Ogródek Robaczka cz. 5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p
Od: 15 mar 2012, o 21:02
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz. 5

Post »

Robaczku, ja się tu od rana nastrajam świątecznie, prawie czuję ten barszcz z uszkami na podniebienu, a u Ciebie na wątku już wiosna w pełni!
Ogród tysiąca kwiatów i motyli. Serdeczne pozdrowienia, Gosia
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
Awatar użytkownika
marika2006
200p
200p
Od: 24 kwie 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Poczułam wiosnę :) Zdjęcia cudne, już nie mogę się doczekać :)
Pozdrawiam cieplutko i kolorowo :)
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=55916" onclick="window.open(this.href);return false;
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Kasiu, uwielbiam Cię za to ;:oj odciczanie do wiosny :tan Jak mi to poprawiło nastrój :tan

Co do lawendy to podsypałam dolomitem, piasku mam dostatek więc liczę na nią bardzo. Popiół z ogniska i kominka wykorzystuję zawsze w 100%. Jak akurat nic nie sadzę to go po prostu wsypuję do kompostownika. Nic nie może się zmarnować :uszy
bozunia
1000p
1000p
Od: 30 maja 2010, o 01:41
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Bardzo lubię takie zdjęcia "przed" i "po" . Pięknie ta ścieżka wygląda w pełnym rozkwicie. Romantyzm aż kipi ;:167
No i te Twoje sasanki, które zapadły mi głęboko w pamięci na całe lato i jesień :) Kasiu, czy Ty te wszystkie tulipany sadzisz co roku, czy zostawiasz? Pytam, bo trochę ich masz :wink: A co to za tulipanki na drugim zdjęciu, te w pączkach? Bardzo mi się podobają :D
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Kasia bajeczne te twoje tulipany ;:oj prze ;:167 pię ;:167 kne :!:
ja w tym roku troche wsadziłam róznych , to mysle ,ze uciesza mnie wiosna jak te Twoje ;:173
Miłego odliczania.... ;:3
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

hej hej :wit
obejrzałam sobie katalog Harknessa i było coś takiego ;:223 ;:145 - no mają tam Króla Artura ;:145
pod inną nazwą Samaritan ale to właśnie on ;:174
zamawiałaś już u nich? bo mam takie nieśmiałe pytanko - mogłabym się podczepić z nim? ;:131
bo poza Lancelotem tylko on mi brakuje ;:174
Awatar użytkownika
Edyta1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 paź 2011, o 00:06

Post »

Kasiu, ponieważ bardzo sobie cenię Twój gust chciałabym poradzić się Ciebie w jeszcze jednej kwestii.
Na swojej pergoli posadziłam z jednej strony New Dawn i planowałam z drugiej dosadzić powojnik. Jednak pergola jest wysoka (ponad 2 m) i szeroka (1,5 m) i pomyślałam, że niewiele odmian clematisów urośnie na tyle, aby rośliny się przeplotły. Zastanawiam ostatnio nad dokupieniem 2-giej ND. Co o tym sadzisz?
Pozdrawiam - Edyta
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
beata68
1000p
1000p
Od: 13 lut 2011, o 17:15

Post »

Kasiu, dawaj więcej zdjęć, łatwiej znieść to oczekiwanie na wiosnę. Trudno uwierzyć, że ta metamorfoza dokonała się w ciągu jednego sezonu.
Monikwiaty
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 23:59

Post »

Witaj Kasiu ,tyle próśb to i ja dołączę z prośbą o więcej zdjęć :)
Pozdrawiam, Monika.
Wstążeczka
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 23:21

Post »

Kasiu przepiękne wiosenne foki. Ale się rozmarzyłam.... a szpaler sasanek powalił mnie zupełnie. Cudo ;:108 A ja sasanek nie mam, bo jakoś mi zginęły. Nie wiem dlaczego ;:174
Kasiu, czy ja dobrze gdzieś tam wyczytałam, że Ty rodem z Krakowa? To jak będziesz odwiedzać rodzinne strony to do mnie już przysłowiowy "rzut beretem"
Zapraszam ;:196 I robisz cudne zdjęcia ;:180
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Cześć :wit
Dzisiaj było tak słonecznie i miło jak nie w listopadzie :wink: Niestety, dzień coraz krótszy i słonko miałam tylko za oknem..do domu wracałam o zmroku. Jedynie w weekend mogę coś zdziałać, tym bardziej, że na razie nie zapowiadają przymrozków, więc jeszcze będzie czas na porządki ;:65
Wczoraj pochłonęła mnie lektura nowej książki, "Poradnik Ogrodnika. 99 kroków do pięknego ogrodu" państwa Chojnowskich. Jest bardzo fajnie napisana, lekko się czyta, a wręcz pochłania! Dużo ciekawych rad, uwag porządkujących wiedzę i nowinek (dla mnie) okraszonych pięknymi fotografiami, polecam na listopadowe wieczory ;:173

Ula, bardzo dziękuję ;:180 D perfekcji daleka droga, chciałabym się nauczyć robić profesjonalne, artystyczne zdjęcia..rozglądam się nawet za jakimś kursem na zimę ;-))
Marta, ja też czekam na Gardenię ;:65 Może tym razem też coś fajnego upolujemy :lol:
Krysiu, ja mam tylko kilka szachownic, albo raczej miałam, nie wiem czy wzejdą znowu. Mam nadzieję, że pojedziesz do Sulejowa tym razem :uszy Przyda Ci się odskocznia od przygody z przeprowadzką i urządzaniem nowego ogrodu..
Ewa gajowa, wiosna zawsze nastraja pozytywnie, dobrze, że trochę tej wiosny mam na fotach ;-))
Ewa, ja uwielbiam tulipany i sadzę ich co roku sporo, jeżeli się wyrodzą to wykopię i posadzę coś innego, a tulipany a kolejnych rabatach..nie wyobrażam sobie mojego ogrodu wiosną gdyby ich zabrakło..
Gosia, ten program "Pogotowie Ogrodnicze"(ang. Garden-ER) leci na TTV, na platformie N. Ustawiłam nagrywanie na cały tydzień, bo lecą zwykle w ciągu dnia, gdy jestem w pracy. Dzisiaj było o regeneracji trawnika, coś dla Ciebie ;-)) jestem bardzo ciekawa Twojej ścieżki ;:138
Majeczko, dziękuję bardzo ;:196 W nowym sezonie będzie sporo nowości, ciekawa jestem czy spodobają Ci się rabaty różane które zakładam ;:131
Madziu, zaraz wrzucę kolejną porcję wiosny, aż Wam się nie znudzi ;-))
Iza, bardzo dziękuję, miło mi, że Ci się podoba!U mnie ziemia jest gliniasto-piaszczysta, przy zakładaniu rabat dodaję trochę ziemii z biohumusem, żeby rozluźnić strukturę. Myślę, że duże znaczenia ma systematyczne podlewanie - ta ścieżka i rabaty, które tak pięknie nazwałaś warkoczem ;:170 są od strony południowej, mocno nasłonecznionej.
Linetko, ja barszczyk z uszkami uwiebiam i jem znacznie częściej niż raz w roku! Nic nie zaszkodzi, żeby smakować takich pyszności i jednocześnie cieszyć oczy wiosną ;-))
Marika, będziemy wspólnie wypatrywać wiosny, może szybciej przyjdzie ;-))
Aprilku, bardzo się cieszę, że poprawiłam Ci nastrój ;:196 Na każdy dzień do wiosny znajdę jakieś foto, jeśli zechcesz ;:168
Popiół z kominka dopiero w tym roku rozsypuję w ogrodzie, wcześniej nie wiedziałam o jego właściwościach ;:124 Pod jakie rośliny najczęściej go dajesz?
Bozuniu, dziękuję! Ja też lubię oglądać metamorfozy w ogrodach, to mnie inspiruje ;:170 Tulipanki zostawiam w ziemii, zbyt dużo ich jest na wykopywanie..ta odmiana, o którą pytasz to wielokwiatowy "Georgette"
Zaczynały kwitnąć pod koniec kwietnia, gdy wyjechałam, na 10 dni. Po moim powrocie już przekwitały bo weekend majowy był wyjątkowo upalny w tym roku...

Obrazek

Dorotko, dzięki! jakie tulipanki posadziłaś u siebie? jakiś konkretny zamysł kolorystyczny czy kompozycyjny?
Marta, zamówienie złożyłam w zeszłym tygodniu. Może na wiosnę znowu coś zamówię, to się zgadamy ;-))
Edytko, moje pergole są podobnej wielkości - posadziłam po 2-3 róże za każdej strony, a do tego powojniki. Jeśli okaże się za ciasno w przyszłości, to rozsadzę, ale to spore konstrukcje, a chciałabym żeby kwiaty były wyraźnym akcentem.
Beatko, Monia zaraz będą kolejne ;-))
Asieńko, dobrze wyczytałaś, urodziłam się w Krakowie i mieszkałam tam przez wiele lat. Od 4 lat mieszkam pod Poznaniem, ale serducho bije mocniej przy każdej wizycie w ukochanym Krakowie ;:167 Nie jeżdżę w tamte strony ta często jak bym chciała, bo rodzice też mieszkają w innym miejscu, ale staram się odwiedzać znajomych i miejsca, które tak lubię. Teraz będę miała kolejny powód do wyjazdu ;:138 Bardzo dziękuję za uznanie, uwielbiam fotografować rośliny. Co do sasanek, może je przesadzałaś, albo dzieliłaś kępy? Bardzo źle to znoszą i zanikają wtedy...jeżeli chcesz to wiosną wyślę Ci siewki moich. Pozdrawiam serdecznie, a
dla Ciebie, sasanki ;-))

Obrazek

100 dni do 1 marca :heja

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

ObrazekObrazek
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

oki.......to ja wtedy jak nic się podczepię :D
hehe polowanie będzie......w sobotę pierwszy oblot, w niedzielę drugi..... :uszy
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43

Post »

Kasiu - jesteś genialna! To zdanie: "100 dni do 1 marca" jest po prostu cudowne! Przeczytałam i od razu pomyślałam: jak to, tylko 100 dni? No przecież to niedługo. To nawet krócej, niż centymetr krawiecki!
Mam nadzieję, że to będzie stały licznik w Twoim wątku.
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Gosia, odliczanie jak do studniówki :lol: Zaraz pogrzebię w czeluściach kompa i zabezpieczę foty na odliczanie :uszy
Aż Wam ta moja wiosna wyjdzie uszami :;230
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Kiedyś pamiętam ,że Tosia robiła odliczanie do wiosny ...to teraz będziesz Ty Kasiu ;:196 .

Pokazuj , pokazuj , to czas szybciej zleci ...nacieszmy oczy , bo szaro i buro , a na dodatek mgliści e...jednym słowem do d**y :;230 .

Nie sądzę , by się miały nam znudzić Twoje bajeczne fotki z różami , lawendą , powojnikami etc...

A tej wstęgi kamiennej wijącej się przez ogród chyba nigdy nie zapomnę ...wciąż mam ją przed oczyma ... ;:215
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”