Moje spełnione marzenie Malgocha1960

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje spełnione marzenie Malgocha1960

Post »

Obrazek

Gosiu marzę też o takim mostku do mojego ogrodu , ale też nie mam miejsca , znasz cenę i jaki jest długi i szeroki ?

Aniołek cudny
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Jagódko,aniołek chyba zostanie w domu,szkoda mi wystawiać go na dwór.Donice jeszcze jakieś upilnuje.U mnie przechodza w sezonie talkie silne wiatry,że miałabym obawy,czy nie byłaby jego zywotość do pierwszej wichury.
Kasiu,Kalifornija na pewno pójdzie jak szalona.Konika rośnie powoli,jest tylko pół roku młodsza od kalifornijki i koreanki.
Marysiu,nie wiem czy przez allegro kupisz coś tam,nie radziłabym osobiście.Maja taki towar,ze naprawdę trzeba go odkładnie obejrzeć,bo to nie są nowe rzeczy,a ceny jakby były super pierwszej jakośći.Po prostu jak ja mam rzut beeretem to zawsze coś sobie upoluję,ale u nas tu na miejscu,bo w Jastrzębiu nie kupiłam jeszcze nic,ręcę bolały mnie od chwytania się za głowę na widok cen.
Kasiu,przemyslałam na spokojnie bez emocji,nie wzięłam tego mostku.nic na siłe.N ie mam oczka,musiałabym sama do niego wszystko przygotować,a ja już nie mam siły ani ochoty,bo ogrodem fascynuje się w tym domu tylko ja,a mnie wystarczy juz to co jest do ogarnięcia.Wczoraj pół dnia grabiłam nie swoje liście i końca nie ma,a wiosna nie wiadomo w co ręcę włożyc.
Jagódko,masz rację z cenami.Ja ostatnio szukam fotela do sypialni,zebym mogła masażer na stałe postawić,ale ceny wyzsze jak w sklepie i nie ma na cvzym oka zawiesić.Na wszystko trzeba okazyjnie trafić.Oni maja bardzo duzo klientów i u nas i w Jastrzębiu w sezonie letnim,bo na pojezierze brodnickie jest przelotówka a i wkoło naszego miasta jest ogrom jezior,gdzie warszawiaki maja domki i obkupuja sie u nich masowo.
Ilonko,najbardziej to chciałabym mieć już kuchnię i porządek w ko ńcu,na razie nie mam więcej marzeń.
Gosiu,d...a usiądż,koniec z pomysłam,bo trzeba odbudować to,co się wydało,żeby nie obudzić się z ręką w nocniku,przecież kredyt do spłaty jest. ;:223
Marzenko,ale na razie jeszcze w granicach rozsądku,a jak bedzie dalej ,nie wiem.Z tym rożsądkiem róznie bywa.
April,M ostudził mój zapał do mostku.Mam z tego sklepu fotel bujany z takiego samego drewna i po poierwszym siadaniu M klepka pekła,no i 3 lata go naprawia.Myślę,że to by były wyrzucone pieniądze.
Kasiu,dopiero połowa listopada,a gdzie do wiosny? ;:202

-- 19 lis 2012, o 09:43 --

Geniu,mostek kosztował 140 zł,na szerokość myślę,że około metra,a na długość maksymalnie 2 metry.Nie miałam miary ze sobą to miara na oko baby,co handlowała jakiś czas i tkaninami na metry. :;230
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Dzięki Gosiu czytałam że za trwałość tego mostu nie ręczysz więc też dam sobie spokój
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Małgosia szkoda tego mostka, że go nie kupujesz.
Tak dużo własnoręcznie zrobiłaś w ogrodzie, że mostek to dla Ciebie mały pikuś, aby mu miejsce wynaleźć.
Nie trzeba nawet oczka wodnego.
Zrobisz pod nim lekkie zagłębienie, wysypiesz żwirkiem i będzie a,la suche jeziorko.
Tak M zrobił u nas, ale posadziłam w tym suchym jeziorku spartynę i go skubana zarosła. ;:223
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Geniu,dotykałam go w sobotę i odchorowałam sie.
Tereniu,piszesz,że twój M to zrobiła,a u mnie niestety wszystko muszę sama od wbijania pali na podpory ,kopania,sadzenia itp itd,a mam lat ile mam i nie ubywa.Pójdę po tej łatwiejszej linii,czas cieszyć sie z ogrodu w takim stanie,jaki jest,nie bedę sobie bardziej komlokowała zycia ,które jest juz wystarczająco skomplikowane.
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Gosiu dobra decyzja z tym mostkiem- nic nie pisałam bo chciałaś go kupić ale widziałam już dużo lepsze ;:333 Pracowałam kiedyś w sklepie holenderskich mebli i powiem dużo ładnych ale tez dużo badziewi zamalowanych farbą
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosia skoro tak, to masz rację, musisz oszczędzać zdrowie.
Ja już także zaczynam spowalniać i cały dzień w ogrodzie, to dla mnie za dużo, a kiedyś był za krótki. :)
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuś,to wiesz tym bardziej,ze do sprzedaży wiele rzeczy się podrasowuje,a potem w domu wychodzi to.
Tereniu,mnie budowa domu w zawrotnym tempie,uzeranie się z majstrami,przeprowadzka,to wszystko w pół roku zabrały duzo zdrowia.Potem tworzenie ogrodu od podstaw jedna para rąk dołozyła na grzbiet co najmnie j 10 lat i jestem jaka jestem,często nie potrafię cieszyć sie z niczego.Chociaz ostatnio jak patrzę na sprzęcior do kuchni,który stoi w przedpokoju to mordka usmiecha mi sie.
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Nie kupujesz jednak mostka? pewnie masz rację, jak kiepskiej jakości to szkoda zdrowia i pieniędzy. Może jeszcze coś się ciekawego trafi.
A sprzęt czekający to ta wymarzona kuchenka? Czy coś innego przegapiłam?
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Małgosia widziałam Twoje plany kuchenne i te ciągłe zmiany firanek, ale nic nie piszę, tylko w duchu Cię podziwiam.
Teraz po latach harówki pozostało się tylko cieszyć pięknym domem i ogrodem. ;:196
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Małgoś ten sklep holenderski to super sprawa, jak widzę, to można upolować tam prawdziwe cudeńka....aż Ci zazdroszczę 8-) ;:224
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Małgosiu nie namawiałam Cię na mostek i dobrze, że się nie napaliłaś tylko rozważnie przemyślałaś. Nie jest to wcale taka okazja i jakbyś miała konkretne przeznaczenie to co innego. U nas takich sklepów nie ma są z niemieckimi na ogół meblami i kiedyś były tam ceny niskie. Np dwa lata temu kupiłam dębowy stół do salonu w świetnym stanie za 300 zł, teraz kosztuje 500. I wcale podwyżka nie jest podyktowana inflacją tylko jak towar nie idzie to regulują cenami. Pewnie można negocjować, ale to trzeba czegoś bardzo chcieć.
Za oknem szaro buro, czekam na słonko!
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

April,musze teraz myśleć głową,bo mam nadszarpnięty budżet.Gdybym miała chociaz małe oczko,pewnie nie myslałabym rozsądnie i kupiła,ale kupic,a potem szukać miejsca na siłe?W to miejsce mam kolejne aniołki :;230
Sprzęt kupiony to pikekarnik,płyta gazowa o okap.
Tereniu,masz rację,dojrzałam juz do tego,zeby zacząć korzystać z tej ciężkiej pracy.Cały sezon oram z nosem w ziemi,a potem nie mam siły,zeby usiąść i powdychać świeże powietrze.Dobrze,że na potrzeby forum pstrykam zdjęcia roslinom i często na tym sie kończy,bo jak zimą przeglądam zdjęcia to stwierdzam,że wiele gatunków umknęło mojej uwadze w realu.
Aguś,dobrze4 napisałaś,ze upolować,bo na codzień ceny mają bardzo wygórowane.Potrzebna mi jeszcze komoda sredniej wysokości,widziałam ostatnio ładna,ale kosztowała 1.200 zł.Stwierdziłam,że dołożę i unas w takim fajnym sklepie meblowym maja takie stylowe komody z serii allbo Julia aoliwia albo Sylwie,nie pamietam imienia,ale piekne i niewiele dołożę i kupie nową i frontami zaokrąglonymi.
Marysiu,oni mają i holenderskie i niemieckie te meble.Mam od nich sporo rzeczy w domu,ale to dlatego,że przechodzę obok jak idę przez park na rynek po jajka to wejdę.Większość cen to klękajcie narody,ale druga sprawa,ze ja dobrze czuję się w mieszkaniu w starym stylu,nie lubię wnętrz nowoczesnych.To na pewno i z racji wieku,ale chyba zawsze miałam sentyment do satrych wiejskich chatek.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Małgoś to pewnie u mnie nie czuła byś się dobrze, bo mój dom urządzony właśnie w nowoczesnym stylu :wink: :lol: Ale wiesz.... ja to lubię tak odrobinę przekornie, do nowoczesnego wnętrza wyeksponować oryginalną antyczną wazę czy paterę, piękne zabytkowe filiżanki, stare lustro, czy rodzinne zdjęcia sprzed 100lat w starych ramach. Uwielbiam w nowoczesnych wnętrzach takie dodatki z ,,duszą,, naruszone zębem czasu . Tak najlepiej się czuję i tak zaaranżowałam swój dom :D Ale u kogoś uwielbiam przeróżne style i stare i nowoczesne i klasyczne i artystyczne.....podobają mi się wszystkie i uwielbiam je podziwiać i odwiedzać.... ja w ogóle mam kręćka na punkcie wystroju mieszkań :lol: .... nawet jest to troszkę zbliżone do mojego zawodu , chociaż w nim nie pracuję , niestety :roll:
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś,wiem,ze ty jestes artystyczna dusza i na pewno masz wszystko ze smakiem urządzone.Teraz chyba wszystkie chwyty są dozolone w wystrojach wnętrz,stare z nowym,wszystkie epoki naraz.
Wejdż na mój ekstradom-tam tez mam swoje konto.Jest tyle działów,ze na pewno znajdziesz coś dla siebie. Obrazek

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”