Azo, najważniejsze, że jesteś i przychodzisz z wizytami, zawsze jest mi miło cię gościć. Mam dla ciebie zdjęcie jesiennego nieba o zachodzie.
Maria.k.55, a dlaczego na kolanach robisz? Czy ze względu na kręgosłup? A masz taką specjalną podkładkę pod kolana? Bo ja mam. Kupiłam sobie w Lidlu taką piankową zieloną. Fajna rzecz. Marysiu, zobacz tę srebrną trawkę. Sympatyczna, prawda? Coś wspominalaś o tym, że chcesz kilka trawek u siebie dosadzić. Bardzo dobry pomysł. Do róż pasują moim zdaniem świetnie. A najlepiej chyba wyglądają razem z żurawkami.
Comciu, wiemy jak to jest z tymi zdjęciami. Trzeba się wyginać z aparatem na różne strony, żeby jakoś inaczej pokazać rośliny. No ale cóż, w ogrodzie jako całości nie chce być
inaczej. A jak ogródek malutki, to jeszcze bardziej nas to ogranicza. Może by tak z lotu ptaka coś cyknąć. Ja zawsze mogę wejść na moje dęby

Na razie weszłam na stołek i zrobiłam to:
Małgosiu, orzechy to takie same paskudztwo jak dęby, bo jedne i drugie mają te garbniki, które nie są dobre dla roślin. Dzisiaj u mnie paskudnie, a więc nawet i tych liści nie chce mi się grabić, zresztą są wilgotne, to i do kominka się nie nadają, bo kopcą. Tu na patio jest trochę suchych. TRzeba będzie tylko zamieść szczotką.
Sweety, jeszcze trochę, a obfotografuję wszystkie liście w ogrodzie i już nic nie zostanie. Kurczę, smutno się robi jakoś... Żeby jeszcze słońce świeciło, ale u mnie dziś szaro. Póki co ratuję się jeszcze fotkami macro. O, na przyklad taka żuraweczka pod daszkiem z liścia liliowca.
Koniczynko, ty jak zawsze jesteś miła, dzięki, że wpadasz podczas picia kawki

Dla ciebie kwitnąca jeszcze bakopa.
Aprilku, jak ty masz to ustrojstwo do spawania to ja na twoim miejscu naprawdę bym spróbowała się pobawić. Najpierw zobacz, jak to się robi, a potem mnie poduczysz i będziemy sobie same trzaskać te różne pergolki

I ja mówię całkiem poważnie.
Co do host to masz świętą rację. Te z miękkimi liśćmi już poznikały, ale odmiany o sztywniejszych liściach nadal są nawet zielone niektóre. Jolu, dla ciebie mam żurawki, bo są to roślinki, które u mnie i u ciebie czują się świetnie, a poza tym pod tymi naszymi drzewami dają troszkę koloru. Na pierwszej fotce, na pierwszym planie żurawka
Kimono. Bardzo oryginalne ma listki. Masz ją?