Mój fijoł 6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój fijoł 6

Post »

Ewcia kocham wszystkie sasanki, Twoje czerwone i Kasi fioletowe, a ja nie mam żadnej. Muszę, to naprawić. ;:173
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ewko też odliczasz dni do wiosny jak Dorotka :wink: Zaproponowałam kupno centymetra krawieckiego od 150 dni do końca ;:224
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Gosia, więcej nas takich :D
Lineta, w takim dużym ogrodzie prawie ich nie widać :( Akurat tulipany nie należą do moich ulubieńców, więc mam niedużo cebul-wolę narcyzy. To jeden floks :D Tylko rośnie w tym miejscu od 4 lat.
Manenka :wit Większość z nas tęskni...
Aga, sasanki może nie kwitną najwcześniej, ale trzeba je mieć koniecznie :D Można kupić kwitnące rośliny, ja tak kupowałam, ale można też wysiać, jeśli potrzeba dużo. Ja potrzebuję naprawdę dużo, żeby było je widać (skalniaka nie liczę :D). Posiałam w tym roku i na pewno jakieś siewki mam, tylko nie wiem, czy krety ich nie zniszczyły-wiosną się okaże.
Majka, u mnie wschodzą bez problemu, czasem same się rozsiewają. Może nasiona leżały za długo? Gdzieś czytałam, że powinno się siać zaraz po zbiorze. Nadmiar jęczmienia wiosną chętnie przyjmę-sama spodziewam się plagi prosa jednorocznego :;230
Stasiu, nasiona sasanki dość szybko wschodzą, mogę Ci wiosną wysłać, kiedy dojrzeją.
Majka, wiosną bardzo cieszą :D Mam nadzieję kupić sobie strzępiaste, będę wysiewać co roku krzyżówki :D
Ewa, leniwam-zaglądam do Kasi robaczka i tam się pocieszam :D

Te bratki raz wysiały się w mieszance-potem miałam je przez dwa sezony i czekam, czy pojawią się wiosną :D
Obrazek

Obrazek

To suche to karmnik ościsty. Zawsze wiosną część wyrzucam, bo schnie.
Obrazek
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p
Od: 15 mar 2012, o 21:02

Post »

No proszę, sądząc po zdjęciach to tam u Ciebie roi się od tulipanów, a okazuje się, że to wcale nie tak. No to pokaż teraz zdjęcia z narcyzami. :)
Ogród tysiąca kwiatów i motyli. Serdeczne pozdrowienia, Gosia
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lineta, mogę nie znaleźć :roll: Aparat się zepsuł wiosną i nie wszystko pojawi się na zdjęciach. Narcyzów też powinno być więcej, żeby były widoczne :roll:

Te z chudych cebulek od mamy będą ładne za rok, kiedy trochę się rozrosną. To najkrótsza rabata w moim ogrodzie, 5,5 m.
Obrazek

Kupiłam różowe i białe tulipany ;:223
Obrazek

Białych niezapominajek nie siałam, same wyrosły :D
Obrazek
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p
Od: 15 mar 2012, o 21:02

Post »

Jest u nas na Śląsku takie fajne powiedzonko: "Takiemu to się i byk ocieli". :D Przyszło mi do głowy, kiedy zobaczyłam Twoją kępkę BIAŁYCH niezapominajek, które wyrosły sobie same, bez Twojej ingerencji. Czemu ja nie mam tyle szczęścia?!
A narcyzy musiały bosko pachnieć. :) Nakrywasz je jakoś czy zimują sobie same?
No i tulipany kolejny raz podziwiam. :D Zwłaszcza w słońcu wyglądają cudownie.
Ogród tysiąca kwiatów i motyli. Serdeczne pozdrowienia, Gosia
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lineta-niezapominajki mnożą się żywiołowo od 8 lat, więc mogą się już zacząć wygłupiać :wink: Te stare narcyzy lubię najbardziej, ich zapach wyczuwam i miło mi się kojarzy. Nie nakrywam niczym-jak większości cebulowych.

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Ewuniu widzę, że na forum robi się coraz bardziej wiosennie, wiele tulipanów u ciebie kwitło, u mnie było kiepsko gdyż prawie wszystkie wymarzły. Bratki również mam, są niezawodne nawet zima im niestraszna, kępka biało-niebieska ładnie wygląda. :D
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Widzę, że pogoda dała Ci się ostro we znaki i zaczęłaś szukać pocieszenia w...archiwum :;230
Proponuję jeszcze zakup czegoś kwitnącego do domu ;:108 teraz we wszystkich marketach pokazują się grudniki i hipeastra ;:167
Nieduże pieniądze, ale ile radości :heja
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
magry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 wrz 2009, o 19:20

Post »

Białe narcyzki szybko rozrosną się i będą miały dużo kwiatów ponieważ odpowiada im taka gleba.Podobna,albo nawet taka sama,
była w ogródku mojej mamy i tam latami nie wykopywane miały po 50 a może i więcej kwiatów.U mnie wyrastają takie rzadkie
szczypiorki i tyle.Ale ja jestem posiadaczem piasków i to im nie służy.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Monikwiaty
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 23:59

Post »

Ewo piękna wiosna , ja myślę że powojnik ładnie odbije . Mam jeden taki feralny i chyba najstarszy u mnie że co drugi rok coś go dopada (chyba uwiąd ) ale on zawsze wiosną wybija na nowo
Pozdrawiam, Monika.
Wstążeczka
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Ewciu, jak pogoda, można było popracować trochę w ogrodzie. :D podobno ma być dużo bardziej zimowo, już ze śniegiem.
Róże będę musiała zadołować.
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

O narcyzach i żonkilach zapomniałam w tym roku w zakupach, trudno posadzę w przyszłym :wink:
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Ewa, super wygląda ten zakątek wypoczynkowy z kratkami na pnącza wokoło..pokażesz letnie ujęcie? Na pewno tonie w kwiatach... ;:170
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Irena, pogoda wręcz wymusza powrót do wiosny i szukanie słońca. Starsze cebulowe mi zaginęły, może nornice je zjadły. Zostało tylko trochę sadzonych poprzedniej jesieni.
Iwona, to nie pogoda-to klęska :( Nie ma słońca od trzech tygodni, nawet jak nie pada, to i tak nie świeci. Domowych szkoda, na pewno zmarnuję :oops:
Janek, te narcyzy rosły na działce mamy od 12 lat nigdy nieprzesadzane. Zrobiła się wręcz skorupa z wszystkich cebulek przybyszowych i siewek-dostałam dwie pełne reklamówki cebul :D Liczę na to, że się rozrosną.
Monika, mam i ja taki-wielkokwiatowy. Pojawia się i znika porażony przez uwiąd :(
Majka, to nie pogoda :( Padało od rana. Potem co prawda przestało, ale już ani kopać, ani grabić :evil:
Ewa, trudno pamiętać o wszystkim :wink: Na pewno sobie kiedyś nasadzisz narcyzów.
Kasia, niestety, to jest właśnie miejsce, które uśmierca wszystkie rośliny :( Wszystkie powojniki, które sadziłam równolegle do narcyzów padły-Dzieci Warszawy, Pink Violet, Guernsey Cream, zamiera JPII. Padła także kobea. Jedynie Bill MacKenzie rośnie szaleńczo, ale korzenie ma po innej stronie kratki. Na zdjęciu z kwietnia widać właśnie Pink Violet, który zakończył swój żywot :( Natomiast Bill zaczyna rosnąć później.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”