storczyki, grudniki, paproć

Te paprotki są zdecydowanie łatwiejsze w utrzymaniu niż "strzępiaste"

wytrzymywały max miesiąc, więc postanowiłam dać im spokój
 wytrzymywały max miesiąc, więc postanowiłam dać im spokój  

stałam z pół godziny i debatowałam aż usłyszałam "to co? bierzesz dwa?"
  stałam z pół godziny i debatowałam aż usłyszałam "to co? bierzesz dwa?"  długo nie czekałam
 długo nie czekałam   

muszę pomyśleć co z nimi zrobić
  muszę pomyśleć co z nimi zrobić  

może coś jeszcze dopadnę hehehe marzy mi się żółty grudnik ehhh
 może coś jeszcze dopadnę hehehe marzy mi się żółty grudnik ehhh 

wpadłam z rewizytą do Cebie
 wpadłam z rewizytą do Cebie z chęcią będę Cię odwiedzać
 z chęcią będę Cię odwiedzać 

i wbrew pozorom są zadbane i nie padają po tygodniu
 i wbrew pozorom są zadbane i nie padają po tygodniu 

zapraszam do dalszych nawiedzań :P bo u mnie co chwilę coś nowego się pojawia, chociaż obiecuję sobie, że ten co akurat kupuję jest ostatni
  zapraszam do dalszych nawiedzań :P bo u mnie co chwilę coś nowego się pojawia, chociaż obiecuję sobie, że ten co akurat kupuję jest ostatni   mąż już się śmieje, że zaraz wyrzucę meble, żeby kwietniki stawiać
  mąż już się śmieje, że zaraz wyrzucę meble, żeby kwietniki stawiać  

ukradłam jakąś cebulkę z wystającymi zielonymi piórkami
 ukradłam jakąś cebulkę z wystającymi zielonymi piórkami  nie mam pojęcia co to, ale mam nadzieję, że się przyjmie...
 nie mam pojęcia co to, ale mam nadzieję, że się przyjmie... na chyba 10 doniczek stał jeden głęboko zapchany, który nie był oskubany ze szczepek
  na chyba 10 doniczek stał jeden głęboko zapchany, który nie był oskubany ze szczepek  jutro dodam zdjęcia, żeby się pochwalić
 jutro dodam zdjęcia, żeby się pochwalić 

. Niebawem będą fotki .
 . Niebawem będą fotki .
 te listki wpadły mi w oko
 te listki wpadły mi w oko  ehhh ten sklep dla ubogich
 ehhh ten sklep dla ubogich  co ja bym bez niej zrobiła
 co ja bym bez niej zrobiła   
   oooo to widzę, że nowe zakupy się u Ciebie szykują
  oooo to widzę, że nowe zakupy się u Ciebie szykują  będę śledzić na bieżąco co ciekawego się pojawia
 będę śledzić na bieżąco co ciekawego się pojawia   pewnie coś ciekawego podpatrzę i znów będę kombinować gdzie znaleźć miejsce na kolejną doniczkę
  pewnie coś ciekawego podpatrzę i znów będę kombinować gdzie znaleźć miejsce na kolejną doniczkę 

Rzeczywiście storczykiem nie jesteś, ale za to wyglądasz kwitnąco
 Rzeczywiście storczykiem nie jesteś, ale za to wyglądasz kwitnąco  . Czyży to twój bobas?
. Czyży to twój bobas?
 hahah no mój mój :P to klocek nie bobas
  hahah no mój mój :P to klocek nie bobas  ledwo 2 miesiące skończył i już przytył 2,5 kg
 ledwo 2 miesiące skończył i już przytył 2,5 kg  bestia
 bestia   żarłok po ojcu... jak pomyślę, że mi się macierzyński kończy 27 stycznia to paniki dostaję, że będę musiała opuścić dom
  żarłok po ojcu... jak pomyślę, że mi się macierzyński kończy 27 stycznia to paniki dostaję, że będę musiała opuścić dom  

Patryczek -> bobas ze zdjęcia pozdrawia
 Patryczek -> bobas ze zdjęcia pozdrawia  kot... hmmm... pewnie też by pozdrowił, ale jest zajęty zjadaniem mojego szalika
 kot... hmmm... pewnie też by pozdrowił, ale jest zajęty zjadaniem mojego szalika  mąż zasnął to zrobię zdjęcia dzisiejszych polowań... bo już mam dość jego śmiechów jak widzi gdy latam z aparatem po parapetach
 mąż zasnął to zrobię zdjęcia dzisiejszych polowań... bo już mam dość jego śmiechów jak widzi gdy latam z aparatem po parapetach