSOLUTNIE muszę mieć np werbena patagońska ;:224
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

A ja także nasiona gromadzę już i to od września ;:138 Potem są tak przebrane, że trudno kupić to, o czym się zamarzyło.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”