Ogród w dolinie część 2
- wielkakulka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród w dolinie część 2
Mi sie udało, ma 4 jabłonki, gruszę, 2 sliwy, czerśnie, wiśnię, 3 brzoskwinie, 2 porzeczki. Drzewa i krzewy troche zaniedbane, nie pryskane i nie przycinane, ale zadbamy. Dosadziłam agrest biały i czerwony, czarną porzeczkę. Moze znajdę jeszcze białą porzeczkę.
Muszę posadzic truskawki, ale trzeba przekopać na nie ziemię - chciałam dzisiaj a trafiłam do łózka - jakiś pakudny rota wirus.
Muszę posadzic truskawki, ale trzeba przekopać na nie ziemię - chciałam dzisiaj a trafiłam do łózka - jakiś pakudny rota wirus.
- zwkwiat
- Od: 12 lut 2011, o 09:30
Aniu,masz piękny ogród, napracowałaś się wiele, wyobrażam sobie z jaką dumą się po nim przechadzasz, a co do ćmy, ............ wg mnie jest to Zawisak Tawulec, myślę, że się nie mylę, wiesz one pobierają nektar kwiatowy tak jak kolibry zawisając nad kwiatem i długą rurką (prawie tak długą jak długość ciała) pobierają pożywienie, można zaobserwować to tuż przed zmrokiem.
Często w naszych ogrodach spotykamy stworzenia, których nie znamy.
Często w naszych ogrodach spotykamy stworzenia, których nie znamy.
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Słodziaku, ale w takim pozytywnym sensie ściganiasweety pisze: Gosiu (Margo2)! Ścigam się i do tego z Agunią??? No coś Ty... A Avalonkiem faktycznie można kusić![]()

-
- Od: 15 paź 2010, o 00:18
Aneczka
i co posadziłaś cebule , mnie sie to w końcu wczoraj udało...cały czas mi cos na drodze stawało , teraz już gryzą ziemię 

- Niunia1981
- Od: 18 sie 2011, o 15:01
Aniu słońce ty moje
, gdzie jesteś?

- bwoj54
- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Aniu! Jestem u Ciebie z rewizytą. Z wielką przyjemnością oglądam te Twoje cuda. Pytałaś, czy jestem zwoleniczką pnączy?Mam taką naturę, że wszystko mi się podoba. A mój pół hektarowy ogród zmusza mnie do wykorzystania każdej roślinki, dla mnie każda jest ważna i znacząca....ta szlachetna i ...samosiejka. Pozdrawiam i zapraszam !
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
- Sosenki4
- Od: 8 lut 2012, o 12:58
A Ania gdzie?
O co chodzi? Anka, w czym się ścigamy? ;-)
- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jestem 

url=http://naforum.zapodaj.net/1d30d6a46bec.jpg.html]
[/url]
Lodziu (DuczekiOSia)! Niekiedy warto coś zmienić i wziąc się za zdjeci, jak jest ciemno
A tak na serio, dopiero wtedy skończyłam, ale fajnie wyszło i to najważniejsze. A ćma to zdecydowanie zawisak tawulec
Piękna, choć co do ciem, zdania są podzielone. Zwykle lubi sie motyle, ale te 'nocne' już nie.... Szkoda tylko, ze nie dzidziałam, jak wisi nad kwiatem i spija nektar!
Beciu (becia123)! Skoro miło, to wpadaj kiedy tylko masz ochotę i czas, bo przy dzieciaczkach z tym ostatnim krucho. Ja w ogóle uwielbiam robic zdjęcia
Ale to na forum już chyba wszyscy wiedzą
Justynko (justyna-gl)! Dzieci, praca, dom... I na wszystko mało czasu. Cieszę się jadnak, że udaje Ci się znaleźć czas na forum, bo ja tu autentycznie odpoczywam
No i lubię ten mój ganek. To bardzo dobre 'urządzenie' 
Maryniu (marpa)!
Agness! Z wiekiem zaczęły mi się podobać chryznatemy
I wszytsko lubię w takich konkretnych kolorach, ale to chyba widać po zdjęciach. Ćma dostojnie siedziała przed domem, jak wróciłam z pracy do domu. Nawet ją nieco zmotywowałam, by zeszła na grządkę, by jej ktoś nie rozdeptał.
Agato (Francesca)! Pooglądałam, poczytałam... To na 100% zawisak tawulec. Dziękuję za komplementy!
Marzenko! Drzewa i krzewy owocowe muszą być. Koniecznie. Własne owoce są niezbedne, zwłaszcza jak się ma dzieci, ewentualnie wnuki. A jak miło iść sobie do ogrodu i zjeść coś z krzaczka
Aniu (wielkakulka)! Truskawek mam jeszcze za mało, ale się poprawię. Fajne, niepryskane - w sam raz dla dzieciaczków
zwkwiat! Jestem dumna. Jak dopada mnie zwątpienię, spoglądam na stare zdjęcia i ... zaraz mi lepiej. A ćmy najwyraźniej lubią mój ogród, bo niedawno był fruczak gołąbek, a teraz zwisak tawulec. Miło, że znowu do mnie wstąpiłaś
Małgosiu (Margo2)! Ależ ja tego nie odebrałam w sensie negatywnym... Raczej spuchłam z dumy
Dorotko (Keetee)! Niestety nie posadziłam cebul, bo wpadła mi inna robotka, a od 2 dni leje jak z cebra. Ale jak tylko przestanie biorę się za ogród. Czekają nowe żurawki i nie tylko...
Monia! Marzka! Net mi działałał
Już jestem
Bogusiu(bwoj54)! Półhektarowy ogród to jest wyzwanie...Obawiam się, że przy wszystkich moich obowiązkach chyba bym nie podołała. Podziwiam Cię szczerze!
Aguniu! Tak dokładnie nie wiem, w czym miały byśmy sie ścigać, ale Gosi chyba chodziło o narastanie stron w wątku...Acz, ja oprzy Tobie jestem w tym zakresie ślimaczkiem

url=http://naforum.zapodaj.net/1d30d6a46bec.jpg.html]

Lodziu (DuczekiOSia)! Niekiedy warto coś zmienić i wziąc się za zdjeci, jak jest ciemno

Beciu (becia123)! Skoro miło, to wpadaj kiedy tylko masz ochotę i czas, bo przy dzieciaczkach z tym ostatnim krucho. Ja w ogóle uwielbiam robic zdjęcia

Justynko (justyna-gl)! Dzieci, praca, dom... I na wszystko mało czasu. Cieszę się jadnak, że udaje Ci się znaleźć czas na forum, bo ja tu autentycznie odpoczywam

Maryniu (marpa)!

Agness! Z wiekiem zaczęły mi się podobać chryznatemy

Agato (Francesca)! Pooglądałam, poczytałam... To na 100% zawisak tawulec. Dziękuję za komplementy!
Marzenko! Drzewa i krzewy owocowe muszą być. Koniecznie. Własne owoce są niezbedne, zwłaszcza jak się ma dzieci, ewentualnie wnuki. A jak miło iść sobie do ogrodu i zjeść coś z krzaczka

Aniu (wielkakulka)! Truskawek mam jeszcze za mało, ale się poprawię. Fajne, niepryskane - w sam raz dla dzieciaczków

zwkwiat! Jestem dumna. Jak dopada mnie zwątpienię, spoglądam na stare zdjęcia i ... zaraz mi lepiej. A ćmy najwyraźniej lubią mój ogród, bo niedawno był fruczak gołąbek, a teraz zwisak tawulec. Miło, że znowu do mnie wstąpiłaś

Małgosiu (Margo2)! Ależ ja tego nie odebrałam w sensie negatywnym... Raczej spuchłam z dumy

Dorotko (Keetee)! Niestety nie posadziłam cebul, bo wpadła mi inna robotka, a od 2 dni leje jak z cebra. Ale jak tylko przestanie biorę się za ogród. Czekają nowe żurawki i nie tylko...
Monia! Marzka! Net mi działałał

Bogusiu(bwoj54)! Półhektarowy ogród to jest wyzwanie...Obawiam się, że przy wszystkich moich obowiązkach chyba bym nie podołała. Podziwiam Cię szczerze!
Aguniu! Tak dokładnie nie wiem, w czym miały byśmy sie ścigać, ale Gosi chyba chodziło o narastanie stron w wątku...Acz, ja oprzy Tobie jestem w tym zakresie ślimaczkiem

- Niunia1981
- Od: 18 sie 2011, o 15:01
No, nareszcie! Cudne te różyce 

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
A jak tam grzybobranie, byłaś już ?
Na dolinach podobno sypnęło maślakami, kurkami i kozakami.
A co słychać pod pagórami ?
Na dolinach podobno sypnęło maślakami, kurkami i kozakami.
A co słychać pod pagórami ?
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- sweety
Monia! Dzięki
Grażynko! Nie byłam, bo i w pracy i domu mam co robić. Nie lenię sie bynajmniej.... Wzięłam sie za porządki w domowych doniczkach. W sezonie ogrodowym schodzą niestety na drugi plan

Grażynko! Nie byłam, bo i w pracy i domu mam co robić. Nie lenię sie bynajmniej.... Wzięłam sie za porządki w domowych doniczkach. W sezonie ogrodowym schodzą niestety na drugi plan

-
- Od: 15 paź 2010, o 00:18
Cudne sa takie mokrutkie rózyczki
Mi Angielka nn wypusciła jescze ped z 3 pakami
I ogólnie jeszcze paczusiów jest ...oby tylko pogoda trzymała fason

I ogólnie jeszcze paczusiów jest ...oby tylko pogoda trzymała fason

- sweety
Dokładnie Dorotko! Moje niemal wszystkie mają jeszcze pąki. Nawet pokazały się na Red Leonardo da Vinci. No i myślałam, że będę miała tylko jednego pomponika, a bedą trzy
Jak zdążą!

- Reni4
- Od: 21 wrz 2009, o 15:01
Piękne róże...
..jak i cały ogród:)