Cynamonowy ogród ... dopiero będzie piękny ;-)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

O rany, ale zmiany.
Warzywniak mniamniuśny, wszystko tak równiutko i takie duże.
Widać że już sporo pracy włożyłaś w ten ogród, i ciekawa jestem jaki będzie za jakieś 2 -3 miesiące.
Awatar użytkownika
Cynamon
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 19:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wisienko, cieszę się bardzo, że podobją Ci się zmiany ;:87
Awatar użytkownika
Cynamon
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Gabi :) pracy włożyliśmy sporo, a to jeszcze nie wszystkie zmiany ;) no i cały czas remontujemy dom.
x_B-a
---
Od: 14 lip 2006, o 21:52

Post »

Ewuś widzę, że robi się coraz ciekawiej. Warzywniak faktycznie piękny, a jak twoje inne roślinki podrosną to będzie cudownie i widzisz sama, że te murki dały ci możliwość stworzenia czegoś niepowtarzalnego.
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sty 2008, o 15:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Ewulko, kopania gliny i mieszania z piachem i dodatkami - współczuję, ale...
Efekt będzie rewelacyjny.
Za rok, po kolejnych porcajach obornika, będziesz sadziła nowe rośliny tylko w rękawicach, bez użycia łopaty.
To jest tak niewyobrażalna zmiana, taka radość i takie niedowierzanie :lol:
Warzywnik - wzorcowy, jak z książki instruktażowej :lol:
Oby Wam tylko sił starczyło i zapału, bo efekty są fantastyczne. :P
Awatar użytkownika
Cynamon
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bea :) ... starałam się zrobić coś sensownego z tymi murkami, ale wszystko jest bardzo czasochłonne, a u nas teraz każda godzinka na wagę złota. Warzywnik opanowany :lol: , chwasty na razie małe i łatwo z nimi walczyć.

Hanko :) ... pomysł z gliną zaczerpnęłam od CIEBIE, za co wielkie dzięki !!! Ciekawa jestem bardzo, jak będzie po tych "ziemnych" zmianach :)
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Witaj Ewuniu! Masz wspaniały warzywnik! Szczyt marzeń! Jest osłonięty od wiatru aż z trzech stron, to prawie jak inspekt ;) Zasłonięcie muru jest tylko kwestią czasu, a winobluszcz dość szybko rośnie. Jak "oblezie" cały mur, będzie pięknie...
Zazdroszczę Ci tej przestrzeni. Zdaję sobie sprawę, ze wykonujecie teraz bardzo ciężką pracę, ale to wysiłek jednorazowy, a potem... potem już tylko sama radość i pięknie kwitnące rosliny. Wystarczy zerknąć do ogrodu Hani, żeby się przekonać, jakie będą efekty :D
Dasz sobie radę ze wszystkim, po kolei będziesz zdobywać połacie ziemi, aż za kilka lat zadziwisz wszystkich cudownym, kwitnącym ogrodem ;:215
Na razie swietnie poradziłaś sobie z kawałkiem betonu pod drzewam i wykroiłaś śliczna rabatkę :D
Awatar użytkownika
Cynamon
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzięki Izuniu za tak miłe słowa, staramy sie jakoś to wszystko ogarnąć. Zdaję sobie jednak sprawę, że to, jak słusznie mówisz, paraca na długie lata ... a tu lat nam nie ubywa, a i zdrówko jakieś takie ... niewyględne ;););) Do poziomu Hanki nawet nie aspiruję, staram się jednak pielęgnować swój optymizm :lol:
Awatar użytkownika
żaża
200p
200p
Od: 28 lut 2008, o 18:45

Post »

Oj Ewuniu to nie jest "jakoś". Naprawdę i pracę i zmiany widać. Cieszę się, że znalazłaś czas żeby ponownie pokazać swój ogród. Od jakiegoś czasu noszę się z zamiarem zrobienia zdjęcia :wink: inspiracji do malowania twojego muru, ale ciągle zapominam o aparacie, ale co się odwlecze to nie uciecze. A warzywniak rewelacyjny :!:
Edyta
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Ewciu, wykazujesz jednak za mało optymizmu ;) Wiele lat? Jak wiele? Kilka najwyzej :D
Spójrz na to inaczej: jak długo zagospodarowywujesz swój teren? I co juz udało sie zrobić? Bilans na pewno jest korzystny. Już następnej wiosny będzie bardzo wyraźnie widać, jak duże zaszły zmiany ;:333
Awatar użytkownika
Cynamon
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Izuniu :) ... staram się to wszystko ogarnąć ... kilka dni temu minęła pierwsza rocznica naszego tu pobytu, wiele prac zostało zrobionych, ale wielka niecierpliwość we mnie nadal tkwi :oops: :D Dzisiaj przywieźli kamienie (6 t) groza !!! ... tam, gdzie jest teraz góra ziemi zwana pieszczotliwie "karpatami", ma być duży nieregularny skalniak :)
Ech marzenia... :lol: :lol: :lol:

Obrazek

To moje "karpaty", może nie wyglądają, ale mają kilkanaście metrów długości, było 6 wielkich ciężarówek ziemi.
Przed nimi planuję oczko, niewiadomego jeszcze kształtu i głębokości. Nie ma to, jak niespodzianki ;)

Obrazek
Awatar użytkownika
Cynamon
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Edytko :) ... będę bardzo wdzięczna za wszelkie inspiracje, ugrzęzłam tu ostatnio, w przyziemnych sprawach remontowych i chętnie przeniosę się w wyższe rejony wyobraźni ;:2
Awatar użytkownika
Daisy
1000p
1000p
Od: 11 lut 2008, o 22:39

Post »

Witaj Ewciu, uff :) Dobrze, że jesteś :) Ale się zmieniło :shock: Widać kawał ciężkiej pracy! Warzywniak super, a Karpaty wow! Kto te kamole przerzuci ? Taką ilość! Uważaj na kręgosłup, jak Cię znam to sama za to się weźmiesz :D
Pozdrawiam serdecznie :) Ewa
Ogródek Daisy, cz.1, cz.2, cz.3,
aktualny
Awatar użytkownika
Cynamon
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Euniu :) ... już zabrałam się za przerzucanie tych kamoli, ale jak się domyślasz, musiałam przyznać z pokorą ;:78, że to nie na moje siły :( i teraz czakam cierpliwie, gdy mój M znajdzie na to czas.
Awatar użytkownika
KaeR
1000p
1000p
Od: 10 maja 2007, o 18:09
Kontakt:

Post »

Witam.

Ewo, chylę głowę na znak szacunku, "rewolucja" w ogrodzie to duży kłopot ale jak trzeba to
mówi się trudno, dobry pomysł z zerwaniem tego betonu jakoś w ogrodzie niezbyt pasował.

Warzywniak, wzorcowy, trochę jest pracy ale później same korzyści, świeże warzywka od ręki
i wiadomo że żadnym świństwem nie pryskane. ;:8

Ta góra kamieni imponująca, będzie ładny skalniaczek, czekamy na zdjęcia kolejnych etapów.

Pozdrawiam, Krzysztof.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”