Elżuniu ...widzisz - u mnie to jest tak ...miejsca niby sporo , ale mnie specjalnie sosny , świerki , jodły itp ...nie kręcą

...Mam olbrzymi świerk srebrny - ponad 15 metrowy - w ogrodzie , a także kilka pospolitych rośnie na posesji i to mi wystarczy . Jednak myślę przyszłościowo , nie sadząc ich - bo mając na uwadze , że z biegiem lat zawładną sporą część ogrodu , to nie pomieściła bym moich bylin . O koszeniu trawy mowy by nie było . Mam natomiast szpaler szmaragdów - w celu zakrycia brzydkiej strony od sąsiada .
Mam z kolei kilka jałowców ; płożący
Wiltonii , jałowiec
Old Gold , a także jałowiec n/n , który jest " rozcapierzony i wysoki na dwa metry , a szeroki na 1,5 metra . Następnie świerk gniazdowy , świerk biały ' Conica ' i jeszcze 1 sosna n/n .
Jednak nie siedzę i planuję ...tak , tak ...planuję ...ale zgoła co innego , ale na razie cicho ...sza , aby

nie zapeszyć ...

.
U mnie ...dzisiaj , jak w filmie Bollywood ..." Raz słońce , raz deszcz "...pogoda iście wiosenna przez cały dzień i cieplutko było . Kolejna noc z księżycem w pełni

.
Ściskam Cię serdecznie
Jadzieńko ...to
Zbyszkowe podpowiedzi , owszem , u niego się sprawdziły , bo ma sporo miejsca i ciekawie dobiera gatunki oraz odmiany . Oj , żebym ja takiego Zbyszka miała , to i ogród przedstawiał by się całkiem inaczej

. Natomiast u mnie jest wąski pasek , o szerokości 60 cm - więc nie sądzę , by był to dobry pomysł z iglakami . Mam czas do wiosny pokombinować , ale raczej będą to byliny ...lawenda , bukszpan , ubiorek wiecznie zielony etc...
Zbyszku... pięknie komponujesz swoje " Iglaczkowo "- podziwiam Cię za konsekwentność

...jednak , jak powyżej ...miejsca u mnie w tym temacie niet

.
Krysieńko...u mnie niestety , ale raczej nie będzie tak , jak na fotkach , bo ...nie było by obiadu , ani wyprane , ani nawet dom nie ogarnięty , gdybym chciała takie zmiany przeprowadzić ...czyt ...wywrócić ogród do góry nogami

. Ale u tego Pana ...jak najbardziej , wszystko pasuje , przemyślane i realizowane krok , po kroku . Ja - niestety - jestem niecierpliwa i chcę już , zaraz - a tak się nie da

.