Mój ogród na fotografii

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój ogród na fotografii

Post »

Bogusiu wiem że Ty masz zawsze cieplej jak ja ;:108 U mnie dzisiaj niby słonko ,ale zimnica okropna bo jeszcze zimny wiatr a człowiek mało przyzwyczajony oj zmarzłam dzisiaj no już nie w ogródku ale i na rynku i po drodze do przedszkola ,ale może jeszcze ciepełko jakieś wróci ,ale ważne ż Ty do zdrowia wracasz ;:196
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Witaj Eluniu !w sobotni , śnieżny poranek...Kochana! podnoszę rano rolety i nie dowierzam.....śnieżek pada. Nie ucieszyłam się wcale....Wstawię później fotki, bo z wrażenia baterie rozładowały się ;:7 ...na termometrze + 3 st.Pozdrawiam cieplutko ;:168
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
Bogumilka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 17:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Iwonko i u Ciebie też to białe z nieba leci :?: , bo właśnie Basia też o tym zjawisku nam pisze i nawet fotkę tego czegoś białego wstawiła :roll:
Awatar użytkownika
jdz11
200p
200p
Od: 7 lis 2011, o 20:04

Post »

Fajnie macie z tym śniegiem. Moje dzieciaki ciągle czekają i nic. U nas tylko deszcz. Naoglądały się w telewizji najchętniej już bym miała bałwana pod oknem ;:3
Moje nowe hobby ;)
Pozdrawiam miłośników ogrodów - Justyna
Zajrzyj Pierwsze kroki - odnawiam bardzo stary ogród
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Justynko :wit Ciekawie to wygląda...pelargonie i inne jesienne kwiatki / marcinki,aksamitki/pięknie jeszcze kwitną, przyprószone śniegiem. Drzewa w pięknej jesiennej szacie upiększone płatkami śniegu.Pozdrawiam cieplutko! ;:168 Śnieżek pada cały czas,ale topnieje bo jest dodatnia temperatura.

-- 27 paź 2012, o 11:36 --

...a cóż to moja imienniczka po cichaczu tak do mnie wpada :?: :wit :wit :wit Bogumiłko...zatęskniłam za Tobą....odezwij się... ;:168
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Awatar użytkownika
Bogumilka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 17:50

Post »

Bogusiu jestem, jestem :heja i u mnie to białe z nieba leciało, ale to nie były pierza Basi :;230
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

...cieszę się, że jesteś...wcale nie cieszę się , że pada....choć ....lepiej śnieg...niż deszcz. Ja jeszcze nie przygotowałam wszystkich roślinek na zimę...tak jak liczę, że w końcu moje lędźwia odpuszczą . tak samo jestem optymistką co do pogody. Bogusiu ... tak przyprószyło dzisiaj nad ranem./ fotki poniżej/...teraz pada cały czas ...wielkie płaty ale od razu topnieje.Pozdrawiam cieplutko ;:180 ;:168

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Rewi
1000p
1000p
Od: 17 lip 2012, o 11:50
Kontakt:

Post »

Przeglądam galerię i widzę, że nie tylko u mnie śnieg zagościł :wink:
Zapraszam serdecznie służę pomocą, pozdrawiam Ewa! ;)
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
Awatar użytkownika
drewutnia
1000p
1000p
Od: 1 gru 2011, o 13:06

Post »

U Ciebie ogród to pięknie nawet zima będzie wyglądać.
Ja mam zbyt mało iglaków,muszę chyba wszystko prze-aranżować sobie na razie w głowie i na papierze.
Bo jak wszystkie listki z bylin,krzaczków opadną to zostanie mi łyse pole i kikuty :oops:
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit Ewuniu! Kiedy zaczynałam urządzać swój ogród / a było to 20 parę lat temu/ z czysto praktycznych względów no i...wygodnictwa sadziłam iglaki i siałam trawę.Nie obejrzałam się kiedy ..drzewa i krzewy porosły wielgachne, zaczęły ograniczać dostęp światła i słońca do domu...trzeba było niektóre wyciąć... a to wiązało się z uzyskaniem zezwolenia od wójta.Otrzymaliśmy takowe...na wycięcie trzech potężnych iglaków, ktore stwarzały również zagrożenie / zbyt blisko usytuowane domu a mierzyły już około 15 metrów.Żal nam się ich zrobiło ...i dlatego u mnie w ogrodzie takie dziwolągi...sosna z jedną gałęzią porośnięta bluszczem...potężny świerk pozbawiony na wysokości około 10 m gałęzi. Pod nim "raczkujące" wrzosowisko i oczekiwanie na obrośnięcie pnia bluszczem / w tym roku dopiero posadzony/ Wielki , sędziwy orzech porośniety prawie po czubek bluszczem...Teraz kiedy mam więcej czasu zapragnęłam bardziej kolorowego ogrodu...a więc zaczęłam tarmosić darń gdzie się da tworząc bylinowe rabatki. Trzy lata temu ograniczyłam ogródek warzywny..zyskując miejsce na moje kolorowe. Warzyw i tak mamy tyle, że z powodzeniem obdarowuję znajomych. No bo to w końcu...aż ponad pół hektara ogrodu. Latem po iglaczkach pnie się , dając ciekawą kompozycję, groszek wieloletni, a jesienią nadaje im kolorku i zwiewności pięknie przebarwiający się winobluszcz. Groszek i winobluszcz raz posadzony pod jednym iglakiem sam się tak rozprzestrzenił . Pozdrawiam cieplutko!

-- 27 paź 2012, o 14:51 --

Ewo/ rewi/ :wit ....u mnie po śniegu nie ma juz śladu, ale ziąb.....niesamowity. ;:222 Pozdrawiam cieplutko i dziękuję za odwiedzinki. ;:65 ;:65 ;:65 do mnie w kazdej wolnej chwili.
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Proszę , pomóżcie mi zidentyfikować te kwiaty doniczkowe- kupowałam je w ubiegłym roku w Niemczech i do tej pory nie wiem co mam.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
ewaidc1198
200p
200p
Od: 21 cze 2006, o 13:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Bogusiu! Wielki ogród i mnóstwo pracy, ale im więcej pracy tym więcej satysfakcji i tylko Daj Boże zdrowie by móc łączyć jedno i drugie :)
Nie przebiłam się jeszcze do końca Twojego wątku, ale postanowiłam już się wpisać , bo wrażenie robią wielkie te Twoje ary.
Jak wielu forumowiczów ,,zazdraszczam'' Ci , że skompensowana przestrzeń Cię nie ogranicza jak mnie. No i ten staw..... bajka, mój M nie mógł się odkleić od ekranu :)
Będę często zaglądać do Ciebie, bo to na tym to Forum polega, że motywujemy się nawzajem. Ty i Twój ogród motywujecie mnie bez wątpienia. ;:162 Pozdrówka Ewa :wit
Na działce! - PEŁNY ODLOT
Opowieści z mchu i paproci
Awatar użytkownika
DuczekiOsia
1000p
1000p
Od: 10 sie 2012, o 08:38
Kontakt:

Post »

u nas deszcze cały dzień pada i teraz śnieg z deszczem ale na pewno się ni utrzyma za ciepło :)
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuniu!Dziękuję za wizytę... ;:180 Na pewno duża przestrzeń daje więcej możliwości zagospodarowania jej . Dopóki nie wstąpiłam na Forum...odpowadał mi mój ogród ...no powiedzmy z małymi poprawkami.Teraz zainspirowana Waszymi ogrodami, wykorzystując doświadczenie wspaniałych forumowiczów , podglądając cudowne ogrody, wspaniałe aranżacje....wiem, że i mój ogród zostanie poddany zmianom. Ach ...byleby do wiosny....Pozdrawiam cieplutko i zapraszam w kazdej wolnej chwili.
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

...dziękuję Karolinko! ;:180
Pozdrawiam!
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”