Uprawiam je na południowym balkonie (teraz na noc sprzątam z balkonu, bo zimno), więc dużo bezpośredniego słońca, mocno przepuszczalne podłoże, podlewam gdy już jest suche na pieprz, w lato czasem jakimś nawozem uniwersalnym podlałem. Zimować będą w pokoju na strychu, strona też południowa (5-10 stopni). Na wiosnę pobawię się w jakieś kształtowanie korzeni czy coś ;). Nie przycinałem nic, dałem im wolną wolę
 . Tej róży na pierwszym zdjęciu pierwsze listki się ułamały i myślałem, że może być po niej, ale przeżyła i od razu zaczęła się rozgałęziać.
. Tej róży na pierwszym zdjęciu pierwsze listki się ułamały i myślałem, że może być po niej, ale przeżyła i od razu zaczęła się rozgałęziać.

Ale lepiej było by już wnieść do domu bo zaczynają się już powoli nocne przymrozki . Postaw ją na południowym oknie a w najbliższym czasie pięknie zakwitnie
  Ale lepiej było by już wnieść do domu bo zaczynają się już powoli nocne przymrozki . Postaw ją na południowym oknie a w najbliższym czasie pięknie zakwitnie  

, która w przypadku adenium i tak zostaje samoistnie zahamowana bo roślinka gubi liście jesienią.
 , która w przypadku adenium i tak zostaje samoistnie zahamowana bo roślinka gubi liście jesienią. 

W jakim wieku jest Twoje adenium?
 W jakim wieku jest Twoje adenium?