Witam w ogrodzie u Aguniady cz.11

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz.11

Post »

Wandziu, ja też ogromnie lubię tę różę... przypuszczam, że u mnie mimo, że rośnie od południa, jest nieco ocieniona... będę ją przesadzać w typowo słoneczne miejsce i liczę, że zachwyci podobnie jak u Ciebie. Z pewnością jest warta zachodu...
Jolu, a Ty nie oglądasz? Ja uwielbiam piłkę nożną, a dziś podoba mi się to, że walczymy. Choco Bleu jest niesamowita... wspaniałe zmienne kolorystycznie kwiaty i piękne czekoladowe pędy, odróżniające się wyraźnie na tle liści... jest u Ciebie bezproblemowo dostępna? Ja ją w Warszawie widziałam tylko w jednym miejscu, a mianowicie u siebie na wsi ;-))
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aga ja bardziej siatkówkę, piłka nożna nie bardzo mnie pociąga.Mam całą zimę żeby namierzyć tę odmianę, jak nie znajdę na miejscu to może przez internet.
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:38

Post »

Widzę Aguś, że Ty też jednym okiem na forum, drugim na meczu :wink:
Podobno ma być ładnie do końca tygodnia, też na to liczę, bo i w ogródku jest co robić a i na groby chciałabym pojechać przed świętem żeby co nieco uprzątnąć.
Miłego wieczoru!
Pozdrawiam, Iwona
cz.5_aktualna, spis wątków
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aguś, Golden Ring mi się bardzo podoba, chciałabym kilka berberysków posadzić koło świerka srebrnego, w stopkach - czy to dobry pomysł? Liczę, że Julek fachowym okiem spojrzy i coś mi doradzi na uspokojenie moich bałaganiarskich rabat :D
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Ma być coraz ładniejsza pogoda, to zaszalejesz w ogrodzie... masz trochę czasu dla siebie czy rodzina wchodzi Ci na głowę? :)
Aguś jak skończę szychtę babcino-kuchenno-domową zamykam drzwi do mojego centrum dowodzenia i mam święty spokój i to mi się bardzo podoba. ;:215

Masz fajną jesień, pyszne grzybki i bardzo miłe towarzystwo. ;:215
Z tych moich mikrusowych berberysów chyba kilkanaście będzie Golden Ring, oby dobrze przetrwały zimę. :uszy
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Meczu nie oglądałam, bo po późnym powrocie do domu padłam-teraz nadrabiam nieobecność na forum :wink: Marzę o ładnej sobocie, bo ostatnio nijak nie mogę zdążyć z ogrodem. Jesień już się zaczęła, a ja nawet zdjęć nie zrobiłam, bo zbyt ciemno, kiedy wracam do domu :(
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
x-ag-a
---

Post »

Ewa, mecz był na poziomie jakiego dawno nie oglądaliśmy w wykonaniu naszych chłopaków... oś drgnęło... jest kilka nowych, obiecujących nazwisk, a przede wszystkim widać zaangażowanie... nadal nie najlepiej jest ze skutecznością, bo wczorajszy wynik mógł być wyższy. Ale, cieszmy się z tego, co już jest :) Bardzo wcześnie się budzisz... ja dziś od 5ej nie śpię :roll: Dobrego dnia! Jutro już piątek :)
Majutek, szychta babcino-kuchenno-domowa to nie przelewki, masz co robić... nie dziwię się, że zamykasz się pod wieczór w centrum dowodzenia; można się czuć wykończonym! Berberysy wysadziłaś do gruntu, czy trzymasz w doniczkach? Miłego!
Kasiu, dzień dobry :) Berberysy Golden Ring nie do końca spełnią rolę roślin będących w nogach :) One u mnie są dość rozłozyste i wzrostem sięgają do ok. 1,5m. Wydaje mi się, że nie do końca o taki efekt Ci chodzi... lepiej wybrać te o niższe o typowo kulistym pokroju. Jak to widzisz?
Iwona, ja też mam sporo pracy w ogrodzie... powinnam poprzesadzać trochę roślin, a przede wszystkim posprzątać (liście!). Liczę na piękną aurę, zwłaszcza że już dzisiaj od rana przyświeca nam wspaniałe słońce :)
Jolu, ja też uwielbiam siatkówkę :) ale wczorajszy mecz dostarczył pozytywnych wrażeń i jestem bardzo zadowolona z naszych chłopaków!

Kochani, dzisiaj będzie dobry dzień... ból głowy minął, od rana przyświeca słoneczko, jest fajnie! Dobrego czwartku, a tym co w fabrykach, szybkiego!
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Dobrze, że coś się naszym piłkarzom udało-wywarli dobre wrażenie :D
Co rano wyglądam przez okno z niepokojem-zmarzło czy nie? Dziś biało, ale od rosy. Nadal kwitną nasturcje :tan
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

U nas też bez przymrozków i piękne słońce chociaż wczoraj wieczorem na termometrze było 4*C i myślałam ze przymrozi a moje datury jeszcze dalej w ziemi.
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Agus sloneczne witanko :wit trzy-dniowka minela a teraz bedzie z gorki :lol:
Pogoda marzenie i odrazu swiat wydaje sie lepszy ;:3 u mnie dzisiaj zaczyna sie znowu remontowo ale przychodzi moj ulubiony majster, to bedzie spoko.
ps Kasiek, nic z tego :twisted: najpierw krzycza zeby okulary zostawic w domu a teraz fachowego oka sie domagaja :;230
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Witaj Aga, pozdrawiam. Jesień bardzo przyjemna u Ciebie. Ciągle się dziwię jak przy małych odległościach różnie zachowują się rośliny. Mój klon Crimson Sentry jest bordowy i ani myśli o jesieni, podobnie modrzewie zieloniutkie jeszcze.
Berberysa Golden Ring koniecznie muszę dodać do mojej kolekcji, bo jak go obserwuję u Ciebie, jest bardzo atrakcyjny przez cały sezon. Podobnie Choco Bleu, jest naprawdę piękna. Wskakuje na listę zakupów :tan
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

u mnie dziś cały dzień piękny i słoneczny. Niestety jak wracam to już prawie ciemno. Za to udało mi się wstawić parę zdjęć i mam nadzieję, że wątek "wyjdzie z psów"
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Aguniu czy w korporacji też tak pięknie?
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Aguś słoneczny dzień minął szybko a prace ogrodowe stoją w miejscu :( może jutro uda się posunąć coś do przodu.
Berberysy zostają w doniczkach bo ani miejsca nie ma dla nich ani pewnie nie byłoby ich widać od ziemi bo jeszcze malutkie. Pewnie i bukszpany zostaną w doniczkach bo czasowo się nie wyrobię. Wszystkie zakopię do wspólnego wielkiego doła, zasypię dość wysoko a w razie mrozów dostaną jeszcze pierzynkę ze słomy. Wczesną wiosną może uda mi się część posadzić a reszta za rok jesienią. ;:173
x-ag-a
---

Post »

Bry wieczór wszystkim :wit
Jezu, jak się cieszę że jutro piątek ;:oj Czuję się jak wyprana we Frani, albo i gorzej...
Zrobiłam sobie dziś dużą przyjemność wizytą u Tomaszewskiego i za całe 27zł kupiłam dużą dracenę, bonsai z fikusa, nolina recurvata (!) czyli dwie nogi słonia oraz kolejną białą orchideę do kolekcji... w zasadzie zastanawiam się dlaczego kupiłam tak mało kwiatów i chyba jutro tam wrócę... jest bardzo duży regał z kwiatami w dobrej cenie, pełnowartościowych. Jeśli ktoś ma możliwość, to namawiam. Zauważyłam, że jednak co kilka lat niektóre kwiaty trzeba wymienić na nowe, co uczyniłam.
Pogoda dziś dopisała i aż łzy w oczach człek miał nie mogąc z dobrodziejstw słońca korzystać... ale weekend za pasem :)

Majutek, berberysiątka to jeszcze maluchy i słusznie że zostawiasz je w doniczkach... wysadź do gruntu wiosną, bo one szybko wystrzelą do góry. Wnuczęta były grzeczne? :) Spokojnej nocy ;:167
Marysiu, dzięki że zajrzałaś - ja mam zaległości w odwiedzinach zaprzyjaźnionych ogrodów, ale widocznie nie można mieć wszystkiego zapiętego na ostatni guzik... w korporacji pięknie? jakby Ci tu odpowiedzieć :) nie jest źle, ale wiesz że ja po przeszło 20 latach pracy mam już zwyczajnie dość. Tęsknię za tym, do czego jeszcze daleko...
Marzko, obejrzałam zakątki przy starym domu - przeklimatyczne... a te łany marcinków - cudo. Mam do Ciebie pytanie, kochana: dlaczego bierzesz urlop, gdy Mały choruje? Szef nie toleruje zwolnienia na opiekę nad dzieckiem?
Cześć Jolu, jutro nasz ulubiony dzień tygodnia... czuję się przemęczona, okropnie. Mam jedno wytłumaczenie na wolniej przebarwiające się rośliny u Ciebie - więcej cienia, po prostu... u mnie w ogrodzie płonie czerwienią i odcieniami rudości, Ty musisz jeszcze chwilę poczekać :) Zarówno berberysy jak i Choco Bleu polecam... jestem ciekawa jak ta ostatnia przezimuje. Pozdrawiam!
Julek, doberek! Słońce było piękne, głowisia jak się patrzy - żyć nie umierać :) Jak się spisał majster?
Co do drugiej części Twojej wypowiedzi, to sama miałam ten stan przed Twoją wizytą, zatem Kasik dobrze rozumiem :)
Jolu, Ewa - pogoda dopisała dziś chyba w całej Polsce... oby jak najwięcej takich przyjemnych dni spotkało nas jeszcze tej jesieni...
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”