Różano-liliowcowy ogród pod dębem cz. 8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Różano-liliowcowy ogród pod dębem cz. 8

Post »

Wandziu dziękuję ;:196 Piękna jest ;:167
U mnie faktycznie przymrozki nie przyczyniły się hostom. Początkowo wyglądały, jak blanszowane (przezroczyste), aby w końcu przeistoczyć się w papkę :? Szczątki już wygrabiłam i teraz czekamy na nowy sezon :D
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
Aza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 18:33

Post »

W końcu trafiłam do Twojego nowego ogrodu, jak zwykle pięknie.
OLGA od malamutów
Wątki Azy
Awatar użytkownika
maria.k55
1000p
1000p
Od: 24 maja 2009, o 16:06

Post »

Ja najbardziej czekałam, żeby posadzić róże, bo niestety wszelkie nasadzenia robię na kolanach to pogoda jest ważna. Teraz jestem już spokojna, wszystkie rosliny doniczkowe pochowane, zostało tylko kopczykowanie i ewentualnie okrywanie agrowł.
"Szanuj każdy dzień - bo już nie powróci"
Ogródek przydomowy u Marii.k55
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

Wiesz, z tymi zdjęciami to jest tak, że czasem inne ujęcie czy oświetlenie potrafią zmienić znaną nam roślinę czy kawałek ogrodu.
Ja już tradycyjnie jestem do tyłu z robotą ale liczę że zima na dobre zawita nie wcześniej niż w grudniu a to jeszcze sporo czasu. :wink:
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Wandziu,widzę,że też walczysz z liśćmi,ja z dwoma orzechami,a na kompost się nie nadaja.Muszę jeszcze jedna donicę z begoniami opróżnić i schować oleandra i wsio.Zostanie czekanie na wiosnę, baaaardzo długie czekanie,czego najbardziej nie lubię.Miłego dnia Wandziu.
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Obrazek

To zdjęcie jest cudne. I nie pokazujesz ciągle tego samego, bo ogród się zmienia. Teraz np.pojawiły się liście Twojego dębu :D
Awatar użytkownika
koniczynka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2008, o 19:06

Post »

I znowu cudnie
popijam sobie kawę spoglądam na zdjęcia i tak jak bym była u ciebie w ogrodzie ;:166
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Z tymi hostami i mokrymi plamami po nich to chyba też zależy od odmiany. U mnie niektóre hosty znikły już ze dwa tygodnie temu ale są i takie które dzielnie zaczynają kwitnąć a liście mają jeszcze jędrne i nie żółknące. ;:173
Wando, nawet jak te same miejsca pokazujesz wiele razy to one tak się szybko zmieniają że to zupełnie nie przeszkadza. Zanikają jedne rośliny pokazując inne które były za nimi ukryte. W tym gąszczu zawsze jest coś ciekawego. Ja też postanowiłam tempo w wątku nieco zmniejszyć ale z pewnością nie rezygnuj z pokazywania ogrodu i zaglądaniu tu. ;:168

pisałam u Kasi że mam migomat do spawania, możemy zacząć się uczyć robić same pergole :wink:
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Azo, najważniejsze, że jesteś i przychodzisz z wizytami, zawsze jest mi miło cię gościć. Mam dla ciebie zdjęcie jesiennego nieba o zachodzie.
Obrazek

Maria.k.55, a dlaczego na kolanach robisz? Czy ze względu na kręgosłup? A masz taką specjalną podkładkę pod kolana? Bo ja mam. Kupiłam sobie w Lidlu taką piankową zieloną. Fajna rzecz. Marysiu, zobacz tę srebrną trawkę. Sympatyczna, prawda? Coś wspominalaś o tym, że chcesz kilka trawek u siebie dosadzić. Bardzo dobry pomysł. Do róż pasują moim zdaniem świetnie. A najlepiej chyba wyglądają razem z żurawkami.
Obrazek

Comciu, wiemy jak to jest z tymi zdjęciami. Trzeba się wyginać z aparatem na różne strony, żeby jakoś inaczej pokazać rośliny. No ale cóż, w ogrodzie jako całości nie chce być inaczej. A jak ogródek malutki, to jeszcze bardziej nas to ogranicza. Może by tak z lotu ptaka coś cyknąć. Ja zawsze mogę wejść na moje dęby :;230 Na razie weszłam na stołek i zrobiłam to:
Obrazek

Małgosiu, orzechy to takie same paskudztwo jak dęby, bo jedne i drugie mają te garbniki, które nie są dobre dla roślin. Dzisiaj u mnie paskudnie, a więc nawet i tych liści nie chce mi się grabić, zresztą są wilgotne, to i do kominka się nie nadają, bo kopcą. Tu na patio jest trochę suchych. TRzeba będzie tylko zamieść szczotką.
Obrazek

Sweety, jeszcze trochę, a obfotografuję wszystkie liście w ogrodzie i już nic nie zostanie. Kurczę, smutno się robi jakoś... Żeby jeszcze słońce świeciło, ale u mnie dziś szaro. Póki co ratuję się jeszcze fotkami macro. O, na przyklad taka żuraweczka pod daszkiem z liścia liliowca.
Obrazek

Koniczynko, ty jak zawsze jesteś miła, dzięki, że wpadasz podczas picia kawki ;:196 Dla ciebie kwitnąca jeszcze bakopa.
Obrazek

Aprilku, jak ty masz to ustrojstwo do spawania to ja na twoim miejscu naprawdę bym spróbowała się pobawić. Najpierw zobacz, jak to się robi, a potem mnie poduczysz i będziemy sobie same trzaskać te różne pergolki :lol: I ja mówię całkiem poważnie.
Co do host to masz świętą rację. Te z miękkimi liśćmi już poznikały, ale odmiany o sztywniejszych liściach nadal są nawet zielone niektóre. Jolu, dla ciebie mam żurawki, bo są to roślinki, które u mnie i u ciebie czują się świetnie, a poza tym pod tymi naszymi drzewami dają troszkę koloru. Na pierwszej fotce, na pierwszym planie żurawka Kimono. Bardzo oryginalne ma listki. Masz ją?
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Wandziu i u mnie gruba warstwa chmur :( Chyba wiem, co to znaczy. Wymieniłam przed chwilą opony. Dziś ciachnę także róże do wazonu. Chyba się zapłaczę ;:145
Bakopa z konewką - śliczna ;:167
Awatar użytkownika
koniczynka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2008, o 19:06

Post »

Ślicznie dziękuje
jest przepiękna ;:167
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12

Post »

Zdjęcia z " lotu Wandzi" bardzo przyjemne .
Zaglądam regularnie , tylko coś natchnienia do pisania mi brak :oops:
U mnie też dzisiaj zimno i dżdżysto .
Chyba piękna złota jesień juz za nami :roll:
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Agatko123, nie smutaj, tylko skrobnij czasem choć słówko, tak jak dzisiaj. Mam dla ciebie kwitnące koleuski :D Nie tylko listki są ładne, ale i te wiechetkowe kwiatki. U ciebie w tym roku były olbrzymie kępy, pamiętasz, jak je podziwiałam. Nadal jestem pod wrażeniem :)
Obrazek
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Wando, mam to ustrojstwo bo spawa Tata ogrodzenie, ja maluję i kopię pod słupki :heja
Już dawno miałam sobie pergole porobić ale czasu brakło. M zrobił mi jedną kwadratową na której jest winobluszcz i tyle z jego chęci twórczych. Sama się za to muszę wziąć ;:173

oj poszłabym w Kimono :wink:
Tej żurawki nie znam, dopiero zaczynam romans z nimi. Jest tak niesamowicie dużo odmian ;:209
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12

Post »

Wandziu dziękuję ;:196 u mnie też kwitły :)
Ale nie wszystkie , ponieważ tym na schodkach wyłamywałam kwiatostany i pewnie dlatego takie olbrzymy porosły .
Obiecuję poprawę w pisaniu ;:172
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”