Najbliżej mam do p.MARII /w zasięgu głosu/,z którą podzielamy pasję kwiatową.Zaraziłem ją irysami,
ma całkiem niezłą kolekcję.Wymieniamy się roślinami.P.Maria w tym roku miała na działce ok.50 dalii,które pokazywałem
Do kolejnej osoby mam trochę dalej.Ale co to za osoba Na pewno sporo osób z naszego grona ma od niej
przynajmniej jednego kwiatka.Rośliny od niej są dorodne i nie pomylone.
Na ostatnim Święcie Kwiatów w Skierniewicach kupiłem u p.KAZI W. kolejne rośliny - m.in. czarną świecznicę
i dzwonek ośmiornicowy a w prezencie dostałem to,co Pani Kazia trzyma - kto zgadnie
Dzwonek ośmiornicowy to pewnie egzotyczny ,różowy ,,Pinc Octobus,, ,a może biały Ci się trafił .
Świecznica Brunette ,czy inna .
Nie wiem co p. Kazia trzyma w ręku .Najpierw myślałam ,że to jeżówka ,ale nie ,bo liście jakieś takie bardziej zaokrąglone .
O ile pamiętam to pani Kazia miała świecznicę Black Negligee a dzwonek chyba różowy ale to było 2 lata temu wiec mogło się zmienić
Sławek zagadkę zostawiam bo już się kiedyś wygadałeś
JOLA
Ty jak zwykle trafiasz w sedno Zagadkę chwilowo zostawię,może ktoś jeszcze spróbuje...
ZBYSZEK
W ubiegłym roku też kupowałem ,taki jak Jola podaje.Tylko zimy nie przeżył.
A są bardzo fikuśne,Ty chyba pokazywałeś kwitnącego.
Za dyskrecję podziękowania Sławek
Pora na kolejną osobę spotkaną latem............................. Pani w średnim
wieku ćwiczyła tak zawzięcie,że się trochę o nią bałem.
Pytanie jest takie - wypadła czy nie