Ogród w dolinie część 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród w dolinie część 2

Post »

Anemonów to ja nawet nie próbuję sadzić.
Kiedyś to zrobiłam i wyszedł mi jeden na dwadzieścia cebulek.
Potem odkopałam odwróciłam cebulki i nic więcej już się nie działo.
A w następnym roku wyszło 5 , kwitły tylko raz i na tym moja przygoda z anemonami się skończyła. ;:222
Jak tam z pogodą u Ciebie ?
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
jolcia1212
500p
500p
Od: 8 gru 2009, o 21:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit
Na dworze już zimno ale Twoje zdjęcia dają tyle ciepełka -SUPER.
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Witaj Aniu :wit ...i ja Ciebie odnalazłam. To co pokazujesz, zapiera aż dech....piękności ... bogactwo roślinek, świetne ujęcia. Będę do Ciebie chętnie wracała. Zapraszam do siebie w odwiedziny.
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Napracowałaś się, Aniu, ale pogoda sprzyjała i na pewno wysiłek był przyjemny :) Mini-Inversa mnie rozczuliła...
Dziękuję za pozytywną dawkę zdjęć!
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Widzę, że masz takie same tendencje co ja do gęstego sadzenia.
W przyszłym roku bedzie powiększanie rabatek :;230
Luki10
200p
200p
Od: 25 cze 2011, o 16:23

Post »

Aniu bardzo pracowita jesteś :) Wiosną taka ilość cebul będzie pięknie wyglądać. Nie wiem czy się nie myle, ale żółty iglaczek na nowej rabacie to Juniperus horizontalis 'Limeglow' :)
Pozdrawiam Łukasz!
Ogród Łukasza
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25

Post »

Oj Aniu, wiosną to my przy Tobie wymiekniemy :;230 nasze fotki przy Twoich - nie mamy szans. Ludzie, którzy tak kochaja roslinki muszą byc dobrzy i szczęśliwi ;:cm
Awatar użytkownika
czar_na
1000p
1000p
Od: 17 kwie 2012, o 15:49

Post »

Sweety głęboka jesień a ty dalej działasz w ogrodzie :) piękne rośliny i fantastyczne zdjęcia. Wiosną będzie bajecznie!
też posadziłam sporo cebulowych choć nie tyle ile bym chciała ale do tego potrzebne mi rabaty!

ps. bywasz w moich okolicach?
Awatar użytkownika
DuczekiOsia
1000p
1000p
Od: 10 sie 2012, o 08:38
Kontakt:

Post »

cudowne fotki :) masz rękę do fotografii :D
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Ciekawe co ci urośnie z tej mini inwersy ;:224 najwyżej przesadzisz :uszy
zdjęcia urocze
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Aniu, a juz się bałam, że kilkanaście stron będę nadrabiać. Jednak zdjęć jakby mniej ;:65 . Ilośc tulipanów i innych cebulowych imponująca. Mnie zostało jeszcze trochę do wsadzenia i latam i szukam miejsca
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Loki! Dość regularnie wrzucam zdjęcia i to niekiedy nawet po 30 sztuk :) Pewnie zimą będzie ich mniej. Niezmiennie się cieszę, że Ci się podobają!
Stasiu (stasia_ogrod)! U nas wszystko jest opóźnione o co najmniej 2 tygodnie, więc może dlatego? Dziękuję ;:196
Majeczko (Majka411)! Pogodne usposobienie bardzo pomaga mi w życiu. Chyba tylko dlatego jeszcze nie zwariowałam. A zdjęc robię całe mnóstwo, więc bedzie co porównywać :D Poza tym musze dbać, byście mieli co oglądać. Jak mogłabym Was zawieść?
Dorotko (dorcia7)! Sama sobie nie umiem tego wyobrazić, ale mam nadzieję, że będzie kolorowo. Tak jak lubię ;:167 Tak, to chryzantema!
Grażynko (Kogra)! Lubię anemony, więc postanowiłam spróbować. Może akurat mi się uda? Pogoda w piatek i sobotę byłą przepiekna. Udało mi się zrobić porządek na działce, wsadzic wszystkie cebulowe i powiększyć główną rabatę. Za to niedziela była zimna i mokra. Lało jak z cebra. Dziś już tak nie leje (tylko okresowo), ale nadal jest zimno i ponuro! Żeby choć na chwilę wyszło słonko...
Jolu (jolcia1212)! Cieszę się ;:168 i zapraszam częściej!
Bogusiu (bwoj54)! Bardzo Ci dziękuję za takie miłe słowa pod adresem moich zdjęć. Lubie je robić, ale dopiero jak się podobają innym, to jest radość! Wstepuję do Ciebie regularnie, tylko nie zawsze sie wpisuję. Ta ciągła pogoń z czasem...
Agnieszko (Aguniada)! Prawda, że z tej Invery słodziak? Nie umiałam jej zostawić w Auchanie. Zawsze mogę ją przesadzić, bo w sumie nie wiem na ile urośnie. Domyślasz się, że na dziale Ogród nie umieli mi podać żadnej informacji. Co do kolejnych porcji pozytywnych przyjemności zdjęciowych, możesz na mnie liczyć :wink:
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Gosiu (margo2)! Jak tak po prostu lubię. Nie znosze 'dziur' i wolę potem przesadzić niż czekać aż sie coś rozrośnie.
Luki10! Dzięki ;:173 Zamierzam co roku dokładać cebul, bo troche na pewno 'wypadnie', a wiosną będzie dzięki temu kolorowo. Myślę, że masz rację, że to Juniperus horizontalis 'Limeglow'. Fajnie, że ktoś go rozpoznał!
Aniu (wielkakulka)! Jesteś na prawdę kochana ;:167
czar_na! Niekiedy bywam w Twojej okolicy w drodze do Krakowa. Jesień to bardzo pracowity okres w ogrodzie, więc korzystam z każdej chwili pięknej pogody. Niedługo pozostanie mi 'tylko' odśnieżanie :;230 Teraz jest także dobra pora, by przygotować miejsce pod rabaty. Darń zdziera sie jakby lepiej. No i można podrzucić kompostem, by na wiosnę mieć już gotowe pod nasadzenia. Zawsze potem można coś posiać, bo o wychodzi najtaniej. Namawiam Cię :wink:
Lodziu (DuczekiOsia)! Dziękuję ;:196
April! Sama nie wiem, co urośnie. Czy to miniaturka, czy nie, ale chwyciła mnie za serce. najwyżej przesadzę :wink:
Marzenko! Stron nieco mniej, bo miałam kłopot z netem, ale już wróciłam do dawnej ilości zdjęć :;230
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

a ja z kolei miałam przemarsz wojsk przez żołądek Młodego, potem dojechał M i jakoś czasu mniej się zrobiło...
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25

Post »

Aniu, do kiedy twoim zdaniem mogę wtykać te cebulki żeby nie było za póxno. Nie dam dziś rady, ale nie chcę ich zniszczyć.
Jestem rozdarta - działka-nauka, myślisz że moze być juz za późno?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”