Witam w ogrodzie u Aguniady cz.11

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Ewa_tuli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz.11

Post »

Aguniu wystarczy, że dwa dni mnie u Ciebie nie ma i nie mogę nadążyć z nadrabianiem zaległości. ;:174
Zdjęcia jak zwykle zjawiskowe, zwłaszcza te z kroplami deszczu, czy rosy.
Szalona kobieto, Ty znowu przerabiasz?
Taki zbiornik z gazem to nic atrakcyjnego na działce, ale dobrze, że stał u Ciebie, to
zachował się fragment do przeróbki :;230
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aguś, piękna ta Twoja jesień ;:170 Cudne makro i całokształty ;:180 Ja też dzisiaj goniłam z aparatem krople rosy i babie lato, ale do takich ujęć jeszcze duuużo mi brakuje ;:131
ps. Nadrabiałam dzisiaj z aparatem bo wczoraj nam się tak zagadało, że foto-relacji brak ;:202 to znacz, że spotkanko do powtórki na bank ;:172 Następnym razem z Wami ;:138
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

robaczek_Poznan pisze:Nadrabiałam dzisiaj z aparatem bo wczoraj nam się tak zagadało, że foto-relacji brak ;:202
no tak, po zapowiedziach czerwonego zapewne AutoFocus sie rozjechał :wink:

to ja, PanM podszywam się pod zalogowaną Agunie :;230
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

A wiesz, ze wczoraj mowilam mojemu D., ze super bedziecie miec z tym gazem i miejsce sie zwolnil a on na to - uhu i takie wielkie drzewo mozna tam posadzic :lol:
Wasz ogrod jest piekny jesienia - ta odslona sezonowa chyba mi sie najlepiej podoba.
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Ja też bym posadziła tam wielkie drzewo ;:138 Tzn. takie co urośnie na wielkie :lol:
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
x-ag-a
---

Post »

Tam się od razu posadzi wielkie drzewo :) Myślę, ale głowa mnie znów naparza, więc... same rozumiecie, może jutro szerzej... :(
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

No ale szkoda z jednej strony miejsca.
Ile tam innych krzaczków się zmieści :;230
To był mój punkt widzenia.
Może dziewczyny mają jednak rację?
Może jakiś pokaźny akcent witający u wejścia do domu. Jak straznik?
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Aguś ;:168 trzymaj się.
Drzewo wielkie to też bym widziała ale bez przesady żeby od razu takie wielgaśne. :;230
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Jenny! Jak pieknie w Twoim ogrodzie! Jesień nieźle zmalowała!
Świetne zdjęcia z rosą!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Aga zdjęcia jesiennego ogrodu rewelacyjne. Wczoraj z mim mężem obserwowaliśmy nasze brzozy i niektóre jeszcze zupełnie zielone jak by jesieni nie czuły a dęby całe w kolorach chociaż jeden zgubił już zupełnie liście pewnie mu trochę głupio ze taki nagus. :;230
x-ag-a
---

Post »

MAJUTEK, ja mam jakieś dziwne dzięcioły, bo zawsze - poza tym, że walą w brzozy - to szukają robaczków w trawniku. Przylatują do nas jasno-zielone dzięciołki, z czerwonymi czołami ? przeładne - O, TE. Neurony żyć mi nie dają, może przez nie ciągle mnie głowa naparza. Dziś zresztą nie jest lepiej? Miłego!
EWCIU, u nas dziś bardzo gęsta mgła ? przez okna biura nie widać dosłownie nic ? ani parkingu na dole, ani budynków obok. Myślę, a jakże, muszę to narysować?
EWA, pies zaczął się przebarwiać, a ja to lubię. Co do potrzeby zmian, to ja ich nie robię dla zasady, ale raczej ze względu na konieczność doskonalenia pewnych miejsc w ogrodzie. Z biegiem czasu widać jak co rośnie, czy sprawdza się w danym miejscu i towarzystwie konkretnych roślin. Niektóre jak najbardziej tak, a inne w zupełności. Stąd plany?
LUSIU, witam Cię serdecznie i dziękuję za uznanie! Staram się tak prowadzić ogród, by wpisywał się w otoczenie? Cieszę się, że Ci się moja wizja podoba!
EWUNIU-tuli, wybacz, że ostatnio nie zaglądałam, ale nie wyrabiam czasowo? odwiedzę Cię na pewno! Zbiornik z gazem i jego zniknięcie da mi dużo nowych możliwości, z czego ogromnie się cieszę! Na pewno wyląduje tam sporej wielkości drzewo, najprawdopodobniej wymarzony klon. Pozdrawiam Cię gorąco!
KASIU, mam nadzieję, że moje wytłumaczenie zostało przyjęte i zaakceptowane ? następnym razem na bank się widzimy! Twoje zdjęcia koronkowe podziwiałam ? cudne są takie obrazki? Miłego!
PANIEM, jak mogłeś! ;-)
JULEK, D. ma wyobraźnię i wie, że w tym miejscu musi być konkretny akcent. Planuję tam posadzić naprawdę duży okaz klona Kelly's Gold. A może masz inną ciekawą propozycję? Dziękuję za komplement, słońce.
KASIK raz jeszcze ? przyznaj, że małego drzewka nie można tam posadzić, bo zginie? to jest niestety mój kłopot, że przy rozrośniętym już ogrodzie, nie mogę sadzić maleństw i czekać latami aż nabiorą ciała?
GOSIU, posadzenie drzewa nie wyklucza innych roślin? co byś widziała w tym miejscu?
Pęcherznice (całe 5szt.) wylądują pod ogrodzeniem i będzie: Catalpa Nana (w samym rogu), za nią pęcherznice Luteus, i pęcherznice Diabolo? przed nimi kosodrzewiny wraz z jałowcem płożącym.
MIŁKO, dobre określenie ? to jesień zmalowała te kolorowe obrazki ;-)
JOLU, dzień dobry! U mnie brzozy coraz bardziej żółte, chociaż trafiaja się jeszcze bardziej zielone drzewka pomiędzy nimi? Lubię ogromnie ten czas, tylko nie w takiej mgle jak dziś.

Pozdrawiam wszystkich serdecznie? tylko czemu ten tydzień tak się ciągnie??
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Aga no rzeczywiście się ciągnie -dopiero poniedziałek. U nas też mgliście ale chyba nie tak jak w Warszawie, bo słyszę o odwołanych lotach z powodu mgły. Ja jeszcze w mieszkaniu ale czekam na trochę słońca i idę wykopać datury bo na forum aż huczy od zapowiedzi śniegu i mam do posadzenia sosenkę.
x-ag-a
---

Post »

Jolu, czekamy na ważnych gości, którzy mieli lądować za godzinę, ale raczej nic z tego... pracuję przy lotnisku i nie widać dosłownie nic.
Zazdroszczę, że jesteś w domu... ileż ja bym dała za taką możliwość... Jasne, że korzystaj z wyższych temperatur - czytałam, że wkrótce ma być naprawdę zimno, co oznacza, że i ja muszę się zacząć sprężać z przesadzeniem kilku róż.
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Dobry mgliscie Agus :wit tak-tak czytasz w mojej glowie hihi i tez pomyslalam odrazu o jakims zoltym akcencie a ze klon to dla mnie cacane drzewo, tak ze to bedzie strzal w dziesiatke.
Te duze liscie na dlugich szypulkach, ta zwiewnosc a jednoczesnie konkretny widok - no cos pieknego.
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Witaj Aguś, mgła kury dusi ale udało mi się dotrzeć do roboty, gorzej mają Ci co samolotami tym razem :;230
Gaz Ci likwidują ;:138 Ale poszalejesz. Ja też tam widzę spore drzewko z tyłu, co zupełnie nie wyklucza innych roślin. Taki zbiornik to sporo miejsca zajmuje. Myślałaś może o zastosowaniu różnych form ciętych? Stożki, kulki. Żeby nawiązywały do kulek przy wejściu na rabatkę, bo to chyba zaraz obok jakoś było? Wrzuć parę fotek tego miejsca bo pamięć zawodna. Tam miałaś cudne duże berberysy ottawskie. Chyba nie zamierzasz ich likwidować ;:202
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”