Sqter1971 - mam nadzieje, ze to nie były jedyne dżdżownice w Twoim ogrodzie
 Masz też rację, że przekopywanie jest pracochłonne i jeśli można go uniknąć, a jeszcze będzie to z korzyścią dla roślinek, to czemu nie. Efektywne mikroorganizmy nie przepadają za tlenem - tak mi się wydaje. Jeśli przekopujemy, okopujemy i zostawiamy odkrytą ziemię, to one mają utrudnione życie. Dobrze myślę?
 Masz też rację, że przekopywanie jest pracochłonne i jeśli można go uniknąć, a jeszcze będzie to z korzyścią dla roślinek, to czemu nie. Efektywne mikroorganizmy nie przepadają za tlenem - tak mi się wydaje. Jeśli przekopujemy, okopujemy i zostawiamy odkrytą ziemię, to one mają utrudnione życie. Dobrze myślę?Ale, ale... założyłam już wątek o permakutlurze http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=7&t=56726 , wiec może tam przeniesiemy naszą dyskusję. Co Wy na to?

,no chyba ,że ktoś ma trawę z angielskiego trawnika;)Wolę więć trawe na kompost
 ,no chyba ,że ktoś ma trawę z angielskiego trawnika;)Wolę więć trawe na kompost

je stosować u siebie. Mam masę pytań ale najpierw poczytam a gdy nie znajdę odpowiedzi poproszę Forumowiczów o pomoc
 je stosować u siebie. Mam masę pytań ale najpierw poczytam a gdy nie znajdę odpowiedzi poproszę Forumowiczów o pomoc  Pozdrawiam
  Pozdrawiam
 Zakupiłam EMFama i opryskałam działkę. Dalsze opryski na wiosnę
  Zakupiłam EMFama i opryskałam działkę. Dalsze opryski na wiosnę