Ogródek Robaczka cz. 4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz. 4

Post »

Trio Tantauka, specjalnie dla Jule ;:172

Aphrodite - kwitnie niemal bez przerwy od czerwca, mimo że to wielkokwiatowa :lol:
28.09
Obrazek
13.09
Obrazek
08.08
Obrazek
02.08
Obrazek
24.07
Obrazek
19.07
Obrazek

Artemis - zachwycające odkrycie tego sezonu! Zdrowa jak dąb, kwiaty bardzo trwałe i w uroczych kiściach, super różyca ;:215 Już nie kwitnie, niestety...
20.08
Obrazek

Obrazek
08.08
Obrazek

Alabaster - kolejny białasek :) Ciemno-zielone, skórzaste liście i duże, jakby porcelanowe kwiaty ;:170
28.09.
Obrazek
16.09
Obrazek
08.09
Obrazek
27.08
Obrazek
29.07
Obrazek

Zdjęcia sprzed 19 lipca niestety na innym serwerze, ale musisz uwierzyć mi na słowo, że wszystkie trzy kwitły od czerwca :lol:
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Zachwycilas oko me ;:180 nawet nie będę probowac rozszyfrowac ktora mnie bardziej ciagnie, bo wszystkie maja w sobie to COS ;:167
Nie wiem czy masz Comtessa-e ... jak nie, to jak masz jeszcze miejsce gdzies przy kremach-zolciach-brzoskwiniach, to sobie ja tez zapodaj - jest tez cos niesamowitego ;:167 Kwiat jak Augusta Luise ale kremowo-zolta ... u mnie raczej kremowa przechodzaca w biel.
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Moje oczy też zaspokojone, chociaż oglądać te cudeńka mogłyby bez końca... Moja absolutna faworyta to Artemis i muszę przyznać, że dawno żaden białas aż tak mnie nie zachwycał...
Dobrego dnia, Kasik!
Awatar użytkownika
justyna_gl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2011, o 09:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

a ja poproszę New Dawn bo zamówiłam a raczej nie widziałam w ogrodach...
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Cóż może być piękniejszego od białej róży w objęciach fioletów lawendy ;:173 ???
Rozmarzyłam się i ... idę sadzić cebulki ;:138
Soczewka
1000p
1000p
Od: 9 mar 2010, o 10:35

Post »

Ja poproszę o jeszcze kilka fotek Pomponelii Trafiła na moją wiosenną listę różanych chciejstw Jesienną już zamknęłam i gdzieś zgubiłam do niej klucz :;230
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

Pokazałaś piękne róże ;:215 Mnie tam podobają się wszystkie bo oprócz pnących kwitła tylko jedna ;:222
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Jula ma rację. Każda róża inaczej zachowuje się u kogo innego. Jesteś zachwycona Aphrodite, a u mnie chyba ze 3 kwiatki miała. Ale u mnie w ogóle w tym roku róże bardzo słabe. Mało kwiatów. Mączniak, plamistość. Natomiast Home& Garden zdrowiutka, i kwitnie częściej od innych
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Kasiu, licencjonowanych róż nie mam, bo chciałam najpierw na dyskontowych sprawdzić czy umiem się nimi zająć, jak poradzą sobie w moim srogim klimacie (miałam już przecież przymrozek). Wyobraź sobie, ze maleńki badylek sadzony wiosną stał w miejscu, a teraz pokazał pączusia.
Druga , tym razem miniaturka kupiona z wyprz, wsadzona do gruntu szykuje mnóstwo kwiatów
Mój Iceberg rozpoznany tu na forum, kwitnie cały czas z małą przerwą, ma jeszcze mnóstwo pączków, jest u mnie drugi sezon, rok temu kwitł jeszcze w styczniu , w sumie tego roku :wink:
Kolejna, z tamtego roku, oczywiście NN z dyskontu, startowała po zimie od kopczyka, rosła jak opętana, już myślałam, ze to dzik i szczepienie wymarzło, ale na pędach są pączki !!! tylko czy ja doczekam kwiatów?
Sorki, ze u Ciebie takie przechwałki, ale Ty Różanka, to rozumiesz moje szczęście z tych pączków na różyczkach, choć one NN z dyskontu :oops:
Soczewka
1000p
1000p
Od: 9 mar 2010, o 10:35

Post »

Sosenko a nie lepiej kupić jedną lub dwie róże z ADR i od razu przekonywać się do tych zdrowych i ładnie kwitnących
Dla mnie taka godna polecenia róża to Garden of Roses kwitnie kilka razy w sezonie robiąc sobie bardzo krótkie przerwy, nie ma ani jednego chorego listka, ma ładny kształt krzewu i piękne ciemnozielone błyszczące liście.
Wydaje mi się, że właśnie od takich róż należy zaczynać by po pierwszym niepowodzeniu się nie zniechęcać.
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

ale pogoda dziś był cuuudna, prawda? ;:oj
co tam dziś Kasiu zrobiłaś w ogródku? bo pewnie od rana jak nic szalałaś na całego! :D
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Jule, Comtessa nie znam, ale zalukam bo lubię takie bladawce :lol: Serducho od razu bije szybciej.. ;:166
Aguś, Artemis faktycznie jest cudaśny, na jesień zamówiłam kolejne krzaczki tej róży, spisała się na medal ;:333
Justynko, New Dawn to wyjątkowo dobry wybór, wytrzymała na mrozy, zdrowiutka i powtarza kwitnienie nawet teraz. Pomimo srogiej zimy, nie przemarzły wszystkie pędy i dzielnie wspina się na pergolę. W tym roku dosadzam 8 sztuk, na łukach różanych na froncie... ;:215
Zgodnie z życzeniem...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

ObrazekObrazek

Sweety, ja też bardzo lubię te zestawienia z lawendą... ;:170 Posadziłaś cebulki?Moje wciąż czekają...

Monika, dla Ciebie Pomponellka!
Obrazek

Krzaczek był posadzony wiosną..
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Elu, dziękuję! pamiętam o Tobie, wybiorę Ci jakąś terminatorkę jesienią ;:172
Margo/Gosiu, jasna sprawa, że sadzonki bywają różne. Home & Garden ogołociłam z paskudnych listków, jak rozkwitnie to pokuszę się o jakieś foty, może coś się wybierze do pokazania ;:131 Aphrodite u mnie kwitnie non stop od czerwca, kwiaty ma ogromne, a liście zdrowe, nie mogę się nią nacieszyć..chociaż jest u mnie dopiero pierwszy sezon!
Marzenko, ja sadziłam Iceberg w tym roku, na kwiaty poczekam do kolejnego sezonu, na razie wypuszcza długie pędy, ale kwiatów zero. Monika ma rację, warto zacząć od róż z atestem zdrowotności, ceny zaczynają się od 10 zł czyli nie drożej niż marketowe, a jest to jakaś gwarancja jakości. Oczywiście nie wszystkie atesty są trafione, przykładem jest Mirato, jak dotąd bardzo słaba róża u mnie, choć ma ADR.
Martuś, mamy gości, więc nici z prac ogródkowych. Dzisiaj odpoczywałam na tarasie i na spacerze po lesie... ;:65

Dobranoc Kochani :wit ;:19
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Ani jednej cebulki :;230 Wkopałam dwa cyprysy japońskie 'Tsatsumi Gold' i chryzantemę, czyli efekty moich odwiedzin ogrodniczego, by w ramach recyclingu oddać im zbędne doniczki :D Trochę posprzątałam w ogrodzie i musiałam kończyć, bo czekała na mnie reszta rodziny :wit A po drodze jeszcze w ramach akcji drzewka za surowce wtórne załapałam 2 dęby czerwonoliste. Słowem, nie tylko w ogrodzie robie porządki.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Kasiu, u mnie Aphrodite tez bardzo zdrowa, ale niestety mało kwitnie, ale jak pisałam tak jak reszta.
Twoja pomponka po prostu powala. Cudne te kwiaty
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Kasia nadrabiam zaległosci a tu ciągle kwitną rózyczki przepiekniste ;:oj
Tymi rózami mi serce zagrzałaś , Pomponella jak marzenie u Ciebie ,Kosmos....jak ta nazwa pasuje do niego ;:108 , Afrodytka ;:173 no cudna , jak nie wiem co i ten Artemis .....pieknie Ci rosną ;:215
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”