Mój ogród na fotografii

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój ogród na fotografii

Post »

Bogusiu ogród masz naprawdę imponujący, niczego Ci tak nie zazdroszczę w pozytywnym tego słowa znaczeniu jak jego wielkości, no może aż tak dużego to bym nie chciała, ale jak już człowiek złapie tego "bakcyla" to 1100 metrów kwadratowych w pewnym momencie staje się za małe :;230. Kiedyś miałam ROD 400 metrów i też było dobrze, z drugiej strony to pracy masz multum, a trzeba przyznać, że ogród zadbany i wypielęgnowany. Ujął mnie jak wielu tutaj Twój Rdest, wygląda przepięknie i tak majestatycznie, w stosunku do akebii mam jednak mieszane uczucia (też ją mam), fakt tej zimy przemarzła całkowicie, a teraz pergola zarośnięta, ale ogólnie listki małe, kwiatki niepozorne i szczerze mówiąc nie czułam jakoś szczególnie jej czekoladowego zapachu, a węch mam naprawdę dobry :;230. Zauroczona jestem Twoimi drzewkami ala bonsai, które sama tniesz, marzy mi się już od pewnego czasu taki okaz, ale u mnie póki co nie mam jeszcze z czego go zrobić, gotowca nie kupię, bo kosztuje fortunę, a takiego do cięcia jeszcze nie spotkałam, poza tym musiałby to być już kilkuletni okaz, a tu znów obawa czy się przyjmie, ale może kiedyś coś trafię albo poczekam, aż urosną moje.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Bogusiu jak takie postrzyżyny urządziłaś to znaczy, że jesteś już zdrowa, pewnie to chwilowe przemarznięcie było. Nie wiem jak przeżyje cyprysik ale wygląda fajnie!
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ponoć prawdziwego ogrodnika poznaje się po tym jak tnie... gratuluję efektu - masz wprawną rękę, Bogusiu! :)
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Postrzyżyny ;:215 , ale kalafior to ci się udał ;:215 ;:215 ;:215
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Wandziu Wiem, że to ryzyko , o tej porze ciąć....ale on i tak miał iść pod piłę, bo ogranicza dostęp światła i słońca. Będę na niego chuchała....Pozdrawiam cieplutko !dzięki,że odwiedziłaś....wpadnę z rewizytą.

Elu! ;:180 Zgadza się ...u nas lasy na rzut...kamieniem. ;:138

Marzenko! :wit Widziałam na pewno twojego bonsaia , ale zaraz jeszcze raz wpadnę obejrzeć. ;:196

Ilonko! :wit Oglądałam w szkółce bonsaie- cena!!! ...dech zaparło....Czekaj cierpliwie na swoje maleństwa Pozdrawiam cieplutko! Wpadnę do Ciebie z rewizytą ;:65

Mario! :wit Ciut lepiej czułam się więc zdecydowałam się na cięcie cyprysa.Wychodziłam do ogrodu z zamiarem pokazania mężowi, które ma wyciąć piłą gałęzie...i tak pozostałam do 15 Pozdrawiam serdecznie ;:180

Agusiu! :wit Dzięki za uznanie... ;:180 Teraz będę chuchała na niego, aby mi nie zmarzł. Pozdrawiam cieplutko!

Iwonko!Dzięki za odwiedziny. Myślę, że w podzięce za to,że uchroniłam go przed całkowitym ścięciem- odpłaci mi się swoim pięknem. ;:215
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Kasiu ! Serdezcnie dziękuję Ci za przesyłkę. ;:180 ;:180 ;:180 Roślinki posadzone ;:138 ;:138 ;:138 Pozdrawiam cieplutko!

-- 12 paź 2012, o 11:57 --

....ale mi się poprzestawiały literki ;:222 ...wybacz Kasiu! ;:180
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Awatar użytkownika
drewutnia
1000p
1000p
Od: 1 gru 2011, o 13:06

Post »

Wpadłam szybko zobaczyć cyprysika :heja
cudny jest,wielkie ;:180 ;:180 ;:180
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2012, o 18:50

Post »

Bogusiu ja tak na szybciutko zaznaczam sobie tylko wątek do przejrzenia i uciekam...

:wit Bejka
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Bogusiu, pospacerowałam. Ogród masz rozległy i przytulny.
Podziwiam przepiękne zbiory dorodnych warzyw.
Nowy kształt iglaczka ;:333 , tez miałam zapędy w tym tygodniu do cięcia, ale rozwaliły mi się 2 sekatory. Przyjdzie poczekać do wiosny.
Pozdrawiam i życzę zdróweczka :wit
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Bogusiu Twoje cięcie krzewów dodało odwagi innym.
Już by się brali do roboty ale pora nie ta ... :;230
Czytałam, że choroba Cie dopadła, tyle warzyw i owocó więc spora dawka witamin a jednak ...
Pozdrawiam życząc dużo zdrowia bo jesienne prace bardzo wyczerpujące i wiadomo - terminy gonią.
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuniu! / drewutnia/ :wit dziękuję za odwiedziny, zapraszam ponownie! ;:180

Bejka1970- dokąd tak pędzisz? ;:65 ;:65 ;:65 Odpocznij trochę! Pozdrawiam cieplutko!

Justyno/klarysa/Warzywa rzeczywiście dorodne...buraki czerwone ...kolosy. Poczekaj z cięciem iglaczków do wiosny....ja swojego wystrzygłam, bo i tak miałam całkowicie go ściąć. Bardzo zacieniał mi pokój . ;:222 To już wiekowy staruszek około 20 lat. Pozdrawiam! ;:180

Witaj Krysiu! :wit ...zdaję sobie sprawę, że powinnam poczekać do wiosny z tym cięciem....ale zobaczymy co z tego będzie. :?:
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

Ja dzisiaj ścinałam tykwy bo bałam się że je przemrozi ;:108
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Eluniu! :wit U nas dzisiaj była bardzo ciepła noc +8 stopni C....Rano o 6:00 było ponad 8 st. Może tak być do wiosny.... ;:215 Jestem jeszcze przeziębiona , ale nic i nikt mnie nie zatrzyma w domu w taką piękną pogodę. Pozdrawiam z urokliwych, bliskich, Ci stron. ;:180
Ewa05
500p
500p
Od: 13 lut 2011, o 14:25

Post »

Bogusiu tylko nie forsuj się za bardzo.
Pozdrawiam Halina
Moje wiejskie rabatki
Awatar użytkownika
imwsz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2011, o 19:39

Post »

To teraz jak będziesz jadła swoje ekologiczne warzywka, pozytywnie ich zazdraszczam, witaminek przybędzie i zdrówko się poprawi.
Może z formowanym jegomościem będzie wszystko w porządku. Nie stoi samotnie, jest trochę osłonięty
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”