Majkowy zielony dom i ... Souveniry cz.6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Majkowy zielony dom i ... Souveniry cz.6

Post »

No cóż a myślałam ,że ona stała w donicy jak ostatnio byliśmy u Ciebie .Jak dołki będa wykopane to raz dwa będzie po robocie tylko musi być pogoda odpowiednia .Patyczek Twojej Tereski ładnie rosnie
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Majutek ja sie ostatnio tak zastanawialam czy Ty wsadzilas roze z zeszlego roku? jakos tak mi to przelecialo, ze nawet nie wiem a teraz sobie przypomnialam, ze mialam pytac jak podalas liczbe nastepne 70 siat do sadzenia w najblizszym czasie.
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Jadziu ja mam dwie sadzonki Tereski na własnych korzeniach a jedna to już wielki krzaczek, prawie taka jak kupna sadzonka. ;:333
Jula przyznam się że już się pogubiłam w tych różach. Tych co mam w donicach od wiosny to jest 19 sztuk, chyba ;:223 jeszcze ma do wkopania chyba 4 lub 5. Zamówionych mam 74 lub 75, co liczę to za każdym razem mi wychodzi inaczej. Stanowczo za dużo tych róż ;:223 :;230 Jak już wszystkie posadzę to będę liczyć na łonie przyrody i wtedy będzie wszystko jasne, chyba. :;230
;:19
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zgadza się-poprawnie wychodzi tylko liczenie w ogrodzie :D Jeszcze się nie przygotowałam do sadzenia, a czas ucieka...
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Dyskrecja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lis 2010, o 20:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Maju, dawno tu nie byłam, musiałam wiele nadrobić.
Róże jeszcze piękne, Westerland zadziwia tak późnym kwitnieniem a Souvenir de la Malmaison ciągle świeży, delikatny i taki pełny.
Widzę, że dalej rozwijasz skrzydła różane, taka ilość nowych zakupów powala. Ja już dokupuję tylko po kilka bo muszę oszczędzać kręgosłup a obsypanie kopczykami takiej ilości róż na zimę to dla mnie już robi się niemały problem, chyba że masz męską pomoc w tej kwestii.
Pozdrawiam, Henia
"Różanka w Sudetach"
Część 3 (Aktualna), część 2, część 1.
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Heniu męską pomoc to ja mam przy zabawianiu i opiece nad wnuczką Basią, jak jest chętny mąż lub syn to ja mogę iść do ogrodu i szykować dołki a raczej doły bo piachy muszę wymienić na trochę lepszą ziemię. Dzisiaj obaj mieli wyjezdne więc niewiele udało mi się zrobić, tylko naszykowałam dwa dołki i wsadziłam do nich dwie róże które rosły do tej pory w donicach.
Staram się teraz zamawiać róże które nie potrzebują większych starań czyli terminatorki. Tylko Souveniry są delikatne i te będę musiała kopczykować. ;:108
Ewa czas ucieka a do naszykowania wszystkich miejscówek jeszcze dużo pracy. Już mam potwierdzenie że jednej albo dwóch róż nie będę miała. :roll:
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jesień coraz bardziej widoczna na każdym kroku...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Choć anomalie występują ;)
Obrazek

Obrazek

Ciągle nie nazbierałam nasionek ale nie dlatego co widać na zdjęciu...
Obrazek

A ją jeszcze nie przymroziło:)
Obrazek

Obrazek

Widać ile miejscówek muszę jeszcze naszykować, to tylko kawałeczek widać...
Obrazek

Może jutro uda mi się zrobić troszkę więcej. ;:173
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

No wlasnie mi sie tak wydawalo, ze jeszcze wszystkich nie wkopalas ale pewna nie bylam.
Majutek na drugim zdjeciu te kulki tujowe, to Danica? Dlugo je masz? trzymaja Ci forme kulek caly czas, czy je podcinasz? Kupilam sobie takie kulki na pniu i zastanawiam sie czy by jeszcze nie dokupic dwoch "siedzacych" do kompletu.
Awatar użytkownika
Kriss1515
1000p
1000p
Od: 15 cze 2012, o 21:16

Post »

urokliwe miejsce :wink:
ciekawy kolorek dalii

:wit
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krystian ten kolor to jakaś mutacja pewnie wirusowa bo ona ma oryginalny kolor taki ciemny, bez białego dodatku. :roll:
Jule pisze:No wlasnie mi sie tak wydawalo, ze jeszcze wszystkich nie wkopalas ale pewna nie bylam.
Majutek na drugim zdjeciu te kulki tujowe, to Danica? Dlugo je masz? trzymaja Ci forme kulek caly czas, czy je podcinasz? Kupilam sobie takie kulki na pniu i zastanawiam sie czy by jeszcze nie dokupic dwoch "siedzacych" do kompletu.
Jula to Ty lepiej rachujesz ode mnie. :;230 Dzisiaj posadziłam tylko dwie a okazało się że jeszcze 4 czekają w donicach, no i jeszcze Therese Bugnet własnego ukorzeniania też czeka na posadowienie. Coś mi się wydaje że one się mnożą. :;230 :;230 :;230

To nie jest tuja Danica tylko Woodwardii sadzona zeszłej wiosny. Urosła dość sporo ale jeszcze się na nią nie zamierzałam sekatorem, dopiero jak zaczną się stykać ze sobą te kulki. ;:108
;:19
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

;:oj Maja, podziwiam Cię!! Tyle jeszcze dołków do wykopania. Ale Twoje róże będą miały luz, przestrzeń i słońce. Będą pięknie rosły. Fajnie. Jeszcze trochę tej roboty i wreszcie odpoczniesz. Jak już obrobisz się, to musimy się spotkać na kawci. ;:196
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p
Od: 13 maja 2010, o 13:01

Post »

Majuś, jesień coraz bardziej u Ciebie widac...ale za to jaką piękną ;:138 :D
Cudowne kolory w przepięknym ogrodzie, a szykuje się jeszcze tyle rózyczek do posadzenia... ale bedzie ... yyyy...brak mi już słów na opisywanie Twoich włości ;:173 Ale jednak bajkowo... to najlepsze określenie ;:138 ;:167
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka :wit
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tosia roboty mam jeszcze dość sporo bo jednak w takim odłogu kopać nie jest lekko a do tego trzeba skarby wydobywać z ziemi, piasek a zastępować to obornikiem i dobrą ziemią. Dość długo trwa naszykowanie jednego dołka. :cry: A ręce powoli odmawiają mi posłuszeństwa. ;:145
Gosiu będzie bajkowo, może kiedyś tam.....
Na razie jest jeden wielki bu....l i nie widać ani składu ani ładu ani porządku. ;:223

Do wczoraj jeszcze kwitły różyczki ale je ścięłam przed tym załamaniem pogody. :(

Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A teraz stoją w wazonach i czarują mnie swoim wyglądem i zapachem ;:167
Obrazek

Obrazek

Niektóre już się osypały a inne powoli się rozwijają. Mam też pączek Pashminy i ciekawa jestem czy da radę się choć trochę rozwinąć. ;:173

I typowo jesienne kwiaty - chryzantemy.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obok stoją naszykowane osłony w razie dużego mrozu bo szkoda żeby zmarzły jak potem ma być jeszcze ciepło. ;:173
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Majeczko, jesteś czujna z tą pogodą, ja liczę, że mrozu jednak nie będzie i zostawiłam róże na krzaczak. Boule de Neige ma masę pąków! Chyba z 15 naliczyłam dzisiaj... :shock:
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p
Od: 13 maja 2010, o 13:01

Post »

Majuś, nie grzesz kobieto...nie grzesz... ;:173 Twój ogród jest taki piękny, że zamieniłabym nawet dzisiaj swój b....l na Twój :;230 Masz mnóstwo cudownych okazów, wszystko pięknie razem wygląda... :) No i masz ubóstwiana przeze mnie 'Pashmine' ehhhhh... mi nie udało się jej w tym roku zdobyć...może wiosną :roll: No i te chryzantemy... przepiękne... koniecznie na wiosne musze i ich nakupić do swojego ogródka... a co mi tam... będzie jeszcze większy b....l :;230
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka :wit
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”