Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 12

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 12

Post »

Pozdrawiam w nieśmiało słoneczny poranek i życzę dobrego dnia! Do napisania za jakis czas :)

Pastelowo:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Aguniu :wit
Piękne portrety pasteli ...a Geisha w sam raz dla mnie kolorystycznie 'wpasi się ' na moją rabatę .

Witasz się nieśmiało ,by nie zapeszyć , bo promienie słoneczka u Ciebie zapewne też się nieśmiało , aczkolwiek - przedzierają ;:108 . Niestety u mnie " mleczna kraina " i widoczność jedynie na kilkanaście metrów ;:145 . A moje tulipany dalej siedzą ...w reklamówce ...oby tylko nie zaczęły wypuszczać kiełków :;230 . Miałam sadzić ...to ciągle zimno , w niedzielę była piękna pogoda - słoneczna - ale nigdy w święta i niedzielę nie grzebię w ziemi ;:185 .
Cóż ...wypada Ci życzyć słoneczka i miłego dnia ;:196 ;:167 . Raczej u siebie nie mam co liczyć na ;:3 ...ale miły dzień zapewne będzie :wit .
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

aż się jaśniej zrobiło wkoło od tych słonecznych kolorów! U nas pochmurno i nie rokuje na słoneczny dzień niestety, ale takie zdjęcia przypominają, że już nie długo (w perspektywie wieczności cóż to jest pół roku :) ) znowu zakwitną róże :wink:
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p
Od: 15 mar 2012, o 21:02

Post »

Aguś, śliczności, a najpiękniejsze te w brzoskwiniowych odcieniach, również lwie paszczki. A Golden Celebration też mam, :heja posadziłam w tym roku i pewnie za pół roku też wstawię zdjęcie takiego cudnego kwiatu jak Twój. :tan Mam nadzieję.
Ogród tysiąca kwiatów i motyli. Serdeczne pozdrowienia, Gosia
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Cześć Aguś :wit u mnie dzisiaj piękne słonko, aż żal siedzieć w robocie ;:223
Cudne wspomnienia różane - przypomnij mi jeszcze, tą kaszkę to siałaś czy sadzilaś? Pięknie oplata Brother Cadfael.... ;:170
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
kasia126126
1000p
1000p
Od: 8 cze 2010, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Aguś :wit Zazdroszczę ci słoneczka. ;:108 U nas pochmurno i nic nie wskazuje na to, aby choć mały promyk słońca zaświecił nam nad głowami. A mi zaczyna się udzielać brak słońca ;:145
Pozdrawiam.
Kasia
Mój mały zielony świat
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Agnieszko, ale piękne pastele - będzie dobry dzień, aż słoneczko odważniej zaświeciło ;:196
Awatar użytkownika
beata68
1000p
1000p
Od: 13 lut 2011, o 17:15

Post »

Aguś :wit
Tak mało Ciebie teraz na forum, nawet pan M zamilkł. miłego wieczoru życzę.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Już mi brak ogrodu, ale bardziej przyjemnej pogody. Dziś było okropnie zimno, choć wieczór ciepły, jak na złość :? Dzień krótki, dobrze, że choć róże można pooglądać.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
x-ag-a
---

Post »

Ewuś, pozdrawiam serdecznie... mnie też brak ogrodu!
Beatko, dziękuję za troskę, jakoś tak wychodzi... żyję w stresie, to i do powiedzenia nie mam za dużo... staram się jakoś przetrwać licząc że wraz z wiosną wszystko się zmieni ;:196 PanieM, odezwij się, no ;:196
Marysiu, pozdrawiam... słońce widziałam tylko rano, później jak się zamknęłam w konferencyjnej, to wieczór mnie zastał... czy dziś był ładny dzień?
Kasiu, brak słońca i ja źle znoszę... mam nadzieję, że zima będzie słoneczna z lekkim mrozem :)
Robaczku, gipsówkę sadziłam - dostałam trzy maleńkie sadzonki, które wyrosły na olbrzymy, wręcz trzeba je przycinać, bo chcą koniecznie dominować róże... Fajne tło stanowią, polecam :) Nie wiem, jak się tę roślinę dzieli, ale w razie czego - służę.
Lineto, przyznam Ci się, że żółte kwiaty średnio lubię, ale Golden Celebration robi świetne wrażenie kwiatem w pięknym odcieniu słońca... czekam na Twój egzemplarz już za parę miesięcy uwieczniony na zdjęciach :)
Pat, masz rację - cóż znaczy te 100 dni do 1 marca :) Jakoś przetrzymamy... postaram się częściej wstawiać zdjęcia, ale jakaś oklapnięta jestem...
Jagódko, cieszę się, że Geisha przypadła Ci do gustu... w tym sezonie świetnie się sprawowała kwitnąc bez przerwy; nie imały się jej żadne choroby. Myślę, że śmiało możesz zapisać ją do kajetu - ja kupiłam swoją w Rosarium...

Pozostałym gościom postaram się odpisać jutro ;:196
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Dziękuję Aguniu w kwestii Geishy...już zapisana - tym bardziej , że kwitnie całe lato ;:196 .

Jutro już środa ...zleci tydzień , ani się obejrzysz ...a potem ...a potem już weekend .. ;:168 .

Zasadziłam wreszcie tulipany i zrobiłam rewolucję na rabatce - wywaliłam wszystko zbędne , rozrośnięte , zostawiając tylko floks kanadyjski , dzwonek karpacki i smagliczkę skalną .
Trzymaj się cieplutko i ...serdecznie Cię pozdrawiam ;:196 ...z całego ;:167 .
Awatar użytkownika
justyna_gl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2011, o 09:38

Post »

Aguś, Twój ogród nawet jesienią napaja optymizmem. Czyściutko, zadbanie no i trawa jeszcze taka żywa. W takim ogrodzie to nawet w szalu i czapce można się przechadzać i podziwiać, może nie kwiaty ale np. ptaki :)
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Aguniu niestety dzisiaj pogoda nie napawała optymizmem niebo miało kolor szmaty do podłogi. Ale przysłane cebulki i nasionka rozpromieniły moje oblicze! Agnieszko czy miałabyś głowę poradzić mi jakie róże mogę rosnąć w półcieniu, bo planuję przemeblowanie roślin w ogrodzie m.in wykopanie róż z półcienia. Niestety drzewa sąsiada i moje zastane osiągają rozmiary na tyle wysokie, że cień utrzymuje się większą część dnia. Jeżeli masz jakieś własne doświadczenia to napisz proszę.
Awatar użytkownika
Ewa_tuli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 22:03

Post »

Trochę późno, ale jestem w ogrodzie moich marzeń.
Przepraszam, ale mało bywam na FO (brak czasu i sen zimowy).
pozdrawiam
ewa
x-ag-a
---

Post »

Ewuś, dziękuję że zajrzałaś... ja też przechodzę fazę znużenia i zwolnionego tempa (w domu, bo w pracy meksyk :roll: ), stąd rzadsze odwiedziny w zaprzyjaźnionych ogrodach... jak Twoje oczko? nasza kaskada przecieka :evil:
Marysiu, nie dziwię się, że nasiona i cebulki rozjaśniły pochmurny dzień ;:196 W kwestii doboru róż do miejsc cienistych, to u mnie nieźle radzą sobie w tych warunkach niektóre angielki (The Pilgrim, The Alnwick Rose, Graham Thomas). Polecam przeczytanie artykułu naszej Ani o różach do cienia - bardzo przydatny!
Justynko, dziękuję za miłe słowa! ;:196 Czekajmy na wiosnę, tylko ona może nas uratować :) Obserwowanie ptaków jest fascynujące... objadają teraz berberysy z koralików :) Co u Ciebie?
Jagódko, jakoś to będzie - dziękuję ;:196 Myślę, że w swoim wątku opisałaś dokładniej rewolucję, która dodała skrzydeł :) idę poczytać ;:65
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”