Ogródek Robaczka cz. 5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz. 5

Post »

Kasiulek i Tobie stresy spać nie dają i psują humor?
Rany, co się dzieje?
Mam nadzieję, że to nic powaznego i szybko Ci przejdzie.
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dzień dobry :wit
Wzięłam dzisiaj spontaniczny urlop, czułam, że potrzebuję odpocząć od pracy, ostatnio zrobiło się bardzo nieprzyjemnie. Ale o stresach opowiadać nie będę, każdy ma jakieś..a przecież rozmyślaniem o nich niczego nie poprawimy. W ramach poprawy nastroju kupiłam ostatnio dwie fajne książki - jedną, o projektowaniu ogrodów już przeczytałam, bardzo ciekawa, będę do niej często wracać.
Wczoraj dostałam też katalog D. Austina, mam ochotę zamówić wiosną u nich kilka róż, zwłaszcza jedną z nowości, purpurowego "Heathcliff'a" ;:167 Wiem, że Monia/Vertigo zamawiała kiedyś z bezpośrednio w Wolverhampton, ale jakość sadzonki nie była zbyt dobra, a ceny wiadomo - do najniższych nie należą. Jeżeli macie jakieś doświadczenia z zamówieniami od tego producenta, proszę o radę.

Dzisiaj mgliście i zimno, ale ruszam do ogrodu bo dotarły kolejne sadzonki i trzeba sadzić ;:65 Krzaczki są bardzo ładne, system korzeniowy mocno rozbudowany, a pędy grube i zdrowe ;:333 Pachnącą La Perla w budyniowym kolorze posadzę przy tarasie obok Charlesa Austina, pnącą, kremowo-brzoskwiniową Penny Lane posadzę koło glicynii, Schloss Ippenburg obok Whiter Shade of Pale, na froncie rabaty. No to szybka kawka i biorę się do pracy :uszy

Bardzo dziękuję za wszystkie odwiedziny i serdeczne komentarze, z Wami oczekiwanie na wiosnę jest znacznie przyjemniejsze ;:131 Na pytania odpowiem później, w Waszych ogrodach :wit

Do 1 marca mamy jedynie 97 dni

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

ObrazekObrazek

Miłego dnia :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Matko Kasia ale czarujesz tą wiosną....te tulipany sa obłedne ;:oj

Obrazek

miłego :wit
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Tulipanki ale gra kolorów ;:224 Dzisiaj u mnie słonko ,teraz mogłabym posadzić kilka róż,ale brak sadzonek,a ja swoje przy minus 1 zakopywałam ;:108
Miłego sadzenia ;:215
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30

Post »

Zawsze rano zaglądam w nadziei na nowe zdjęcia i jeszcze się nie zawiodłam Kasiu tak trzymaj ;:333 zdjęcia jak zwykle cudo ;:oj
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p
Od: 15 mar 2012, o 21:02
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Uwielbiam te tulipany viridiflora, są takie eleganckie, mają piękne kształty i kolory. Ale zupełnie zatkało mnie na widok białych tulipanów i ciemnoniebieskiego powojnika na pierwszym planie. ;:oj
Ogród tysiąca kwiatów i motyli. Serdeczne pozdrowienia, Gosia
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
Awatar użytkownika
beata68
1000p
1000p
Od: 13 lut 2011, o 17:15

Post »

Kasia zdjęcia obłędne, no nie wiem jak Ty to robisz, że one tak rosną. Heathcliff jest piękny, już się na niego zaczaiłam.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Mig131
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 21:26

Post »

Piękne zdjęcia i znów o jeden dzień mniej do wiosny ;:215
Z takimi zdjęciami zleci w mig ;:224
Miłego dnia
pozdrawiam Magda :)
Wszystkiego po trochu...
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Kasiu ach te Twoje sasanki ;:215 są obiektem mojej zazdrości ;:167 ale pozytywnej. W końcu będę musiała sobie takie zaadoptować. ;:4
Dni coraz krótsze że niewiele można zrobić, dobrze że aby pogoda dopisuje, choć zapowiadają rozpogodzenia i przymrozki a to już nie za dobrze. ;:185
Róż mam do sadzenia multum ale tak jak Danie nadwyrężony kręgosłup daje popalić :( i kto teraz posadzi te francuskie ślicznotki. ;:145
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Kasik, cieszę się, że odpoczęłaś... czasem jeden dzień oderwania od pracy, połączony z weekendem, cuda może zdziałać.
Na czyj koncert jedziecie?
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Zdjęcia przepiękne :D Mnóstwo wiosny wiosną :D
U mnie było przeraźliwie zimno, choć nadal bez przymrozków. Za to zaczął padać deszcz i koty przychodzą do domu z brudnymi nogami :? Miałam jutro w planach prace ogrodowe, ale w deszczu, jeśli będzie padał, niewiele da się zrobić.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
bozunia
1000p
1000p
Od: 30 maja 2010, o 01:41

Post »

Kasiu, cudne te Twoje zdjęcia ;:224 Czy Ty nie jesteś przypadkiem fotografem? Kocham te wiosenne róże i zielenie, soczyste kolorki kwitnących cebulowych ;:167 Ja w tym roku pierwszy raz posadziłam czosnki, zobaczymy co z tego wyjdzie, bo jakieś małe cebulki kupiłam... Ależ ja kocham wiosnę!
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasia na Heahtcliffa tez mnie wzięło,ma sliczne foto w katalogu Rosen Park,i mnie kusi ;:173
Ta Wild Edrick Austina tez tak jakos na mnie mruga oczkiem ;:109
miłego weekenda Kasiu :wit
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Dzień dobry w sobotę :wit
Jak samopoczucie u Was? U mnie trochę lepiej. Wyspałam się i odpoczęłam, brakowało mi tego...
Pogoda za oknem taka, do jakiej przyzwyczaił nas listopad, ale nie jest najgorzej :uszy

Wiadomość dla forumek z Poznania i okolic ;:4 Asia2, Shirall, Bozunia i każdy kto ma ochotę dołączyć - po wstępnych zapowiedziach spotkania, może przejdziemy do konkretów? Co powiecie na przyszłą sobotę, 01.12, godz. 16? Miejsce do uzgodnienia. Pojawiła się opcja Palmiarni, ale gdyby był tam problem z miejsce, to może też być coś na Starym Mieście np. Weranda?
Dajcie znać komu pasuje ;:4

Aniu, moje sadzonki też nie wszystkie dotarły..chciałabym już zakończyć jesienne sadzenie, może w tym tygodniu się uda.
Ula, bardzo mi miło, że zaglądasz do mnie ;:131
Linetko, ja też lubię te tulipanki z grupy virdfiflora, mają niesamowite kształty i ubarwienie. Te białe tulipanki są w rzeczywistości cytrynowe, a powojnik który tak nagle wystrzelił kwiatem to Lasurstern
Beatko, dzięki ;:196 W tym roku nie wszystkie tulipany kwitły tak jak zwykle. Część skarłowaciała przez te mocne mrozy w lutym. Te, które posadziłam głębiej, przetrwały bez szwanku, tylko później wzeszły (np. virdiflora). Kilka ślicznotek z katalogu Austina przypadło mi do gustu....Heathcliff cudny, ale jest też kilka starszych odmian, na które mam ochotę. Wczoraj w ogrodzie próbowałam znaleźć miejsce na wiosenne róże i już wiem, że jedna rabata będzie znowu poszerzana... ;:131 To oznacza, że po raz kolejny będę przesadzać lawendę na obwódce :;230
Madziu, zleci w mig powiadasz? ;:128
Majeczko, czytam u Ciebie na bieżąco o kolejnych różach, które docierają do Ciebie z zagranicy. Dołki masz w większości wykopane, więc sadzenie powinno pójść z górki...może ktoś z rodziny też pomoże?Przyjechałabym z odsieczą, ale mam kawałek ;:219 Trzymam kciuki, żeby zdrówko dopisało ;:168
Aguś, odpoczęłam...a innymi rzeczami staram się nie stresować, zwłaszcza, że na większość nie mam wpływu ;:185
Byliśmy wczoraj na koncercie MUSE w Łodzi. Była świetna atmosfera, czadowy koncert.
Ewa, u mnie też chłodno i chlupa, ale przymrozki tylko delikatne. To mnie akurat cieszy, bo jeszcze czeka mnie sadzenie..Dzisiaj idę do Ewy na chwilę, to przy okazji obejrzę dostawę nowych różyczek ;:65 Mam ochotę jeszcze na jakąś historyczną... ;:224
Bozuniu, dziękuję ale daleko mi do profesjonalnej fotografii... Chciałabym się jeszcze sporo nauczyć, bo to hobby od dwóch lat pochłania mnie w równym stopniu co ogród ;:170 Jakie czosnki sadziłaś? jest ich wiele odmian - te duże czosnki, mają ogromne cebule, ale są też odmiany niziutkie np. czosnek kazachstański, neapolitański, główkowaty, błękitny - one mają małe cebulki. Mam nadzieję, że uda nam się spotkać wkrótce ;:196
Dorotko, widzę, że mamy podobne upodobania różane ;:168 Będziesz je zamawiać z Niemiec czy od Austina?
Miłego :wit

Kochani, wszystkim życzę udanego, spokojnego weekendu ;:4
....a do 1 marca pozostało 96 dni!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

ObrazekObrazek
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasia ;:oj normalnie szczęka mi opada po twoich fotach.....Jeny...sza ;:167 ło ;:167 we
jeśli chodzi o róze to mysle ,ze z Niemiec bym je capnęła jak bedzie zbiorowe zamówienie ;:108
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”