Ogród Linety 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Linety 2

Post »

Linetko, Ismena cudowna - u mnie żadna z posadzonych nie zakwitła ;:145
A wracając do jaśminowców - u mnie w ogrodzie zgodnie z projektem miało być 6 krzewów. Ładnie sie rozrosly, choć majowe mrozy w ubieglym roku załatwiły je doszczętnie. W tym roku czekałam na pierwsze kwiaty..gdy zakwitły okazalo się...że to żylistki. Wszystkie, co do jednego. Sama widzisz, lepszy niepachnący, ale przynajmniej z kwiatami jaśminu :uszy
Ps. Jeszcze raz dziękuje za przesyłkę ;:138
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Linetko wykopałam odrost jaśminowca jak chcesz to wyślę?
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Linetko pięknie juka Ci kwitnie, u mnie juki mają zawsze po jednym pędzie kwiatowym. :)
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p
Od: 15 mar 2012, o 21:02
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

WIOLU, miło potem w długie listopadowe wieczory sięgnąć sobie do tych zdjęć, prawda? Nawet już parę razy przeżyłam zaskoczenie: Ojej, naprawdę tak pięknie mi to kwitło?! A teraz szarość i badyle.

RENATKO, to i dużo, i mało, prawda? Właściwie do Świąt będzie najtrudniej, a potem to już z górki...

ROBACZKU, no coś podobnego. Żylistki zamiast jaśminowców? Aż śmieszne, co za ogrodnik je rozmnażał, że popełnił taki błąd? Chyba że to nie błąd... A z ismeną miałam szczęście po prostu, bo kupiłam jedną jedyną cebulę i zakwitła tak pięknie, że ciągle latałam do niej z aparatem. :) W przyszłym roku Twoje też pewnie pokażą, co potrafią. PS. Nie ma za co, naprawdę się cieszę, że pojechały do Ciebie. :)

MASECZKO, kochana jesteś. ;:196 Jak dobra wróżka. Człowiek o czymś zamarzy i zaraz to ma. :D

TAJECZKO, juka ma ładnych parę lat, nie wiem, z osiem? Dostałam ją od koleżanki, to już była wtedy spora roślina, a teraz tym bardziej.
Twoja też pewnie z czasem się wzbogaci.
Ogród tysiąca kwiatów i motyli. Serdeczne pozdrowienia, Gosia
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Linetko zawstydzasz mnie :oops: ;:196
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Mam jaśminowiec, który nie pachnie albo nie miałam szczęścia poczuć. Dostałam od znajomej odrost-u niej krzak pachnie :D Mam jeszcze odmianę o złotych liściach, ten nie pachnie na pewno, ale wreszcie zaczyna się rozrastać.
Ismena piękna, swoją zmarnowałam w piwnicy, potem nie trafiłam na cebule. Kupię wiosną :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p

Post »

MASECZKO, a skąd, "świynto prowda"! :D

EWCIU, zmartwiłam się podwójnie: po pierwsze, bo odrost z pachnącego krzewu może jednak nie pachniec, a po drugie, bo cebula ismeny w piwnicy może się zmarnować. Moja własnie leży i obsycha w piwnicy. Co jej grozi?!
A taki jaśmin o złotych liściach to dla mnie nowość, masz gdzieś zdjęcie na Twoim wątku?
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Linetko nie zamartwiaj się jeszcze może ten mój będzie pachniał. Trzeba wierzyć, że się uda! Może w pierwszym roku nie bo się będzie ukorzeniał ale potem... musi! też mnie ciekawi ten złocisty.
Awatar użytkownika
nirali
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2011, o 12:20
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witam :wit
Wreszcie znalazłam dłuższą chwilkę by spokojnie przejrzeć Twój ogrodowy raj a jest na co popatrzeć i co podziwiać!!
Doniczkowe uwielbiasz ;:224 Ja dałam sobie spokój bo większość uśmiercam choć ubiegłoroczny storczyk mimo braku mojego zainteresowania chyba będzie kwitł ;:7
Kurcze u mnie też jeszcze kilka róż kwitnie i nawet sporo pąków mają ... a jakoś nie pomyślałam by bukiety zrobić!
W sumie to ciut przerwy od ogrodów nam się przyda .... możemy wiele podpatrzyć i podczytać na forum a za to się wzbogacić.
No i kilka nowych ogrodników poznać to też radość :uszy
Pozdrawiam cieplutko :D
Pozdrawiam Kasia.

niralowy ogród
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p

Post »

Kasiu, uśmiałam się, nietypowy Twój storczyk, skoro zaniedbany bierze się do kwitnienia. :) Jesteś lepszym hodowcą doniczkowych niż myślisz, coś mi się zdaje. :)
Ja też się cieszę, kiedy sobie wchodzę na czyjś wątek i oglądam spokojnie strona po stronie. U Ciebie zapamiętałam wielką rozmaitość powojników. Ale nie przejrzałam jeszcze całości. No ale weekend przed mną, będzie okazja. :)
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Mój jaśminowiec rośnie w dość wilgotnym miejscu. On może i pachnie, ale mam upośledzony węch-pewnie w tym problem :oops:
Ismenę zmarnowałam, bo przenosząc ją w doniczce do piwnicy nie spojrzałam, gdzie stawiam. Spieszyłam się ;:223 A postawiłam doniczkę pod rurą, na której skraplała się woda...Cebula nie miała innego wyjścia jak zgnić :(
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
nirali
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2011, o 12:20
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

A myślisz że ja przejrzałam wszystko? Tylko drugą część ale z każdym dniem coraz mniej w ogrodzie jestem za co forum zyskuje :D Co do domowych to czy uwierzysz że zapominam o ich istnieniu i podlewam jak dostanę upomnienie że czasem mogłabym do nich zerknąć. Storczyk mam nadzieję że to co zaczął wypuszczać to pędy kwiatowe ale głowy nie dam bo co roku nowy doniczkowy ''okaz'' otrzymuję i ciężko by przetrwał kilka sezonów.Ale z tym kwitnieniem to może wola jego przetrwania?!
Jak zakwitnie to z pewnością się pochwalę :uszy
Pozdrawiam Kasia.

niralowy ogród
Awatar użytkownika
stokrotka_polna
500p
500p
Od: 20 mar 2012, o 16:47

Post »

Linetko, piękne zdjęcia wstawiłaś, takie wspominki, gdy za oknem plucha, dodają energii :D
"Nie deptać stokrotek pod płotem, bo chociaż stokrotka maleńka, to w każdej jest nuta piosenki i w każdej poezji kropelka."
Pozdrawiam Stokrotka
U stokrotki polnej cz. 1 cz.2
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p

Post »

:wit Cieszę się, że wpadacie, choć ja dzisiaj tu tylko na minutkę, bo trochę mi się nadziało. :) Ale chcę się pochwalić, że nabyłam sobie moje marzenie - biało kwitnącego grudniczka. :heja :D Z Biedronki, ale nie w kropeczki :D
Ściskam Was, do jutra. ;:196
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Chyba w każdej B. były inne, bo u nas białych nie było, co nie znaczy, że nic nie kupiłam :;230 Łososiowy i malinowy :wink:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”