Moje oczko w głowie cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moje oczko w głowie cz. 3

Post »

Witaj, Teresko! Wykopujesz, sprzątasz, przygotowujesz się do zimy. Wszystko zgodnie z prawami natury. Zupełnie ja ta pracowita wiewióreczka czy niedźwiadek :D
Ja nie mam nic do wykopywania. Zrezygnowałam z dalii, mieczyków, bo zawsze był to dla mnie kłopot.
Mam do pochowania tylko donice z tarasu. U mnie jeszcze nie było przymrozków, a więc odkładam tę czynność z dnia na dzień. W końcu jednak trzeba będzie zataszczyć to wszystko do domu.
POzdrawiam, Teresko i życzę miłego ciepłego tygodnia. :D
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Gosiu ;:196 Cebul moc - i znowu na wiosnę będzie co sadzić oczywiście jak ładnie się przechowają , wiesz jak jest w piwnicy w bloku .
Helen ;:196 Jeszcze nie wszystko zrobione , dzisiaj jeszcze wykopałam kępę Crokosmi bo o niej zapomniałam - a jak Twoje ??? nie wykopujesz???
Ja liści host nie obcinam - są trochę klapnięte ale i tak mi się podobają , bo każda kępka inna .
Krysiu Witaj ;:196 Jeszcze jest trochę zaległości ale jak będzie pogoda w tym tygodniu to może już ogarnę wszystko ;:108
Wymiana chryzantem - nie ma sprawy ;:108 Ona ma gdzieś z 80 cm. wysokości , kwiatki dość duże około 8-9 cm i dość wcześnie kwitnie . Wyślę Ci z Hortensją - na razie ma się dobrze :heja Ja też wolę chryzantemy takie wcześniejsze , bo można się nimi trochę pocieszyć ( nie mam żadnej czerwonej , bordo , rudej )
Jak Twój imbir ??? mój został w szklarence i nie wiem jak długo mogę go tam zostawić , żeby mi nie przemarzł ???
Wando ;:196 Witam . Przygotowuję się do zimy , bo wiesz mój ogród nie jest przy domu jak Twój - można w każdej chwili wyskoczyć i trochę popracować .
Ja co rok obiecuję sobie że już nic nie będę wykopywać , przechowywać i co .....??? jest tego coraz więcej ;:223 Donic do zabrania do domu też mam multum , na razie schowałam do szklarenki .
Dziękuję bardzo i zapraszam częściej :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
gardener1987
500p
500p
Od: 10 lip 2010, o 21:47

Post »

Tereso u Ciebie też jesień piękna nie tylko u Ewy ;:oj pracowita z Ciebie ogrodniczka ;:108 ja już wszytko wykopałam i dawno schowane.
"Młodość uśmiecha się bez powodu"
Pozdrawiam Ania
Ogród Ani :)
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu Witaj ;:196 Jak słoneczko świeci to jeszcze jest pięknie ;:108 Jaka tam pracowita - miałam kilkudniowy przestój :;230 i teraz nadrabiam bo przymrozki znowu zapowiadają a nawet śnieg . Ja jeszcze mam sporo doniczek do przywiezienia i jedną daturę , dzisiaj przywiozłam jedną i leży w samochodzie bo nie dałam rady jej wyciągnąć ;:223

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
bodzia3012
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2009, o 08:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Tereniu co to za dół kopiesz ?
Chryzantemy śliczne ;:138
Awatar użytkownika
Gosia123A
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2011, o 19:37

Post »

Teresko ;:196 -co za budowla się u Ciebie rozpoczyna?Kwiaty kwitną jak na wiosnę ;:oj ;:202
Awatar użytkownika
Aancyk
1000p
1000p
Od: 20 lis 2010, o 17:21

Post »

Świetny widok całościowy na działkę ;:333 w jesiennych barwach, muszę poszukać takich fajnych astrów różowych z żółtym środeczkiem, bo pasowały by mi na jedną rabatkę, dobrze zimują?
Wracając do hortensji ogrodowych to kilka dni temu je wykopałam i wsadziłam do donic żeby przezimować, bo niestety nie kwitną i byłam strasznie zdziwiona rozmiarami ich korzeni po zeszłorocznym wiosennym sadzeniu (są ogromne), musiałam je ostro przyciąć, a mimo to ledwo się zmieściły w dużych donicach. Trochę mnie wkurzają bo mam z nimi dużo zachodu i jak w przyszłym roku nie zakwitną to dam sobie spokój, za to bukietówki są bezproblemowe.
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bożenko :wit Witam i dziękuję ;:196
To nie dół - to miejsce po truskawkach :;230 Moja działka jest jest dwu a nawet trzy poziomowa , ta na zdjęciu jest najniższa a zdjęcie robione z górnej półki i tak wygląda ;:108
Gosiu ;:79 Nic już nie buduję , nawet zaczętej altanki nie kończę - czekam na decyzje ;:108
Aniu :wit Dziękuję ;:196 Te różowe to chryzantema - Czechowsky - tak się chyba pisze . Mam je pierwszy rok a właściwie drugi ale rok temu nie zakwitły ;:185 nie wiem jak będą zimować .
Moje hortensje okryję włókniną i mają kwitnąć nawet te młode - takim przykazałam ;:108 :;230
Pozdrawiam i życzę dobrej nocy ;:19
Awatar użytkownika
bodzia3012
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2009, o 08:41

Post »

Tereniu ;:196
Awatar użytkownika
Zabeczka101059
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lis 2008, o 14:14

Post »

Tereniu porządkujesz działeczkę ;:224 a chryzantemka pięknie Ci kwitnie ;:138
Ja mam pobojowisko, ciągle jeszcze wykopuje i przesadzam ale podobno już i wreszcie przyjdzie ekipa do tej oczyszczalni ekologicznej :roll:
I wiesz chyba muszę od nowa wszystko sadzić, będzie nowa stara rabatka ;:108 :;230
Całuję Cię i pozdrawiam ;:196
Pozdrawiam -Dzidzia
aktualny,
spis wątków,
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

I w końcu ja do Ciebie trafiłam. Widzę jesień w pełni i porządki, super. Mnie tylko wieczorami plecy bolą. I wkurzają mnie te liście, co sprzątnę, to nalecą kolejne. Chyba dam sobie spokój do czasu aż spadnie ostatni z drzewa. :wink:
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bożenko :wit ;:196
Dzidziu ;:167 dziękuję ;:196 Troszkę przygotowuję działkę do zimy .
Tobie współczuję i życzę sił i zdrowia do dalszego przesadzania ;:108 Ale Dzidziu jak już posadzisz wszystko to dopiero będzie pięknie , będzie się działo na wiosnę ;:oj ;:oj ;:oj
Czy sami robicie tą oczyszczalnie ekologiczną ???? :roll:
Trzymaj się cieplutko ;:196
Dorotko :wit Witam w moich skromnych progach i zapraszam częściej ;:168 Ja też czekam aż wszystkie liście zlecą z drzew , bo też mam dosyć ;:223
Obiecuje przy tuptać do Ciebie z rewizytą ;:65 a jak sił braknie to wsiądę w ;:71 bo do Ciebie to kawał drogi :;230

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

a to bukieciki jakie sobie zrobiłam
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Kurcze jak Ci zazdroszczę tych chryzantem, ale na wiosnę też będę miała. ;:138
A sumak przebarwia się po prostu cudownie.
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko :wit Chryzantemy na wiosnę jak mi nie przemarzną to będę ukorzeniała na wymianę , mogę hurtem :;230 Dla Ciebie też ;:108
Sumaki są piękne :tan miałam dwa , jednego już wywaliłam bo nic pod nim nie chciało rosnąć i do tego te jego odrosty ;:223
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

No kochana, pytanie. Pewnie że chcę te chryzantemki, od przybytku głowa nie boli. Będę miała całą zimę na uzbieranie pieniążków. :;230
A co do sumaka, to ja mam w takim miejscu, że nawet jego odrosty mnie nie denerwują. A drugi, tn strzępiasty jest na ogrodzie i on tak nie puszcza odrostów.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”