Leśny ogród Elli - 2011

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lip 2008, o 23:59
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Leśny ogród Elli - 2011

Post »

klio pisze: Elu, a mnie to zawsze szkoda pozbywać się jakichś kwiatów, nawet tych najstarszych. Z drugiej jednak strony, to jak długo można przykopywać trawnika i robić nowe rabatki?
Krysiu mi też jest szkoda i póki co niczego się jeszcze nie pozbyłam.....ale w przyszłości, kto wie....mam sporo swoich siewek po ładnych liliowcach np. Inca Puzzle, które rosną jak na razie na zagonie, a jak coś pięknego z tego wyjdzie, to będę szukała miejsca dla nich na rabatach i wówczas coś starego pójdzie do ludzi by zrobić miejsce dla nowości :lol:

Krysiu wyglądaj listonosza ;:108
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ja niestety wszędzie mam piach. A nawet w niektórych miejscach cos gorszego, bo taki pył jak z wulkanu. Nic nie trzyma się korzeni. Jak przesadzam roślyny osypuje się wszystko. Jedyne lekarstwo podlać porządnie przed przeprowadzką. To troche zatrzymuje ziemię na korzeniach
Awatar użytkownika
KLEO1
1000p
1000p
Od: 12 paź 2011, o 08:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dopiero teraz znalazłam Twój wątek i zachwyciły mnie przepiękne liliowce, hosty i inne okrywowe roślinki. Ogród bardzo nastrojowy i aż się chce przysiąść i zostać dłużej.
Monikwiaty
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 23:59

Post »

Witaj Elu, jesteś jak pracowita pszczółka:) ja sadzonek nie robiłam nigdy do tego roku (ciapnęłam gałązki z 2 hortensji i żyją tylko 2 sadzonki:) zobaczymy co mi z tego wyjdzie) . Ogród mój nie za duży ale największy ból że wąski wiec nakombinować się muszę, teraz namęczyłam się przy kilku letnim ogniku (te kolce) poszedł na tył ogrodu i zrobił miejsce nowej hortensji. Troszkę rozwinęła się tez u mnie choroba różana za sprawą ogrodów z forum więc musiałam gdzieś powciskać królewny. Przyjemnego wypoczynku Wam życzę, my w sobotę też wyjeżdżamy nad morze i nie mogę się doczekać bo mamy zaplanowaną wycieczkę do Dobrzycy, w życiu nie byłam w ogrodach pokazowych a tyle się o nich naczytałam że stało się to jednym z moich marzeń ,które mam nadzieje teraz się spełni. Pozdrawiam serdecznie.
Pozdrawiam, Monika.
Wstążeczka
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witam serdecznie miłych gości :wit

Cieszę się z Waszych odwiedzin .....fajnie, że chociaż Wam chce coś wystukać i zostawić ślad ;:87
Wczoraj był dzień dobry do sadzenia kwiatowych, więc sadziłam do późnego wieczora, a właściwie już noc się zrobiła i księżyc w pełni mi przyświecał, i to całkiem mocno :lol: Właśnie na wczoraj miałam umówioną wizytę u lekarza, o której prawie, że zapomniałam, i to mi trochę popsuło szyki.....od czasu do czasu trzeba, by ktoś nam 'głęboko zajrzał w oczy'.....ale same, to dobrze wiecie ;:109
Posadziłam jednak wszystko co sobie zaplanowałam, musiałam, bo dzisiaj już nie mam na to czasu, mimo, że i dzisiaj jest dzień kwiatowy, szykuję się do jutrzejszego wyjazdu i na forum wpadłam tylko na chwilkę, żeby zostawić coś do oglądania :wink:
Jeszcze muszę popodlewać, bo nie będzie miał kto tego zrobić, a słoneczko jeszcze dość mocno przygrzewa :(

Na wpisy chętnie odpowiem po przyjeździe, teraz mam jeszcze sporo prasowania i takie tam....same wiecie, jak to jest z wyjazdem....M muszę spakować, bo on tego nigdy nie robi.....cały jego wkład w przygotowanie, to zaniesienie torby do bagażnika.... :;230

Gosiu postaram się przygotować taką foto - relację w stylu: Mój ogród 'od kuchni' i pokazać jak to u mnie wygląda przemiana leśnych piasków w ogród....może komuś się przyda taka podpowiedź ;:108
kleo - witaj i zaglądaj jak tylko będziesz miała ochotę :wit
Moniko - dziękuję za życzenia, Tobie też życzę miłego odpoczynku ;:196

Zostawiam kilka fotek, żeby nie było pusto.....i do miłego po powrocie..... ;:3

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Jakie wspaniałe energetyczne fotki zostawiłaś :tan Domyślam się że już archiwalne bo raczej do tej pory to liliowce niestety przekwitły.
Miłego wypoczynku :wit pochodzę sobie jeśli pozwolisz podczas Twojej nieobecności i podejrzę to i owo.

Ciekawa jestem tej relacji z przygotowywania rabat na piachu. Mam taką samą ziemię jak Margo2, piasek i pył powulkaniczny. W innych miejscach już tylko żółciutki piaseczek i bardzo trudno tam coś wychodować bez ogromnych nakładów finansowych i pracy. Każda podpowiedź się przyda :lol:
klio
500p
500p
Od: 31 sie 2010, o 12:08

Post »

Fotki liliowców piękne, jak zawsze zresztą.
Przed chwilą był listonosz. Mam coś do posadzenia ;:138 .
Udanego wypoczynku. Wracaj na forum z nowym zapasem energii.
Pozdrawiam. Krystyna.
Awatar użytkownika
Mig131
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 21:26

Post »

;:oj piękne....
pozdrawiam Magda :)
Wszystkiego po trochu...
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Elu, koniecznie musisz pokazać jak to było u Ciebie kiedyś. Ja chyba się nie zdecyduję na tak radykalne zmiany.
Awatar użytkownika
Marzena62
500p
500p
Od: 13 lip 2012, o 22:21

Post »

Elu trafiłam do Twojego ogrodu przez liliowce - CUDNOŚCI! Więcej po prostu na razie brak mi słów
Irysy i inne moje kwiatki -
z pozdrowieniem - Marzena
Monikwiaty
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 23:59

Post »

Elu gdzie Ty jesteś?
Pozdrawiam, Monika.
Wstążeczka
Awatar użytkownika
Mig131
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 21:26

Post »

Podłączam się ....
Gdzie Ty jesteś? :wit
pozdrawiam Magda :)
Wszystkiego po trochu...
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Jasminodies
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 5 maja 2011, o 13:07

Post »

Przepiękne liliowce! Masz rękę - to widać.
Ciągle wzdycham do nich i czekam na nadwyżki.
Pozdrawiam ciepło. :uszy
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Kochane dziewczyny witam was bardzo serdecznie :wit

Jak miło, że wciąż o mnie pamiętacie i zaglądacie do mojego, bardzo już zaniedbanego wątku ;:167 ;:196 :oops:
Dziękuję za Wasze odwiedziny i wszystkie wpisy, z których bardzo się cieszę :D

Nie ma mnie na forum, bo zwyczajnie brakuje mi czasu, nad czym bardzo ubolewam.....wyciągnęło mnie na dobre inne moje hobby, a mam ich kilka poza ogrodem, ale zwykle dochodzą one do głosu dopiero w listopadzie, jednak w tym roku, za sprawą mojej choroby, postanowiłam zakończyć sezon w moim ogrodzie już we wrześniu.....i tak w tym roku jakoś szło mi 'pod górkę' (czyżby, to sprawka roku przestępnego :roll: :?: )

Postaram się w najbliższym czasie trochę więcej napisać co się u mnie działo i wstawić parę fotek z jesiennego ogrodu i nie tylko ;:108

Tymczasem dobrej nocki życzę wszystkim :wit
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Elu, niedobrze, że się rozchorowałaś.
Mam nadzieję, ze to nic powaznego
ODPOWIEDZ