Ogródek Gosi cz. 8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek Gosi cz. 8

Post »

Gosia, siałam lobelię...niebieską ;-) Nie wiedziałam, że są odmiany. Kupiłam taką, jaka była w markecie :roll:
Spróbuję z wysiewami, tak jak w ubiegłym roku, na początku lutego. Szybciej zleci czas do wiosny jak będę wyglądać zielonego w doniczkach :uszy
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Gosiu ta galardia ,sama Ci się sieję?
Obrazek

ja mam taką

Obrazek
mam ją od zeszłego roku , więc chyba się zasiała
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11

Post »

No to sobie poczytałam :D i pooglądałam ;:180
Gosiu, pisałas o ścieżkach z dewnianymi deskami... i znalazłam taki link... może byłyby trwalsze... http://www.kepika.pl/index_pliki/Page308.htm
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

Tak sobie pomyślałam o tych "deskach", ze może - może, trwalej z pewnością, gdyby je normalnie wkopać w trawnik.....ale nie ma to jak naturalny produkt....nie wiadomo, jak one zachowają się po kilku latach...czy nie są czasem barwione powierzchniowo ;:219
...drewniane podkłady Gosiu są oczywiście super, a Ty po prostu wiesz, czego chcesz. U Agaty - Fransi widzialam fajne....Pisalam o kamieniach, bo u mnie są dlatego, ze ponoć trwalej....

Nie mogę się przekonać do rudbekii i gailardii, jak tak znowu patrzę.....no jakoś "nie podchodzi" mi to :;230
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Asiu, mam nadzieję, że z werbenki będziesz zadowolona w przyszłym roku jak Ci się cały łan wysieje. Chociaz może Tobie się nie podobać, może nie pasuje do Twojego wyobrażenia ogrodu. Każdy ma swój oryginalny gust.

Olu, pocieszyłaś mnie. Raczej na łagodna zimę nie liczę. W sobote będe wykopywać moje mieczyki.

Kasiu, zatem w lutym i ja poszukam tych poduszeczek do siania. Kupowałas w sklepei, czy przez internet?
Możesz udzielić szczegółowej lekcji?

Geniu, odpowiem później, bo nie widze zdjęc. Jestem teraz w pracy, a tu mam zablokowane.
Ostatnio pokazywałam żółte kwiatuszki, to była jeżówka. Natomiast te pomarańczowo żółte to gailardia. To wieloletnia roślinka. Ale tez ładnie się rozsiewa.

Ewuś, jestes kochana. ;:196 Masz rację. To powinno byc trwalsze. Musze tam wiosną pojechać. Chyba, że u nas w sklepach coś takiego znajdę.

Justyś, masz rację, że zawsze lepiej naturalne mieć, ale ostatnio dowiedziałam się od kolegi, który miał mi podesłac swoje deski, że jednak wykorzystałm prawie wszystko, zostały okrawki. Zatem musze szukać czegoś innego. Podkłady bardzo mi się podobają, ale jak sama wiesz są szkodliwe. Nie wiem co robić.
Ja lubię wszelkiego rodzaju słoneczka rozświetlają nam rabaty nawet w pochmurny dzień
Awatar użytkownika
beata68
1000p
1000p
Od: 13 lut 2011, o 17:15

Post »

Gosiu, jak kolorowo jeszcze u Ciebie, u mnie już wszystko zmrożone, ja dalie wprawdzie wykopałam, ale zostawiłam, żeby obeschły i chyba nic z nich już nie będzie. :roll:
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Małgosiu ja dwa lata temu cztery swoje juki przesadziłam, gdyż rosły w półcieniu i przestały kwitnąć, na słoneczną patelnię.
Wykopałam całą taczkę mięsistych kłączy.
Praca do łatwych nie należy, ale bardzo ładnie się przyjęły.
Problem w tym, że na dawnym miejscu ciągle młode juki wyrastają, a dokładnie wydawało mi się powybierałam.
Podobają mi się Twoje schodki, tak tajemniczo zakręcają, lubię takie miejsca w ogrodzie.
Dobrze, że mój M do trawnika się nie miesza, gdyż go nawet nie kosi. :;230
Już mam tak mało trawy, że w niektórych miejscach ledwo kosiarka się mieści. :)
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Beatko, to zdjęcia sprzed nadejścia mrozów. Mam jeszcze kilka takich. To jakby wspomnień czar. :D
Teraz prym na rabatach wiodą iglaki, trawki i żurawki.

Tajeczko, ja też boję się tego, że moje juki będa ciągle odrastały. W ich miejsce chciał posadzić trawki. Może powinnam poczekać aż odrosną i spryskać randapem?
Niestety mój m. ma swoją wizję ogordu, która nijak ma się do mojej. Próbuje przeforsować, ale to ja pracuje najwięcej w ogrodzie, bo on ciągle wyjeżdża. Zatem to moja powinna wersja powinna zagościć na działce. Powoli zaczyna godzić się z tą prawdą.
Ale jeszcze to potrwa.

Geniu, obejrzalam Twoją Galardię. Jest śliczna. Nie wiem jak Twoja, ale moja na 100% jest wieloletnia

No ciąg dalszy wspominek

Musze sprawdzić jak naparstnice poradziły sobie z mrozem
Obrazek

Obrazek

A to jak do tej pory jedyna kwitnąca chryzantema. Dwie nowe jeszcze maluszki

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Świetny ci wyszedł ten fioletowy zestaw marcinków z rochodnikami.
Małgosiu, a co tyc chesz sprawdzać naparstnice. NIe bardzo rozumiem. Przecież one i tak z tego korzenia, co w lecie kwitły, już nie wyrosną. Tylko się rozsieją.
Werbenka od ciebie zakwitła u mnie dość późno. A potem położyły ją śniegi. Pewnie się nie wysieje.
Ale u Szmita skubnęłam trochę nasion, to wysieję wiosną. Jakoś mi te werbeny nie wychodzą, niezależnie od której strony do tego podchodzę :(
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wandziu, zostaw ją w ziemi do wiosny. Ona wytrzymuje niskie temper. Może jeszcze zdązy zawiązać nasionka. W razie czego przywiozę Ci kolejne na jakieś spotkanie.
Może w końcu mnie odwiedzicie?
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

No pewnie, że odwiedzimy. Jak tylko rzucisz hasło :D Ale do tego to jeszcze kupa czasu. Może się rozmyślisz i przestraszysz takiego najazdu wygłodnialych łowców roślinek :;230
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38

Post »

Wandziu , zestaw Gosi wyszedł świetny ale to nie marcinki tylko chryzantemy.
Taka sama i u mnie rośnie i pięknie kwitnie .Dostałam ją od kogoś w Sulejowie i nie pamiętam od kogo :oops:
Może to Ty Gosiu je rozdawałaś ? Co na nią popatrzę to wspominam .....
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wandziu, wystraszyć się łowców roślinek to się nie wystraszę. Gorzej z boję sie krytyki, chociaz ta może być budująca. :D

Olu, masz rację, że to chryzantema. Niestety nie ode mnie. Ja tez ją dostałam od naszej forumki, ale nie w Sulejowie, ale u Szmita. Dała mi ją Ania Lady. Jej w Sulejowie nie było.

A tak wyglądał dzisiaj mój ogródek. Nareszcie popracowałam. Wszystkie kości czuję.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Tutaj pusto się zrobiło. Nie ma kosmosów
Obrazek

A ten ledwo widoczny patyczek to mój klon Garnet. Wcale w tym roku nie podrósł. Muszę go przesadzić
Obrazek

Obrazek

Po niektórych różyczkach wcale mrozu nie widać. Liście zielone i na dokładkę na większości zdrowe
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Ale wylizalas otoczenie ;:108 U mnie rozyce tez dosc dobrze sie trzymaja i do tego maja tyle pakow ze szok a T. Fairy to cale w pakach sa - az szkoda ze nie zdarza zakwitnac, bo paki sa jeszcze malutkie a tak zjawiskowo by bylo.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Edyta1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 paź 2011, o 00:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Margo2 pisze: A tak wyglądał dzisiaj mój ogródek. Nareszcie popracowałam. Wszystkie kości czuję.
Nie wiem jak to robisz, że masz jeszcze czas pstryknąć fotki. Ja też popracowałam sobie,kiedy schodziłam do domu było już kompletnie ciemno. Nawet nie myślałam o robieniu jakichkolwiek zdjęć :D .
Śliczne masz trawki. Podoba mi się szczególnie ta.
A tak przy okazji to co to za biała cudność?
Margo2 pisze:
Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam - Edyta
Zapraszam do mojego ogrodu
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”