Moje spełnione marzenie Malgocha1960
- robaczek_Poznan
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moje spełnione marzenie Malgocha1960
Małgosiu, bardzo lubię smagliczkę, zwłaszcza że wysiewa się sama. Wczoraj kupiłam sobie pierwsze nasionka jednorocznych i będę kupować następne, to poprawia nastrój i umila oczekiwanie na wiosnę 

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Kasiu już zaczynamy? Ja z reguły zamawiam internetem, bo to wychodzi taniej niż w sklepie i wybór jest większy.
-
- 1000p
- Od: 27 lis 2011, o 22:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
W życiu nie zrezygnuję z tej przyjemności jaką jest kupowanie nasionek w sklepie-uwielbiam
.We włocławku nasionka można kupić w 4 sklepach ogrodniczych,nie licząc marketów,gdzie asortyment gatunków i odmian jest mały.Natomiast najdroższy sklep we włocławku prowadzi tez sprzedaż internetową i oni mają bardzo często nasiona przeterminowane-także ja za takie zakupy dziękuję 

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 lis 2010, o 20:56
Hej.
Ja na szczęście nie muszę nigdzie szukać . W ,,moim sklepiku'''' mają tak wielki wybór nasion , że tylko Legutko w firmowym ma więcej. Z PNOS-u też dużo. Marketowe w torebkach firmowych , absolutnie nie polecam. Sąłbo kiełkują , po za tym np. astry , zamiast pięknych peoniowych wzeszły mi jakieś brudasy , reszta nawet jednej sadzonki nie wydała.Wydaje sie, że tak jak z żywnością i tutaj zapanowało ,,odnawianie '' towaru. Oczywiście rarytaski tylko na AL. Nie ma wyjścia , muszę ryzykować.

Ja na szczęście nie muszę nigdzie szukać . W ,,moim sklepiku'''' mają tak wielki wybór nasion , że tylko Legutko w firmowym ma więcej. Z PNOS-u też dużo. Marketowe w torebkach firmowych , absolutnie nie polecam. Sąłbo kiełkują , po za tym np. astry , zamiast pięknych peoniowych wzeszły mi jakieś brudasy , reszta nawet jednej sadzonki nie wydała.Wydaje sie, że tak jak z żywnością i tutaj zapanowało ,,odnawianie '' towaru. Oczywiście rarytaski tylko na AL. Nie ma wyjścia , muszę ryzykować.
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Na all. zawsze się ryzykuje. Chyba, że wysyłający ma bardzo dużo pozytywnych opinii.
Chociaż w sklepach interentowych tez nie jest lepiej.
Sama Małgosiu wiesz.
Twoje trawki na przykład
Ale bez ryzyka nie byłoby takich odmian w naszych ogrodach
Chociaż w sklepach interentowych tez nie jest lepiej.
Sama Małgosiu wiesz.
Twoje trawki na przykład
Ale bez ryzyka nie byłoby takich odmian w naszych ogrodach
- MamciaTerenia
- 1000p
- Od: 1 lis 2012, o 14:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Małgosiu
Szkoda że nie mogłaś przyjechać na spotkanie, ale nie martw się kochana, nadrobimy
Miałam dla Ciebie nasionka dziwaczka, żółtego i czerwonego, ale to nic straconego, dostaniesz w styczniu.
Pozdrawiam cieplutko

Szkoda że nie mogłaś przyjechać na spotkanie, ale nie martw się kochana, nadrobimy

Miałam dla Ciebie nasionka dziwaczka, żółtego i czerwonego, ale to nic straconego, dostaniesz w styczniu.
Pozdrawiam cieplutko

- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Marysiu, ja kupiłam kilka paczek nasion gdy pojechałam po jedzonko dla sikorek, tak doraźnie na poprawę nastroju
Zakupy internetowe nasionek planuję po świętach 

- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Marzenki,Lucynko,już niedługo wiosna to nadrobimy spotkania,czas leci szybko,nawet nie obejrzymy sie,a bedzie kwiecień.

Uploaded with ImageShack.us
Kasiu,tak jak mówi przysłowie dobry zwyczaj nie pożyczaj,tak samo widać się ze wspieraniem.Nie ma grabi,co by grabiły od siebie.
Ewa,teraz chyba wszystkie kwiaty sa holenderskie.U mnie wszystkie tulipany z biedronki pieknie rosna i żadne nawet po ostatniej zimie nie wymarzły.Twoje tez na pewno bedą piękne,ale zastanawia mnie dlaczego do tej pory ich nie miałas?

Kasiu,już nasionka?Ja w tym roku obiecuję sobie,że nie kupię nasion,bo mam dużo swoich zebranych i dostałam od forumek.Wystarczy mi tej głupoty juz.
Marysiu,jak ma sie duzą działke do obsiania to moze opłaci się przez internet i na pewwno wybór jest większy.
Marzenko,ja też nie będę już ryzykować i nie zamawiam przez internet.Muszę widzieć co kupuję,bo do takiego zakupu w ciemno często lupa nie pomoże.

Tadziu,to wszystko chyba zależy od szczęścia.U mnie wszystkie,lub prawie wszystkie,z L...... albo nie wzeszły wcale albo były do kitu i kupowane u nas w sklepie ogrodniczym.Natomiast kupowane w róznych marketach przy okazji miałam pieknie kwitnące.Nie wiem sama od czego to zależy,ale najpewniejsze są sobie zebrane nasiona.
Gosiu,no właśnie,ten pan nie miał zadnej negatywnej opinii,udzielał się tutaj na forum,na ogrodowisku,a wyszło z niego rzeżne zwierzę.Ciekawe czy zorientuje się ,że jest spalony na forach czy lada chwila uaktywni sie.
Tereniu,trzymaj nasionka dziwaczka,bo takich kolorów nawet nie widziałam.Nadrobimy,nie ma obawy.

Kasiu,po swietach to juz prawie po nowym roku,zacznie ogarniac nas juz szał wiosenny.W ubiegłym roku pod koniec stycznia wysadzałam już częściowo begonie,bo kiełkowały.Zacznie sie obstawianie parapetów,nerwy M,że znowu ograniczam mu przestrzeń zyciowa.

Kasiu,tak jak mówi przysłowie dobry zwyczaj nie pożyczaj,tak samo widać się ze wspieraniem.Nie ma grabi,co by grabiły od siebie.
Ewa,teraz chyba wszystkie kwiaty sa holenderskie.U mnie wszystkie tulipany z biedronki pieknie rosna i żadne nawet po ostatniej zimie nie wymarzły.Twoje tez na pewno bedą piękne,ale zastanawia mnie dlaczego do tej pory ich nie miałas?

Kasiu,już nasionka?Ja w tym roku obiecuję sobie,że nie kupię nasion,bo mam dużo swoich zebranych i dostałam od forumek.Wystarczy mi tej głupoty juz.
Marysiu,jak ma sie duzą działke do obsiania to moze opłaci się przez internet i na pewwno wybór jest większy.
Marzenko,ja też nie będę już ryzykować i nie zamawiam przez internet.Muszę widzieć co kupuję,bo do takiego zakupu w ciemno często lupa nie pomoże.

Tadziu,to wszystko chyba zależy od szczęścia.U mnie wszystkie,lub prawie wszystkie,z L...... albo nie wzeszły wcale albo były do kitu i kupowane u nas w sklepie ogrodniczym.Natomiast kupowane w róznych marketach przy okazji miałam pieknie kwitnące.Nie wiem sama od czego to zależy,ale najpewniejsze są sobie zebrane nasiona.
Gosiu,no właśnie,ten pan nie miał zadnej negatywnej opinii,udzielał się tutaj na forum,na ogrodowisku,a wyszło z niego rzeżne zwierzę.Ciekawe czy zorientuje się ,że jest spalony na forach czy lada chwila uaktywni sie.
Tereniu,trzymaj nasionka dziwaczka,bo takich kolorów nawet nie widziałam.Nadrobimy,nie ma obawy.

Kasiu,po swietach to juz prawie po nowym roku,zacznie ogarniac nas juz szał wiosenny.W ubiegłym roku pod koniec stycznia wysadzałam już częściowo begonie,bo kiełkowały.Zacznie sie obstawianie parapetów,nerwy M,że znowu ograniczam mu przestrzeń zyciowa.

-
- 1000p
Hej Małgosia 

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Małgosiu berberyski przepiękne, jesienią to niesamowity akcent w ogrodzie, z daleka przyciąga wzrok
Moje jeszcze strasznie maleńkie.
Piszesz, ze w zeszłym roku sadziłaś begonie już pod koniec stycznia i byłaś zadowolona z tego terminu? Może ja swoje też tak wcześnie wysadzę
......jeśli oczywiście ładnie przezimują, bo przechowuję po raz pierwszy....

Piszesz, ze w zeszłym roku sadziłaś begonie już pod koniec stycznia i byłaś zadowolona z tego terminu? Może ja swoje też tak wcześnie wysadzę

- kasia126126
- 1000p
- Od: 8 cze 2010, o 18:21
Heloł Małgoś
U nas zapowiada się słoneczny dzień, a co u ciebie?

-
- 1000p
Kasia oglądałam wczoraj pogodę-pod koniec tego tygodnia maja zacząć padać deszcze i deszcz ze śniegiem...
Witam poniedziałkowo, Małgosiu
Jaka pogoda i jak nastrój? Tu słonecznie, pięknie, aż chciałoby się spędzić ten czas w ogrodzie...
Oby do marca!
Pozdrawiam Cię serdecznie

Jaka pogoda i jak nastrój? Tu słonecznie, pięknie, aż chciałoby się spędzić ten czas w ogrodzie...
Oby do marca!
Pozdrawiam Cię serdecznie

-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Jejku, nasionka jednorocznych już?
Dla mnie to chyba za wcześnie. To jak ze świętami w sklepach już w listopadzie. Traci się całą magię. Ja poczekam do stycznia. Teraz to tylko planowanie. Zakupy, jak już będę wiedziała czego chcę. Trochę odpoczynku od tego da mi chyba lepszą perspektywę. No chyba że trafi się coś co ABSOLUTNIE muszę mieć np werbena patagońska 

- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
A ja także nasiona gromadzę już i to od września
Potem są tak przebrane, że trudno kupić to, o czym się zamarzyło.