Mój skrawek ziemi - Gabriela - /cz. 1.r 2008/

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Bea pisze:Ja też dopiero teraz zaglądam do ciebie. Oczywiście odstraszała mnie zawsze ta ilość stron, bo mam początki zaćmy. Widzę, że w warzywniaku u ciebie już pełnia sezonu. Resztę dokładniej dopiero będę oglądać, ale pewnie nie będę tego żałować tylko znów sobie powzdycham ;:112.

Beatko,
oczywiście, wiem że to trudno przejrzeć tyle stron.
W warzywniaku rzeczywiście, powoli rośnie wszystko.
Jeśli tylko masz ochote to wpadnij znowu, zapraszam.
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

żaża pisze:Nie tylko masz piękny skrawek ziemi, ale też robisz świetne zdjęcia.
Rdest wężownik trafia na listę moich chciejstw :), a ta pięknie pachnąca azalia to pontyjka.

Edytko,
dzięki za miłe słowa.
Mam sadzonkę tej azalii i mam nadzieję że będzie rosła, a pachnie naprawdę fantastycznie.
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

Gabriela pisze: Witam Izo !
Sama nie wiem kiedy się zrobiła ta "setka".
Mnie też z początku przerażało to, że miałam nie jeden ogród zwiedzić w którym było sto stron.
Dałam radę. Ale muszę teraz ochłonąć.
Zawsze jak widzę 100 stron to nawet nie zaglądam albo wyrywkowo....
Teraz wiem, że warto czytać i oglądać zdjęcia i z tych długich wątków też.

Masz świetne pomysły Gabi z tym gościem co go przeganiasz z każdą porą roku w inne miejsce i spodnie i konewka i buty fajne (ja mam trochę mniejsze buciki).

Pomysłowo utworzone rabatki i piękne zdjęcia!
Będę Cie odwiedzać :) A teraz ide do domu ... nie napracowałam się dzisiaj....:)
z uśmiechami Iza
u liski
bona
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 wrz 2007, o 19:36
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Uwielbiam kalarepkę,a u Ciebie Gabrysiu już taka duża,mniammmm...
Choć ostatni rzadko bywałam na forum to jednak cieszęsię,ze znalazłam chwilkę i przyszłam do Ciebie,bo Dzięki temu wiem jak nazywa sie mój nieznany kwiat(cebulica dzwonkowana),ale dobrze Gabrysiu,że podpisujesz te swoje cuda ogródkowe,ale super roslinki,o niektórych to nawet nie wiedziałam,ze istnieją... :D :D :D
Gorąco pozdrawiam z Gór Świętokrzyskich
Bożena
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

liska pisze: Masz świetne pomysły Gabi z tym gościem co go przeganiasz z każdą porą roku w inne miejsce i spodnie i konewka i buty fajne (ja mam trochę mniejsze buciki).

Będę Cie odwiedzać :) A teraz ide do domu ... nie napracowałam się dzisiaj....:)

Izo, jeśli masz na myśli tych "drewnianych panów", to są dwa.
Jeden robi jako kwietnik i patrzy na świat, a drugi jako wędkarz i siedzi nad oczkiem.:wink:
Jest jeszcze zając pod krzewem i takie wydłubane z pnia koryto - donica.
Muszę tylko posadzić tam kwiaty.
Dzięki za miłe słowa i oczywiście zapraszam znowu.
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

bona pisze:Uwielbiam kalarepkę,a u Ciebie Gabrysiu już taka duża,mniammmm...
Choć ostatni rzadko bywałam na forum to jednak cieszęsię,ze znalazłam chwilkę i przyszłam do Ciebie,bo Dzięki temu wiem jak nazywa się mój nieznany kwiat(cebulica dzwonkowana),ale dobrze Gabrysiu,że podpisujesz te swoje cuda ogródkowe,ale super roslinki,o niektórych to nawet nie wiedziałam,ze istnieją... :D :D :D

Bożenko, to tak jak i ja, też lubię kalarepkę.
A jeszcze bardziej zupę z liści kalarepy - pychota ;:13
Bożenko, a gdzie Twój ogród ? Mogłabyś pokazać Obrazek
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gabriela pisze:
liska pisze: Masz świetne pomysły Gabi z tym gościem co go przeganiasz z każdą porą roku w inne miejsce i spodnie i konewka i buty fajne (ja mam trochę mniejsze buciki).

Izo, jeśli masz na myśli tych "drewnianych panów", to są dwa.

Poważnie????????? A ja koleżankom w pracy pokazywałam i mowiłam... "patrzcie a teraz ma owoce, a teraz kwiaty a teraz ryby łowi..." Moje koleżanki stwierdziły, że najfajneij wygląda jak łowi :)

Gabriela pisze:Jest jeszcze zając pod krzewem i takie wydłubane z pnia koryto - donica.
Muszę tylko posadzić tam kwiaty.
Tak wiem widziałam :)
I ptaszki kąpiące się w oczku tez mi się podobają :) i wiele wiele innych rzeczy ...
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

liska pisze: Poważnie????????? A ja koleżankom w pracy pokazywałam i mowiłam... "patrzcie a teraz ma owoce, a teraz kwiaty a teraz ryby łowi..." Moje koleżanki stwierdziły, że najfajneij wygląda jak łowi :)
.
Tak, tylko jeszcze mi nic nie złowił :wink:
Chociaż z drugiej strony, mam tylko jedną rybkę, to niech sobie pływa.
Awatar użytkownika
empuza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 09:30

Post »

Normalnie nie wytrzymam i zaraz wyślę szanownego M do marketu :oops: ..... po truskawki i kapustkę :oops: :lol: Takiej ochoty mi narobiłaś Gabrysiu, że :shock: Nie wspomnę juz o widoku kalarepki... mniam.... a miałam się odchudzać..... :lol: :lol:
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

empuza pisze:Normalnie nie wytrzymam i zaraz wyślę szanownego M do marketu :oops: ..... po truskawki i kapustkę :oops: :lol: Takiej ochoty mi narobiłaś Gabrysiu, że :shock: Nie wspomnę już o widoku kalarepki... mniam.... a miałam się odchudzać..... :lol: :lol:
Agnieszko, kalarepkę i kapustę możesz jeść, one nie tuczą. :wink:
Truskawki powoli dojrzewają.
Gdyby było więcej słoneczka, to już bym się zajadała nimi, a tak muszę jeszcze trochę poczekać.
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gabriela pisze:
jeju............. no to całe szczęscie że nie złowił... !!!!!!!!!! bo jakby złowił to po pierwsze nie miałabyś rybki a po drugie gościu nie miałby co robić i poszedłby gdzie indziej czyli znów strata... pozbyłabyś się jednego gościa...

ufffff ..........żeby nie złowił...... żeby nie złowił...żeby nie.......żeby.................... ........
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

liska pisze:
Gabriela pisze:
jeju............. no to całe szczęscie że nie złowił... !!!!!!!!!! bo jakby złowił to po pierwsze nie miałabyś rybki a po drugie gościu nie miałby co robić i poszedłby gdzie indziej czyli znów strata... pozbyłabyś się jednego gościa...

ufffff ..........żeby nie złowił...... żeby nie złowił...żeby nie.......żeby.................... ........
Myślę że nie złowi, bo nie ma haczyka na wędce :;230
Ma nakrętkę żeby sznurek był naprężony. :wink:
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gabi, ależ Ty masz bogactwo w tym namiocie! A ja zawsze za późno wysiewam i jakos mam niewiele wcześniej warzywa ze szklarenki, niz z gruntu :oops: Ty juz sałatę zjadłas, a ja jeszcze nie jadłam :lol:
Wiesz, myslę, ze nikt nie jest w stanie być na bieżąco we wszystkich ogrodach, w których by chciał, nie mówiąc juz o poznawaniu nowych. Musielibyśmy nie odchodzić od komputerów od switu do nocy, mało pisać i tylko czytac i oglądać . A i to nie wiadomo, czy by się udało ;)
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Izuniu, właśnie dlatego mam folię, aby mieć szybciej sałatę rzodkiewkę i kapustę.
Jest to taki wcześniejszy start w sezon., a i wtedy warzywka najlepiej smakują.
Ja zgadzam się z Tobą w 100 %, że nie damy rady być na bieżąco we wszystkich ogrodach.
To niemożliwe.
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 gru 2007, o 21:03

Post »

Ze trzy strony temu ( :lol: )piszesz Gabrysiu,że z azali teściów masz sodzonkę....Możesz mi powiedzieć jaki pęd wzięłaś i jak go ukorzeniasz ( z ukorzeniaczem?).A swoją drogą bardzo ładne azalia ma Twoja teściowa....U nas (na razie w 3 szkółkach )nie trafiłam miniaturek.No cóż,muszę uzbroić się w cierpliwość :twisted: :twisted: :lol:
Pozdrawiam,Małgorzata
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”