Ogródek Gosi cz. 8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek Gosi cz. 8

Post »

Gosia, ale fajne słoneczka! Golden Celebration jest naprawdę urocza, muszę dla niej wymyślić miejscówkę ;:173
Narzekasz na róże w tym roku, ale jak na październikowe kwiaty, to niczego sobie :uszy
Miłego wieczoru ;:196
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zaczynam odczuwać niedosyt żółtych róż, ale kiedy zaczynam wybierać-podobają mi się tylko bladawce :;230
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2010, o 21:03

Post »

Ja u siebie nie mam żadnej żółtej róży, tylko na zdjęciach w innych ogrodach mi się podobają. Ale u mnie to idzie falami, najpierw biel, teraz róż. Ciekawe, co nastanie po nim? :wink:
I właśnie dostałam werbenę patagońską od jednego z forumowiczów. Spróbuję ją przezimować w garażu, bo nie ma nasion - podobno tak można? Jeśli się nie uda, z wiosną będę próbować jeszcze raz... ;:173
Gosiu, strasznie mi się ten Twój busz podoba, szaleństwo kolorów i kwiatów.Od wczoraj chodzi mi po głowie taka rabata, zobaczyłam w gazecie bylinową z trawami, w delikatnym różu i mam ochotę gdzieś u siebie ją wykonać (a mam prawie wszystkie roślinki, oprócz rdestu himalajskiego i perowskii)...
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
Awatar użytkownika
maryla-56_56
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 kwie 2009, o 19:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jakie śliczne róże. ;:oj
Małgosiu PW. :wit
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Mnie sie ogolnie wszystkie kolory roz podobaja, no ale nie pasuja mi do koncepcji :wink:
Gosik ja w przyszlym roku zrobie probe woreczkowa i wsadze cos z woreczka do doniczki. Zobacze czy to ja zle cos robie z sadzeniem w glebie czy takie felerne po prostu mi sie trafiaja.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Kasiu, narzekam, bo tak naprawdę to dopiero teraz trochę zaczęły kwitnąć. I to nieliczne. A History, Clair i wiele innych kwitła praktycznie tylko raz. Myślę, że naprawdę miały za mało nawozu i wody.
W przyszłym roku wrócę do lepszego nawożenia.

Ewa ja mam kilka żółtków, słownie 4. Natomiast czerwonych tylko 2. Jakoś ten czerwony kolor najbardziej mi nie pasuje. Zółty do różowego jakoś zniosę, ale czerwony już nie, a najwięcej u mnie takich bladawców jak u Ciebie. Chociaz wtym roku zakochałam się w Nadii Renesanse. I chyba wiosną ją sobie zakupię

Agatko bardzo mi miło, że podoba Ci się mój busz. Bardzo lubię połączenia różnych grup roślin, które podkreślają się nawzajem. Jestem bardzo ciekawa jak wygląda ta rabata bylinowo trawiasta.
jeśli werbena Ci nie przetrwa to daj znac. Na pewno u mnie się wysieje. Chociaż możesz też rozsiać wiosną nasionka ze swojej werbeny. ja ją traktuję jak jednoroczną roślinę.

Marylko, może uda się następnym razem.

Jula, może cos w tym jest z tą koncepcją. Do mojej nie pasuje czerwień. Chociaż zmieniam się ja, to i może koncepcja się zmieni :roll:
Ostatnio coś ta czerwień mi odpowiada. A co Ciebie interesuje z woreczka? Ostatnio udało mi się wyhodować z woreczka cyklamena. Nawet zapomniałam, że w ogóle go posadziłam, a tu niespodzianka. Zakwitł.

Zurawki zmieniają kolory na jesień
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Śliczne żurawki a ja o swoich zapomniałam ;:223 muszę jutro to nadrobić i sprawdzić co u nich słychać. ;:108
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Piękne żurawki ;:63 one o każdej porze roku maja swój urok , u mnie chyba te kamienie wypychają je do góry ;:223
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Zawsze pokazujesz coś ładnego-tym razem żurawki :D Powinnam obejrzeć swoje, pewnie też takie ładne, tylko nie zrobiłam im zdjęć...
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Gosiu jakie u ciebie cudne widoki, te ciemnoniebieskie szałwie (a może to jest przetacznik) z karłową sosenką wyglądają przepięknie, również róże na tle iglaków zachwycają. W ogóle jesień w twoim ogrodzie jest niezwykle kolorowa a kwitnące róże dodają jej piękna. :D
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Maju, uwielbiam żurawki i wciskam je wszędzie gdzie tylko mogę.

Teresko, u mnie żurawki też jakby rosną w gorę. Ale nie wszystkie. Nie wiem od czego to zalezy. Może trzeba je głębiej sadzić?

Ewo, za mało robisz zdjęć. No, ale rozumiem, że ostatnio mało czasu na to miałas.

Irenko, tak to szałwia omączona. Niestety jednoroczna. Bardzo lubie połączenia iglaków z kwitnącymi roślinami, podkreślają ich urodę. Faktycznie jesień u mnie jest pełna kwiatów o dziwo. Ogró jeszcze nie chce iść spać. Aż strach pomysleć, że za tydzień wszystko może już być zmrożone.

Te zdjęcia jeszcze sprzed tygodnia
Jeżówki niestety już przekwitły
Obrazek

Trawy. Po prostu zakochałam się w nich
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p
Od: 13 maja 2010, o 13:01

Post »

Gosiu, na Twoich rabatach dużo trawek...pięknie to wygląda :) Dodają takiej lekkości ;:138 Co do żurawek, to również bardzo je lubię, a Tobie tu upychanie super idzie...bo te powstałe gęstwiny wyglądają przecudnie :tan
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka :wit
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Gosiu ale masz trawek ;:215 Ja też się w nich zakochałam i powolutku kupuje ;:108
Miłych wykopków :;230 ;:196
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2010, o 21:03

Post »

Gosiu, moja werbena się nie wysieje, bo mam sadzonkę bez kwiatków. Spróbuję ją przetrzymać w piwnicy, jeśli się nie uda, uśmiechnę się o siewki... :)

...a co to za cudeńko na Twoim zdjęciu?
Margo2 pisze: Obrazek
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Gosiu,jeszcze mało jesiennie u ciebie,chyba nie było takiego mrozu jak u mnie.Pode wpływem forum zaczęłam pałać miłością do traw,wiosnę chcę przenieść wszystkie niskie w jedno miejsce dla lepszego efektu,mam mam rozrszucone po całej działce.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”