Ania Zuzia i Chłopaki

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ania Zuzia i Chłopaki

Post »

Aniu jak fajnie Ciebie zobaczyć ;:138 ;:196 , no i właśnie to skąd ta wielka kula ;:185

Aniu dziś święto mają zwierzaki wszystkie i małe i te duże :wit
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wielkakulka - ja mam potężnego brzusia, reszta ujdzie w tłoku.
Problem z kupowaniem ubrań, bo te duże rozmiary są ok, tylko w pasie w nic się nie dopinam - ale żeby tylko takie problemy były.

Powiem tak z tawułą - jeśli gałązki są takie, że mogę wstawić je do metrowego dzbanka z mokrym piaskiem to poproszę teraz. jeśli lepiej dla nich zeby były ukorzeniane dopiero wiosna - to wiosna. Nie mam strychu a piwnica ma 1m na 1,5 i ledwie wchodzi tam wegiel i troche słoików. Podłoga w niej to wilgotan ziemie, sciany to takie tunele kamienne - budynek jest zabytkową kamiennicą - był w czasie wojny niemiecką pocztą. w piwnicy bywa spory mróz.
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Od: 24 lis 2007, o 18:02
Kontakt:

Post »

A dlaczego Ania się do nas nie uśmiecha :evil:
Strasznie poważna z Ciebie mamusia i żona ..... ja poproszę o zdjęcie z uśmiechem.
Brzusio umiesz umiejętnie ukryć.... ja się zawsze śmieję żeby mówili kiedy mi robią zdjęcia to wciągnę... tyle że w moim przypadku to i tak niewiele daje... z racji, że tak powiem... całokształtu :;230 jeden brzuch mniej czy więcej nie robi różnicy...
Gratuluję udanego safari - faktycznie w takich przypadkach to człowiek żałuje że nie nosi ze sobą aparatu.
Nie zapomnij tortu obfotografować... ciekawe co tym razem wymyślisz :D
pozdrówka już niestety jesienne :(
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Awatar użytkownika
DuczekiOsia
1000p
1000p
Od: 10 sie 2012, o 08:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

na tej działce od sąsiada widzę jest sporo pracy, sucha trawa ,kukurydza, a u Cie trawkę by się chyba przydało ogolić :) koniecznie zrób to przed zimą bo na długiej trawie pleśń może wiosną wyjść. :wit

ps: milo Cię zobaczyć ;:196 no właśnie gdzie ta wielka kulka ?? hmm brzucho tylko troszeczkę wybrzuszony no ale każda prawdziwa kobieta troszkę ciałka mieć musi. ;:173
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Aniu-ja przed bokserem sąsiadów jednak radzę nasadzić gęsto malin lub malinojeżyn,z pewnością na waszych działkach ktoś ma i może się podzielić.Będzie zapora,nie będzie produktów przemiany materii pieska.U mojej siostry w ROD wyraźnie określono,że psy tylko na smyczy.
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiecie, nie szłam na pielgrzymkę, ale cały dzien witałam pielgrzymi i byłam zmeczona. Wrzucę radosną, ale musiałoby to byc zdjecia z zaskoczenia, bo na pozowanych robie się poważna :;230
Co nie zmienia faktu, że mam radosne usposobienie.
___________________________________________________________________________________

Chociaż właśnie mnie powoli opuszcza, bo mam problem na studiach - finansowy, jeśli nie uda mi sie dostac stypendium, może będę musiała zrezygnować.
Pozmieniały sie przepisy i trafia mnie bo ponoc nie mam samodzielności finansowej-mam świadczenia rodzinne i cały pakiet pielegnacyjnych - mam odprowadzane składki ZUSowskie - tylko to co ja mam jest nieopodatkowane. Uniwersytet nie chce wziąć pod uwagę moich przychodów i twierdzi, że nie należy mi sie stypendium, bo nie mam tej ... samodzielności finansowej - chore !!!!!!

___________________________________________________________________________________

Co do trawki -jeszcze trochę, bo rosna w niej małe maślaki-szkoda mi po nich jeździć.

Maliny rosną za kukurydzą - mogłabym przesadzić, tylko bdą włazić sąsiadce na grządki i nie wiem co ona na to. Nie jestem z tych, którzy robią na złość, żeby sie odgryźć.

Torta tym razem z bitą smietaną. Chciałam wylać na wierzch błekitną galaretkę i zatopić w niej zelkowe zabki, węże i rybki, ale cóeka nie chce. Ma być jak dla gwiazdy filmowej, albo w kształcie pieska czy kotka - aż się boję. Zostanę przy celebrytach i gwiaździe filmowej.
Awatar użytkownika
Bogumilka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 17:50

Post »

Aniu ja też sobie pomyślała, że maliny to szybko się rozrosną i może sąsiad mieć pretensje, że nie jego, a na jego działkę włażą :twisted: może lepiej posłuchać dziewczyn i jakiś rzywopłocik malutki, a żeby było taniej, to zrób z tego, co masz na swojej działce, bo teraz to każdy grosz będzie Ci potrzebny................ech to nasze państwo i te rządyObrazek...mam nadzieję, że coś się w twojej sprawie zmieni i wyjaśni, czego Ci z całego serca życzę, żebyś mogła ukończyć edukację bez większych już komplikacji ;:196

A na poprawę humorku zapraszam Cię na basenObrazek.....bo wiesz to piwko muszę gdzieś spalić..........ale jeszcze go nie otworzyłam, czekam aż dostane doła to w tedy sobie wypiję w samotności :;230
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Od: 24 lis 2007, o 18:02
Kontakt:

Post »

no tak kolejne bzdurne przepisy.... Polska jest krajem absurdu...
Wracając do żywopłotu... faktycznie maliny niezłe..te jesienne, krzaczaste, tworzyłyby niezłą zaporę...[mogę służyć sadzonkami] ale jeśli pies będzie chciał to i tak przejdzie... przez każdy żywy płot się przeciśnie, podkopie i przelezie... fajny byłby też żywopłot z bukszpanu... no ale na to to trzeba jakiś czas poczekać... ale pomyśleć o tym można już dziś...
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ze stypendium nici - dzwoniłam do Pani Dziekan.

Bedę miała rektorskie, ale z roku na rok jest coraz więcej chetnych. Studia I rata prawie 800 (cały rok 4500zł) a stypendium rektorskie w ub. roku coś koło 350 zł. Napisze o częściowe umożenie - nuż się uda. Damy radę -mam nadzieję. Jak sie będę dobrze uczyć, chyba mnie nie wywalą.

Maliny owszem, ale nie od strony sąsiada - nie będę zadzierać :;230
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Aniu nie będę się chwalić ale za uczestnictwo w zajęciach i dobre wyniki w nauce umorzyli mi sporo, było dużo lżej :wit
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Przydałoby się. Nie mam ani jednej dostatecznej, mam 100% obecności i zadnej poprawki - jeśli biorą to pod uwagę, to super.

Mojemu Lubemu zbyt późno rozpoznali cukrzyce - kiedy lekarz odkrył co jest oczy już były uszkodzone i czucie w stopach też. Pracuje tylko na pół etatu i często ma takie skoki cukru, że leży na wpół przytomny, wymiotuje i ma okropne bóle głowy. Bierze insulinę jakieś 7 razy dziennie, a czasami częściej i wiele rzeczy mu nie wolno. Jakoś tak się poplotło nam w życiu.

Łał :shock: miałam iść na działkę, ale zrobiło się ciemno - czarne chmury - czyżby burza? Cał dzień ponad 25 stopni - okna pomyłam do południa a tu nagle...może przejdzie bokiem ;:224

Nie przeszło leje i dmucha, ale bardzo ciepło.
Awatar użytkownika
marzena06
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:01

Post »

Jagusia w świętym miejscu fotka to i buzia musi mieć stosowny wyraz ,a tak przy okazji ja nie chcę byś sadziła tam jakieś derenie czy maliny ,bo jak tam iść na jabłka -skoro cała się poharatam- a muszę przyznać że apetycznie wyglądają :wit
Kwiat jest uśmiechem rośliny Pozdrawiam Marzena
Moje wątki
Marzenkowo cz.1
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zobacz Marzenko pierwsze strony wątku - widać tam całą jabłonke - jest prześliczna i od września moja - taka stara, karłowata, wygląda jak ozdoba ogrodu.
__________________________________________________________________________________

Grażynko doszły są sliczne, mam nadziję, ze się szybko ukorzenią. już posadzone w długiej doniczce. Okryłam folia spozywczą i czekam. Jesteś kochana - nie podziękuje - jestem troche przesądna.
__________________________________________________________________________________

Mario (chciałabym napisać Marysiu ale nie każdy lubi zdrobnienia (?)) a więc nasionka doszły. Nie moge się doczekać pierwszych pomidorków i tyle nasion kwiatów. Dwóch nazw nie znałam, ale juz sprawdzone w Wikipedii i wszystko jasne. Pierwszym pomidorkiem wzniosę toast na Toja cześć - nie napiszę tego magicznego słowa, ale masz wielkie serce.

Jak u Was pogoda - ja pojechałam do netto i do biedronki nie mogłam wyjść z auta. Stałam pod blokiem i wciagu kilkunastu sekund przemokłam - wszystko się suszy. Ulewa straszeczna i jeszcze wieje okropnie. Liscie z drzew spadają hurtem. Rano wszystko bedzie łyse i mokre...
Awatar użytkownika
zeberka4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sty 2009, o 17:25

Post »

Aniu, ale fajnie zobaczyć Cię chociaż na zdjęciu :)
A ja jeszcze tak dopowiem,że jak chodzi o dereń biały to jest fantastyczna roślina.
Ja ukorzeniałam gałązki pobrane wczesną wiosną, włożyłam do ukorzeniacza ( specjalny proszek ) i do ziemi. Potem utrzymywanie stałej wilgoci. Doniczka stała w domu, wolałabym mieć na nią oko ;D Sadzonki ukorzeniły się po miesiącu. Potem do ogródka i teraz ładnie rosną i fakt! Gałązki na zimę są krwisto czerwone ;:108 Ale wiem,że można ściąć i włożyć do wody i powinny się ukorzenić.

Oj,Aniu u nas teraz jaka wichura...martwię się o passiflorę, czy ona przetrwa... Byłam z wczoraj na dziś na noc na działeczce ;:138 Udało się, mama miała wolny dzień to pojechaliśmy z nią po jej pracy ;:131 Mam trochę nowych fotek!
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Aniu przesadzasz cieszę się, że mogłam Ci sprawić radość, na wiosnę wyślę coś konkretnego. Będziemy w kontakcie. W te nasionka musisz włożyć dużo własnego trudu, żeby coś w nich było :;230
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”