Cynamonowy ogród ... dopiero będzie piękny ;-)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Nalewka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 paź 2006, o 12:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Cynamon pisze:Witaj Euniu :) ... już zabrałam się za przerzucanie tych kamoli, ale jak się domyślasz, musiałam przyznać z pokorą ;:78, że to nie na moje siły :( i teraz czakam cierpliwie, gdy mój M znajdzie na to czas.
Cynamonku, jak ja cię rozumiem, oj, jak dobrze cię rozumiem :roll:

Dziś pryskałam krzewy, przesadzałam ziółka i sadziłam kolejne krzewy, potem przesiałam, załadowałam i przewiozłam sześć taczek ziemi z górki na podwyższoną rabatę pod oknem. Ostatnią taczkę ledwie przepchnęłam przez nierówności terenu. Ładowałam do pełna, z meniskiem wypukłym :D Oczywiście ręce wyciągnęły mi się do kostek...

A potem Sz.M. zaprosił mnie do koszenia. "Zapal silnik". Niby żadna filozofia, pociągnąć za sznurek i rozpalić silnik spalinowy. No i co? Nie udało mi się :roll: Nie miałam siły w ręcach :lol:

A wracając do twojego ogrodu - masz wspaniałe osiągnięcia! W takim krótkim czasie naprawdę dużo zrobiliście. Nie porównuj się do nikogo, tylko traktuj różne ogrody jako inspirację. I pamiętaj, nic tak nie szkodzi urodzie (ogrodu) jak zbytni pośpiech. Mój ogródek ma niewiele więcej, niż twój, i już to wiem, bo czuję w mięśniach ile własnych błędów koryguję :D
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
Awatar użytkownika
Cynamon
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 19:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj KaeR :) ... dumamy właśnie nad tym skalniakiem, jaki ma mieć kształt i jaką "konstrukcję", bo obawiam się, że powinniśmy jakoś go wzmocnić, żeby po kolejnej zimie się nie "rozpłynął". Przed nim ma być duże - raczej długie ;) oczko ... trzeba by nam tu jakiegoś inżyniera ;-)))
Awatar użytkownika
Cynamon
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Nalewko :) ... tak się cieszę, że mnie rozumiesz :D kości bolą, ale człowiek szczęśliwy, że ogród pięknieje !!! Twój M powinien choć trochę Cię wesprzeć, mój bardzo się udziela, na szczęscie (!!!), sama nie dałabym rady na tej glinie.
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 27 wrz 2007, o 18:27

Post »

Ewuniu, 6 ton kamieni......to jest wyzwanie, nie da się ukryć, ale efekt będzie niesamowity...trzymam kciuki.
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Awatar użytkownika
Cynamon
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Guciu :) kciuki przydadzą się bardzo ;) dziękuję i ... idę do pracy ;:65
Awatar użytkownika
Cynamon
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zakwitł pierwszy cklematis - radość wielka, choć o nie jest mój ulubiony kolor ... czekam na następne :)

Obrazek Obrazek

Kupiłam dwie maleńkie wisterie, zachwyciłam sie kiedyś dorodnym okazem. Teraz mają zaledwie po kilka listów, ciekawe jak szybko urosną :)

Obrazek
Obrazek

A to wygląda jak ... obietnica smacznej sałatki albo zupy ;) ... 31 krzaków 4 różnych odmian.

Obrazek
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Kontakt:

Post »

Piękne uprawy foliowe i warzywnik super. :)
Ja wolę bawić się na moim skrawku ziemi w ogródek ozdobny ale gdybym miała taki teren jak Ty...to kto wie,kto wie?
Gratuluje serdecznie Ewo tych upraw.
Natomiast przytłoczyła mnie ta sterta kamieni :shock: :D
Gdyby pozbierać moje w jedno miejsce tez pewnie nazbierała by sie sterta ale u mnie odbyło sie to
bez tak szkokującego widoku.
Ewo inspiracji nie brak na forum ale trzymaj się i oszczędzaj się
bo porywamy sie na wielkie czyny a może to źle sie skończyć.
Doświadczyłam tego na własnej osobie,wiem co to znaczy strajk przeciążonego kręgosłupa. :roll:
Poza tym ...nie śpiesz sie nigdzie z robotą .Ogród Twój i tak wygląda z dnia na dzień piekniej.
Cierpliwości i powodzenia życzę Ewo. :D :D :D
Awatar użytkownika
Cynamon
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

KaRo Droga :) bardzo dziękuję za ciepłe słowa :D to miód na moje ogrodnicze serce :heja Kamienie traktuję, trochę jak wyzwanie i ciekawa jestem, co z nich powstanie ... jaka "budowla" kamienno - wodna ;) łącznie z moimi "karpatami". Nie mam jeszcze ostatecznego planu, koncepcje ulegają zmianom ... w tym tygodniu ma być koparka i wszystko się wyjaśni :)
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Kontakt:

Post »

To już lada moment będzie ciekawie.... :D trzeba podglądać ,nie zapomnij o bieżących zdjęciach dla nas.
Ewo przemyśl do tego czasu swoją koncepcję bo możesz wykorzystać te koparkę do...
rozrzucenia owych kamieni w różne części ogrodu skąd będzie Ci dużo łatwiej przemieszczać je na właściwe miejsca.
Taka koparka na placu to skarb :wink: ,wykorzystaj ja na koniec do swoich własnych celów. :D :D
Awatar użytkownika
Cynamon
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oczywiście KaRo :D ... będzie dokumentacja, mam nadzieję, że nie zapomnę z wrażenia aparatu ;) Ech, żebym ja się bardziej na tym wszystkim znała, to z pewnością koparka pracowałaby u nas do wieczora ;)
Awatar użytkownika
Wisienka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 9 lis 2006, o 11:45

Post »

Ło matko kochana! Tyle kamieni! Ewuniu - faktycznie uważaj na siebie!

Ależ będzie pomidorowo na Twojej działeczce. ;:13
A powiedz mi - bo szukam takich wykrzywionych pałąków - gdzie się je kupuje? (chodzi mi o te
w foliaku).
Pozdrawiam serdecznie
Awatar użytkownika
Cynamon
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wisienko :) ... te "pałąki" zrobiliśmy metoda chałupniczą ;) są to metalowe pręty o grubości 12 mm i 12m długości (przecięte na połowę). Wsunięte w długie plastykowe rurki i wygięte, a oba ich końce umieszczone w trochę szerszych, metalowych rurkach wbitych w ziemię (ok. 90 cm w ziemi) , po obu stronach namiotu. Rurki wystają ok. 50 cm z ziemi, całość jest stabilna - polecam :) Na to oczywiście folia solidnie wkopana w ziemię ze wszystkich stron, oprócz wejścia oczywiście ;) Masz przepis na cały namiot, a Ty chciałaś same pałąki :;230
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sty 2008, o 15:30
Kontakt:

Post »

http://www.mikrojezioro.met.pl/tech/porady_1.html

jedna z lepszych stron o budowie oczek :-)
Im większe, tym lepsze. ( łatwiej utrzymac równowagę biologiczną)
Zaufaj mi, Kochanie. :P
Awatar użytkownika
Cynamon
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzięki Hanuś, rzeczywiście, na podanej stronie merytoryczne informacje, aktualne (nawet ceny folii - drogo!!! :evil: ) i bardzo rzetelne. Ale wymagają tam, od biednej ogrodomaniaczki ... cierpliwości :shock: :shock: :shock: tego jednego nie mogę obiecać!!!
Awatar użytkownika
Daisy
1000p
1000p
Od: 11 lut 2008, o 22:39

Post »

No widzisz Cynamonkowa Ewciu, wiedziałam, że tak będzie :) Nie porywaj sie na kamole bo zamiast szaleć po działeczce z laską będziesz chodzić :?

Jak piszą wszystkie dziewczyny, pomalutku działaj, i tak jest pięknie :)
Pozdrawiam serdecznie :) Ewa
Ogródek Daisy, cz.1, cz.2, cz.3,
aktualny
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”