Moje storczyki
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
No widzisz Dorotko - może ten dyplom pedagogiczny ma jakieś znaczenie w tym, że tak pieknie rosną Ci te keiki i do tego po jakimś czasie kwitną ...
Czyli ja u siebie mogę liczyc na taki efekt za jakieś 2 lata - kiedy to otrzymam dyplom. Chyba, że potrzebny do tego pedagog z doświadczeniem - hahahaha - a na to trzeba będzie poczekać ;)
Śliczności nakupiłaś - jak już zaczną wszystkie odwdzięczać Ci się za opiekę, to dopiero będziesz miała kolorowo ;)
Czyli ja u siebie mogę liczyc na taki efekt za jakieś 2 lata - kiedy to otrzymam dyplom. Chyba, że potrzebny do tego pedagog z doświadczeniem - hahahaha - a na to trzeba będzie poczekać ;)
Śliczności nakupiłaś - jak już zaczną wszystkie odwdzięczać Ci się za opiekę, to dopiero będziesz miała kolorowo ;)
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
No dobra - przyznam się - moja mama jest nauczycielką - a ja sekretarką w szkole. 
A wracając do tematu, zastanawia mnie jedna rzecz, czy keiki mają taki sam kolor jak storczyk matka? Interesuje mnie to najbardziej w przypadku Phalaenopsisów. I ile czasu musi upłynąc, żeby keiki zakwitło? ( też w przypadku phalaenopsisów)

A wracając do tematu, zastanawia mnie jedna rzecz, czy keiki mają taki sam kolor jak storczyk matka? Interesuje mnie to najbardziej w przypadku Phalaenopsisów. I ile czasu musi upłynąc, żeby keiki zakwitło? ( też w przypadku phalaenopsisów)
A ja opowiem historyjkę mojego sobotka niespodziankę. Kupiłam go z 5lat temu z wyprzedaży. Okazał się przelanym bez korzeni kwiatem. Na szczęście dobre słowo pomogło mu odbudować się na nowo. Padł zostawiając potomstwo i synek też stracił liście, ale został wnusio. Myślę, że i wnusio padnie, bo zaczynają mu liście żółknąć, a pra wnuczek też ma sie nie najlepiej (znowu żółkną mu liście
).
Ale wnuczkowi udało się zakwitnąć za co bardzo mu dziękuję, bo ileż można kogoś takiego bez efektów trzymać. Zostałam obdarowana pięknym białym kwiatem
Tylko dlaczego musiałam tak długo czekać i czemu tamte sobotki zginęły i czemu te mi zaczynają marnieć. Może ktoś coś wie na ten temat??

Ale wnuczkowi udało się zakwitnąć za co bardzo mu dziękuję, bo ileż można kogoś takiego bez efektów trzymać. Zostałam obdarowana pięknym białym kwiatem

Tylko dlaczego musiałam tak długo czekać i czemu tamte sobotki zginęły i czemu te mi zaczynają marnieć. Może ktoś coś wie na ten temat??