W Padawankowym ogrodzie

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: W Padawankowym ogrodzie

Post »

Trochę Cię nie było :wink: Pokaż jeszcze więcej zdjęć z ogrodu, tajemniczy bardzo. Ogromnie podoba mi się podpora pod powojnik, że o różach i różanecznikach nie wspomnę :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Padawan Collies
100p
100p
Od: 1 lis 2011, o 20:34
Kontakt:

Post »

Ilonko! na pewno się skuszę.... na pewno miejsce znajdę (jak???????? chyba muszę

Gosiu, dziękuję :) Wrzosowy kąt ma jakieś 5 lat, powstał na miejscu gdzie po poprzednich właścicielach był kurnik z betonową podłogą a pod nią wysypisko gruzsu i śmieci. Co rok podsypuję nową korę.
Z RH jest róznie. ten największy to po poprzednikach, przez te "nasze" siedem lat prawie podwoił wielkość, resztę sama dosadzałam. Wszystkie RH i azalie za tło i towarzystwo mają iglaki, więc musżę spro podlewać. A nawożę Pokonem.

Ewo-maju, zaglądnęłam do Ciebie.. Te Twoje róże.. Boskie!
I dziękuję za komplement. "Tajemniczy ogród" Frances Burnett i ogród króla Marcina z "Królestwa Bajki' Ewy Szelburg-Zarembiny ciągle gdzieś drzemią w mojej głowie i marza mi się takie ogrody i takie klimaty.

Westerland, nie zawstydzona, tylko lekko zmieszana ;) z sosnami i bzami
Obrazek

nieznana kruszynka
Obrazek

brzoza płaczka pochylona nad wrotyczem (wrotyczą?)
Obrazek

powojniczek jakiś, posadziłam kilka na płocie, jako trzecie tło, teraz cieszą oko bardziej sąsiadów niż moje. ale sąsiedzi mili, więc jak ok :)
Obrazek

to stali mieszkańcy tego zakątka
Obrazek

a to goście, przyłapani w czasie karmienia dziecka
Obrazek
przylatują już trzeci rok :)
Pozdrawiam - Mariola & Padawanki Copyright@Padawan Collies
Nasz ogród na Forum
GÓRY
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Mariolka jakie wspaniałe psiaki :wit . Zazdroszczę naprawdę. No pracy masz co niemiara aby futrzaki godnie wyglądały :)
Monikwiaty
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 23:59

Post »

Witaj Mariolu.Przybiegłam z rewizytą. Ogród macie bajkowy. Te cudne psy,jakie słodziaki ileż to pracy musi być przy takich dopieszczonych futerkach. Współczuję bardzo bo o ile dobrze doczytałam to o jednego przyjaciela mniej.Kwaśny zakątek ;:167 i ten starszy i ten nowszy. Wasze azalie i RH to kolorowy zawrót głowy. To co jeszcze rzuca się w oczy to cała masa przepięknych drzew i krzewów. Zdjęcie róży w diamentach rewelacja. Trudno uwierzyć że można pogodzić tak piękny ogród z taką ilością czworonogów a jednak:) Trudno powiedzieć czym bardziej bym się zachwycała przebywając w nim otoczeniem czy czworonogami, zapewne i jednym i drugim. Pozdrawiam Monika
Pozdrawiam, Monika.
Wstążeczka
Awatar użytkownika
Padawan Collies
100p
100p
Kontakt:

Post »

Monia, dla mnie krzewy i drzewa sa super rozwiązaniem przy psach. Po kwiatkach, roślinach jedno- czy dwu-letnich jesienią i zimą zostają "gołe miejsca" które jakos byłoby trzeba zabezpieczyć, żeby psiaki łap sobie ziemia nie brudziły (a potem do domu...). Poza tym .. uwielbiam duuuuże drzewa. Poczekaj, niech policzę...
Mam 3 brzozy płaczące, 3 "zwyczajne, 1 czerwonolistną, 1 użyteczną, 2 dęby (jeden szczepiony), 13 świerków serbskich, 2 cedry, 1 jodłę kalifornijska, 1 choinę kanadyjską (ma juz ze 2,5m), kilkanaście sosen i kilkanaście kosodrzewin ("szczypię" je co rok), 10 bzów, 1 wiśnię piłkowana, 1 katalpę, 1 czereśnię (największa na ogrodzie), 1 klapsę, 1 lukasówkę, 1 kosztelę (7 jabłek urodziła w tym roku!), 1 śliwkę opal (miód!!!), 5 magnolii, ileśtam tuj szmaragdowych i jałowców, 3 derenie, kilka iglaczków-cudaczków (szczepione, płaczące), 3 modrzewie, jarzębinkę, i pomniejszych już nie policzę :)
Nasz ogród na Forum
GÓRY
Awatar użytkownika
semper
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lis 2011, o 10:12

Post »

Na karmniku to chyba dzięcioł?
Pozdrawiam! ,Jurek z górek ;)
Moje górki
Rojnikowisko i nie tylko
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Padawan Collies pisze:Monia, dla mnie krzewy i drzewa sa super rozwiązaniem przy psach. Po kwiatkach, roślinach jedno- czy dwu-letnich jesienią i zimą zostają "gołe miejsca" które jakos byłoby trzeba zabezpieczyć, żeby psiaki łap sobie ziemia nie brudziły (a potem do domu...). Poza tym .. uwielbiam duuuuże drzewa. Poczekaj, niech policzę...
Mam 3 brzozy płaczące, 3 "zwyczajne, 1 czerwonolistną, 1 użyteczną, 2 dęby (jeden szczepiony), 13 świerków serbskich, 2 cedry, 1 jodłę kalifornijska, 1 choinę kanadyjską (ma już ze 2,5m), kilkanaście sosen i kilkanaście kosodrzewin ("szczypię" je co rok), 10 bzów, 1 wiśnię piłkowana, 1 katalpę, 1 czereśnię (największa na ogrodzie), 1 klapsę, 1 lukasówkę, 1 kosztelę (7 jabłek urodziła w tym roku!), 1 śliwkę opal (miód!!!), 5 magnolii, ileśtam tuj szmaragdowych i jałowców, 3 derenie, kilka iglaczków-cudaczków (szczepione, płaczące), 3 modrzewie, jarzębinkę, i pomniejszych już nie policzę :)
To teren musi być chyba duży na taka ilość drzew i to niemałych?
Monikwiaty
1000p
1000p

Post »

:D :D :D lista i wybór jak w centrum ogrodniczym. Bardzo ładnie wyglądają a pieski mają radość bo piękny ogród anie pusty wybieg czy plac. Pozdrawiam.
Pozdrawiam, Monika.
Wstążeczka
Awatar użytkownika
Padawan Collies
100p
100p
Kontakt:

Post »

Jurek, tak na poprzedniej stronie na karminku siedzi tata dziecioł i karmi swoje "maleństwo". Przychodzą kolejny rok zwabione łuskanym słonecznikiem.

Dziś były "tylko" sikorki....
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ewus, całe 536m kwadratowych... ;:223 nawożę, podlewam i za chiny nie chce się powiekszyć!!! (sprawdzam co jakiś czas przez satelitę ;) )
Obrazek

Monia, 7 lat podbojów sklepów ogrodniczych... :tan....
Nasz ogród na Forum
GÓRY
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

Cały ogród cudowny ,ale karmik super no i goście w nim dostojni ;:180
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Widac różnicę między Twoim ogrodem, a sąsiadów. Tam oni uprawiają chyba kostkę :D
Jesteś odwazna, że sadzisz tyle drzew. Ja jakoś boję się, że w końcu nad nimi nie zapanuję.
W dodatku mój m. uwielbia przestrzeń.
Ale taki ogród jak Twój bardzo mi się podoba. Lubię całkowiecie zagospodarowany teren :D
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Ogromnie mi się spodobała "uprawa kostki" :;230 Jednak z drzewami może być problem, choć cięcie prawie zawsze może go naprawić. Mam kuzynkę, dla której posiadanie psa to wielkie szczęście. Z tego powodu zakupiła trochę ziemi z domem :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mariolko ale musisz wiedzieć, że zdjęcia satelitarne coś opóźnienia mają. Mojej działki wcale na nich nie widać :D
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Ewus, całe 536m kwadratowych... ;:223 nawożę, podlewam i za chiny nie chce się powiekszyć!!! (sprawdzam co jakiś czas przez satelitę ;) )
Obrazek

Mariolka, ale to Ci się udało, myślałam, że pęknę ze śmiechu :;230, a swoja drogą ten Twój ogród wygląda naprawdę na dużo większy, super ;:63
Monikwiaty
1000p
1000p

Post »

Mariolu dzięki Twoim wspaniałym nasadzeniom wygląda na co najmniej 3x taki obszar,to może w taki sposób procentują te nawożenia i.t.d ?:)
Pozdrawiam, Monika.
Wstążeczka
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”