Aprilkowy las cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Aprilkowy las cz. 2

Post »

Akurat to,co napisałaś zgadza się,ale z ta pedanterią to juz dawno się poddałam,za duzo siły i zdrowia mnie to kosztuje jak ktos nie szanuje mojej pracy.Teraz tylko tyle o ile.
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Hm, a jednak. Widzisz, według mnie żadna cecha charakteru nie jest ani dobra ani zła. Dopiero jak bardzo dominuje w naszym życiu i rodzinie może być przyjemna lub uciążliwa.
Ja mam napady pedanterii, żeby potem przez dłuższy czas być zupełnym przeciwieństwem :;230 To dopiero uciążliwe dla otoczenia ;:224
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

April, mam tak samo, tyle, ze ten okres drugi jest dużo dłuższy od stanu nr jeden :lol:
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

A ja pomimo mojego roztrzepania lubię porządek w chałupie, w ogródku nie do końca mi jeszcze wychodzi i dlatego czasem się wkurzam, ale to kwestia czasu. Nigdy wcześniej nie miałam styczności bezpośrednio z pielęgnacją ani zakłądaniem ogrodu-same mieszczuchy w mojej rodzinie :;230
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Magdo i ..Magdo ;:63 ja też lubię porządeczek w chałupie i ogrodzie tylko sił nie raz nie starcza. A jak się ma dwóch takich bałaganiarzy jak moi chłopcy to i cierpliwość nieraz opuszcza. I wtedy jest ta druga moja strona bardziej aktywna, ta mniej energiczna i poddająca się nurtowi. Przecież nie da się całe życie walczyć ;:134
U mnie w rodzinie też same mieszczuchy i nikt nie rozumie mojej pasji, kiwają głowami ze zrozumieniem, mówią czasem coś miłego ale nie zauważają szczegółów, nie rozumieją całości. Są tylko mili....bez przekonania. Ale mi to nie przeszkadza, mnie uszczęśliwia samo grzebanie w ziemi.

A teraz czekoladka, którą dostałam od Justi. Już dawno przekwitła ale muszę się chyba rozruszać znów ze zdjęciami bo mi wątek umrze śmiercią naturalną ;:224
Pierwsza fota bez lampy i to jest jej naturalny kolor, pozostałe z lampą i ta czerwień jest zbyt ostra.

Obrazek Doskonale komponuje się z czerwonym trawertynem :D
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

Łał :shock: :shock: :shock:
Ale kolor Ci wyszedł, a la brąz i miedź......ja tak nie umiem ;:223 tzn nie umiem aparatu ustawić...i to samo przy wścieklych różach, ńigdy nie wychodzą realne...

Te przyschnięte płatki to efekt przesadzenia. Normalnie tak nie jest :wink:
Pozdrawiam
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A ja właśnie u Ciebie się produkowałam ;:196
Zdjęcia same tak wyszły, wiesz że ze mnie żaden fotograf :;230 i nie zmieni tu nic nawet najlepszy aparat ;:224
A różyczki do focenia bardzo wdzięczne.
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

E no, fajny prezent ;:138 . Czekoladka, palce lizać. Widzę, że nasz Jolek zapada na chorobę potocznie zwaną "różyczka".
Sąsiadka dzwoniłam, że paczka jest u niej, czyli dalie dotarły ;:180
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Jola, ja pedantyczna nie jestem,ale co w połączeniu z moimi chłopami daje mieszankę piorunującą. Ale w ogródku to bym chciała mieć wylizane jak to Aga z Julą mówią.
No, ale tak naprawdę z niczym się nie wyrabiam, więc i w domu i na rabatach panuje nieład. Chociaż na rabatach mniejszy niż w domu :roll:
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marzenko, niestety zachorowałam na różyczkę choć za dużo pewnie ich u mnie nie będzie bo warunki bardzo niesprzyjające. Cieszę się że paczka dotarła, mam nadzieję że uda ci się je przezimować i będą pięknie kwitły.

Gosiek, ja bym chciała mieć wszędzie wylizane i w domu i w ogrodzie ale to nieraz syzyfowa praca zwłaszcza że u mnie ciągle jeszcze plac budowy i wielu rzeczy się po prostu nie da zrobić zanim czegoś innego się nie wykończy. Ćwiczę się zatem w pokorze i cierpliwości i robię tyle na ile siły pozwalają a niestety jest ich ciągle coraz mniej ;:173
A Twoje rabaty i otoczenie domu w porównaniu z moim jest przefantastyczne więc możesz sobie czasem pozwolić na taryfę ulgową.

W sobotę zaczynamy składać drewutnię :tan Kolejny punkt z listy będzie odchaczony :uszy
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Jolek, biorąc pod uwagę jaką willę wystawiłaś z tatą dla psów, to drewutnia będzie z całą pewnością rewelacyjna. Z niecierpliwością czekam na relację zdjęciową z budowy i składania drewutni
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:;230 :;230 :;230 no żebyś się nie przeliczyła ;:224 To zwykły stalowy stelaż pokryty gontem ;:224
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No tak, psy to inna kategoria niż drewno, popieram :wink:
Ps. Nie mogę się napatrzeć na ten brązowy kolor 'Hot Chocolate', coś niesamowitego ;:108
Pozdrawiam
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No Justynko, przecież masz ją u siebie ;:224 Zdjęcia w albumie też pewnie ma zrobione?
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Prawda, prawda, ale nie mam zdjęć w takim kolorze :;230 ...nie wychodzą, nawet jak w domu robiłam....
Pozdrawiam
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”