Ogród w dolinie część 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród w dolinie część 2

Post »

Mi sie udało, ma 4 jabłonki, gruszę, 2 sliwy, czerśnie, wiśnię, 3 brzoskwinie, 2 porzeczki. Drzewa i krzewy troche zaniedbane, nie pryskane i nie przycinane, ale zadbamy. Dosadziłam agrest biały i czerwony, czarną porzeczkę. Moze znajdę jeszcze białą porzeczkę.

Muszę posadzic truskawki, ale trzeba przekopać na nie ziemię - chciałam dzisiaj a trafiłam do łózka - jakiś pakudny rota wirus.
Awatar użytkownika
zwkwiat
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2011, o 09:30

Post »

Aniu,masz piękny ogród, napracowałaś się wiele, wyobrażam sobie z jaką dumą się po nim przechadzasz, a co do ćmy, ............ wg mnie jest to Zawisak Tawulec, myślę, że się nie mylę, wiesz one pobierają nektar kwiatowy tak jak kolibry zawisając nad kwiatem i długą rurką (prawie tak długą jak długość ciała) pobierają pożywienie, można zaobserwować to tuż przed zmrokiem.
Często w naszych ogrodach spotykamy stworzenia, których nie znamy.
Ogród zwkwiat,cz.aktualnaSzydełko
"Nie starzeje się ten, kto nie ma ma to czasu." Benjamin Franklin
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

sweety pisze: Gosiu (Margo2)! Ścigam się i do tego z Agunią??? No coś Ty... A Avalonkiem faktycznie można kusić ;:167
Słodziaku, ale w takim pozytywnym sensie ścigania :D
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Aneczka :wit i co posadziłaś cebule , mnie sie to w końcu wczoraj udało...cały czas mi cos na drodze stawało , teraz już gryzą ziemię :uszy
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Aniu słońce ty moje ;:3 , gdzie jesteś?
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Aniu! Jestem u Ciebie z rewizytą. Z wielką przyjemnością oglądam te Twoje cuda. Pytałaś, czy jestem zwoleniczką pnączy?Mam taką naturę, że wszystko mi się podoba. A mój pół hektarowy ogród zmusza mnie do wykorzystania każdej roślinki, dla mnie każda jest ważna i znacząca....ta szlachetna i ...samosiejka. Pozdrawiam i zapraszam !
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

A Ania gdzie?
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

O co chodzi? Anka, w czym się ścigamy? ;-)
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jestem Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

url=http://naforum.zapodaj.net/1d30d6a46bec.jpg.html]Obrazek[/url]

Lodziu (DuczekiOSia)! Niekiedy warto coś zmienić i wziąc się za zdjeci, jak jest ciemno :;230 A tak na serio, dopiero wtedy skończyłam, ale fajnie wyszło i to najważniejsze. A ćma to zdecydowanie zawisak tawulec ;:138 Piękna, choć co do ciem, zdania są podzielone. Zwykle lubi sie motyle, ale te 'nocne' już nie.... Szkoda tylko, ze nie dzidziałam, jak wisi nad kwiatem i spija nektar!
Beciu (becia123)! Skoro miło, to wpadaj kiedy tylko masz ochotę i czas, bo przy dzieciaczkach z tym ostatnim krucho. Ja w ogóle uwielbiam robic zdjęcia ;:167 Ale to na forum już chyba wszyscy wiedzą :;230
Justynko (justyna-gl)! Dzieci, praca, dom... I na wszystko mało czasu. Cieszę się jadnak, że udaje Ci się znaleźć czas na forum, bo ja tu autentycznie odpoczywam ;:138 No i lubię ten mój ganek. To bardzo dobre 'urządzenie' :D
Maryniu (marpa)! ;:196
Agness! Z wiekiem zaczęły mi się podobać chryznatemy ;:224 I wszytsko lubię w takich konkretnych kolorach, ale to chyba widać po zdjęciach. Ćma dostojnie siedziała przed domem, jak wróciłam z pracy do domu. Nawet ją nieco zmotywowałam, by zeszła na grządkę, by jej ktoś nie rozdeptał.
Agato (Francesca)! Pooglądałam, poczytałam... To na 100% zawisak tawulec. Dziękuję za komplementy!
Marzenko! Drzewa i krzewy owocowe muszą być. Koniecznie. Własne owoce są niezbedne, zwłaszcza jak się ma dzieci, ewentualnie wnuki. A jak miło iść sobie do ogrodu i zjeść coś z krzaczka :tan
Aniu (wielkakulka)! Truskawek mam jeszcze za mało, ale się poprawię. Fajne, niepryskane - w sam raz dla dzieciaczków ;:138
zwkwiat! Jestem dumna. Jak dopada mnie zwątpienię, spoglądam na stare zdjęcia i ... zaraz mi lepiej. A ćmy najwyraźniej lubią mój ogród, bo niedawno był fruczak gołąbek, a teraz zwisak tawulec. Miło, że znowu do mnie wstąpiłaś :wit
Małgosiu (Margo2)! Ależ ja tego nie odebrałam w sensie negatywnym... Raczej spuchłam z dumy :heja
Dorotko (Keetee)! Niestety nie posadziłam cebul, bo wpadła mi inna robotka, a od 2 dni leje jak z cebra. Ale jak tylko przestanie biorę się za ogród. Czekają nowe żurawki i nie tylko...
Monia! Marzka! Net mi działałał :evil: Już jestem ;:138
Bogusiu(bwoj54)! Półhektarowy ogród to jest wyzwanie...Obawiam się, że przy wszystkich moich obowiązkach chyba bym nie podołała. Podziwiam Cię szczerze!
Aguniu! Tak dokładnie nie wiem, w czym miały byśmy sie ścigać, ale Gosi chyba chodziło o narastanie stron w wątku...Acz, ja oprzy Tobie jestem w tym zakresie ślimaczkiem :;230
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

No, nareszcie! Cudne te różyce ;:167
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

A jak tam grzybobranie, byłaś już ?
Na dolinach podobno sypnęło maślakami, kurkami i kozakami.
A co słychać pod pagórami ?
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Monia! Dzięki ;:168
Grażynko! Nie byłam, bo i w pracy i domu mam co robić. Nie lenię sie bynajmniej.... Wzięłam sie za porządki w domowych doniczkach. W sezonie ogrodowym schodzą niestety na drugi plan ;:173
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Cudne sa takie mokrutkie rózyczki ;:167 Mi Angielka nn wypusciła jescze ped z 3 pakami ;:173
I ogólnie jeszcze paczusiów jest ...oby tylko pogoda trzymała fason ;:333
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dokładnie Dorotko! Moje niemal wszystkie mają jeszcze pąki. Nawet pokazały się na Red Leonardo da Vinci. No i myślałam, że będę miała tylko jednego pomponika, a bedą trzy ;:138 Jak zdążą!
Awatar użytkownika
Reni4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 wrz 2009, o 15:01

Post »

Piękne róże... ;:138 ..jak i cały ogród:)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”