Torty w stylu angielskim... i nie tylko
- mietka
- 50p
- Od: 28 sie 2012, o 21:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Torty w stylu angielskim... i nie tylko
Matuchno kochana takie toto piękne,że jak to potem zjeść.Też umiem piec no ale żeby coś taaakiegooooo!!!!!!!!!!!!
Pozdrawiam Danuta
Mój kawałek szczęścia.
Mój kawałek szczęścia.
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 18 kwie 2012, o 11:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Alll pisze:Dziewczyny bardzo dziękuję za miłe słowa.
Lusiu, marcepan kupuję gotowy. Kiedyś syn przywiózł mi z Holandii takie małe paczuszki białego i czerwonego, ale tak na prawdę nie mają smaku marcepana. Jedyna zaleta to fajna barwa, biały kolor jest nie do uzyskania, taką metodą domową.
Gosiaczku, zajrzyj na PW
Alll mam problemy z logowaniem wiesz gdzie

No nie, Dziewczyny, przejrzałam tylko pierwszą i drugą stronę. Jesteście mistrzyniami!.To dla mnie wyższa szkoła jazdy. Ja nic takiego w życiu nie będę potrafiła zrobić. Potrafię piec tylko w miarę proste ciasta. Muszę już kończyć, bo komisja się zbiera. Uczestniczę, jako recenzent, w ocenie prac magisterskich z dziedziny ekonomii, finansów, rachunkowości i statystyki. Tak, w tym to ja jestem mistrzynią, ale w ciastach nie. Ale...może, ...kiedyś. Na razie próbuję swoich sił, jako neofitka, w uprawianiu pomidorów, cukinii, dyni. Z różnym powodzeniem. Ale..., jak to mówią, ten tylko się nie myli. kto nic nie robi. Spróbuję, w zimie, skorzystać z Waszych porad. Na razie gratuluję wspaniałego wątku, popieram, doceniam i życzę dalszego rozwoju.
Ewa - analfabetka w dziedzinie tortów, ale chętna na wiedzę .
Ewa - analfabetka w dziedzinie tortów, ale chętna na wiedzę .
Gosiu, już wszystko powinno być ok. Jeżeli nadal masz problemy napisz do mnie na PWGosiaczek2012 pisze: Alll mam problemy z logowaniem wiesz gdzie. W żaden inny sposób nie mogę się z Wami skontaktować, więc z góry przepraszam, że robię to tu. Cały czas wyskakuje mi że jest błąd i ze mam coś nie halo z ciasteczkami - zmieniałam ustawienia i nadal nic. POMOCY !!!
Dziękuję wszysystkim za miłe słowa

I kolejne torciki.

Pozdrawiam serdecznie Alina
Ze śmietniska do rajskiego ogrodu
Skrzynia skarbów rewelacyjna
.Pokazałam to zdjęcie moim synom,byli zachwycani.
Ps. Następne zdjęcie pokazałam tylko starszemu synowi...

Ps. Następne zdjęcie pokazałam tylko starszemu synowi...

Martika
to może i ja wstawie... dwa!
jeden dla mojego brata, zagorzałego fana deski ;D

a drugi ślubny, to dopiero drugi w mojej karierze

jeden dla mojego brata, zagorzałego fana deski ;D

a drugi ślubny, to dopiero drugi w mojej karierze

-
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 20 mar 2012, o 14:48
- Atopola
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 30 wrz 2012, o 19:02
Droga Alll
a mogłabyś podać również przepis na pyszną masę do tych arcydzieł Twoich. 

pozdrawiam Atopola
To żadna tajemnica.
Robię torty z gotowych mas cukrowych i jest ich całkiem sporo, bo mają różne zastosowanie.
Może to być Pettince, Dama pwr, Dama Top, Flower Paste, Gum Paste Bakelsa, Ticino, marcepan, Model Paste Z tych wszystkich robię tylko Flower Paste do kwiatów. Masy możesz je kupić albo w internetowych sklepach, albo w hurtowniach cukierniczych.
Robię torty z gotowych mas cukrowych i jest ich całkiem sporo, bo mają różne zastosowanie.
Może to być Pettince, Dama pwr, Dama Top, Flower Paste, Gum Paste Bakelsa, Ticino, marcepan, Model Paste Z tych wszystkich robię tylko Flower Paste do kwiatów. Masy możesz je kupić albo w internetowych sklepach, albo w hurtowniach cukierniczych.
-
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 24 sie 2012, o 21:06
Alll, a czy można je kupić w małych ilościach? Fajne te gotowe masy.
Nie umiem Tobie odpowiedzieć, czy są w małych opakowaniach. Sama kupuję masy pakowane po 5 kilogramów, bo wtedy jest taniej, a dla mnie to też nie za dużo.asiawogrodzie pisze:Alll, a czy można je kupić w małych ilościach? Fajne te gotowe masy.
Poszukaj na Allegro, myślę, że tam coś znajdziesz. Bardzo dużo na rynku jest masy Regalice, ale jej nie polecam. Kupiłam raz i całą wyrzuciłam.
Są masy od 250g do 7 kg. W tortownia.pl znajdziesz różne kolory w średnich (500g) i najmniejszych opakowaniach 

- arlet3
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 maja 2010, o 19:30
Kochane moje potrzebuję pomocy na cito.
Czy da się w jakiś sposób zabarwić masę na czarno poza barwnikiem? Zapomniałam o czarnym, a żeby tam jechać z powrotem troszkę mam daleko.

Czy da się w jakiś sposób zabarwić masę na czarno poza barwnikiem? Zapomniałam o czarnym, a żeby tam jechać z powrotem troszkę mam daleko.

Do mas cukrowych tylko nadaje się barwnik spożywczy. Nawet przy ich użyciu bardzo trudno jest uzyskać kolor czarny. Tak samo jak trudno uzyskać kolor czerwony. Nie jest łatwo też z granatem i brązem i chociaż kupuję białe masy to w tych kolorach wolę jednak gotowe. Dlaczego? Ponieważ nie raz trzeba zużyć pół opakowanie aby zabarwić kawałek masy.

Może przez internet zamówić? na allegro?