Ogród Joli i Zbyszka cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród Joli i Zbyszka cz.2

Post »

Piękne wczesnojesienne obrazki, Jolu! Ziemowity wyjątkowo czarujące...
Temperatury rano są naprawdę niskie... wczoraj u nas były 3st, ale dzisiaj już 11! Jest dobrze, bo słońce nieprzerwanie nam towarzyszy...
Grill - świetna sprawa. Sama myślę nad podobnym ustrojstwem nad nasze palenisko. Byłoby dwa w jednym :)
Udanego dnia!
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Od: 24 lis 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

A ja się cały czas zastanawiałam, gdzie te szmaragdy poszły :D
To kiedy przyjeżdżać na grila? Super wygląda, ale na niego trzeba miejsce mieć :( a u mnie ciasno....
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34

Post »

Witaj Jolu ;:196
U Was jak zwykle wszystko pięknie zadbane,wręcz wypieszczone ;:138
A gril superaśny ;:173 U mnie się taki od kilku lat robi i....wiadomo...nie zrobił się jeszcze :roll:
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Awatar użytkownika
Norbitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2012, o 14:01

Post »

Ale Ci zazdroszczę tych zimowitowych kęp. Chyba za mało ich sobie kupiłam :) Nadrobię w przyszłym roku.
Mam słabość do niskich kwiatków i roślinek...
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Dziewczyny mój Zbyszek chodzi dumny jak paw od pochwał grilla.

aguniada- właśnie Aga "dwa w jednym" , u nas jakoś nie było chętnych do palenia i obsługiwania typowego grill, no czasami młodzież dymiła a ten jest super bo nie trzeba wstawać i przekręcać mięska tylko podjeżdża do nas a po za tym my bardzo lubimy posiedzieć przy ognisku.

Jagusia- mam nadzieję że to już koniec nasadzeń Szmaragdowych ale u nas to nic nie wiadomo.
Na grilla przyjeżdżać możesz i dzisiaj póki masz młodego kierowcę w domu.

FRAGOLA- Graziu jakie wypieszczone.Doczekasz się na pewno takiej konstrukcji i Ty- "czekajcie a będzie wam dane" ;:215

Norbitka -Beatko te kępy zimowitów mają po kilkanaście lat i dla tego takie rozrośnięte, jak się wybierzesz to coś ukopiemy.

Abies pinsapo "Aurea"
Obrazek

Obrazek

Powojnik bylinowy
Obrazek
Awatar użytkownika
Norbitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2012, o 14:01

Post »

Wybieram się, wybieram i ciągle coś.
Ehh to moje życie biegiem...
Najszybciej to będę Twój ogród podziwiała przysypany śniegiem :) Wtedy mam dużo czasu .
No chyba ze siądę w auto i pojadę specjalnie, a nie po drodze ;)
W Twoim wątku co raz coś mnie zaskoczy, mam na myśli nieznane mi roślinki. Tym razem było to
Abies pinsapo "Aurea" . Śliczne
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Jolu prześliczne kępy zimowitów i tak ładnie stoją na baczność bez wykładania się :D
Piszesz o wielkim ataku mączniaka, u mnie w tym roku na szczęście nie pojawił się, nawet pysznogłówkę i floksy , które były zawsze najbardziej narażone ominęło to paskudztwo :D Jakoś ten rok dobry pod względem braku chorób grzybowych, ale za to robactwa wszelakiego były roje, pojawiły się nawet takie paskudy, których nigdy wcześniej nie bylo w moim ogrodzie i to w całych wielkich stadach :evil:
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

jola1 pisze: Sara pilnowała bardzo uważnie żeby kiełbaski nie uciekały z rusztu
Jolu dziwnego masz psa (czyżby wegetarianin ?) :shock: Moje zwierzaki zawsze leżą w okolicy grilla, a w ich oczach widać nadzieję,
że coś im skapnie :;230
Kiedy doszło do takiego zdarzenia, to kiełbaska znikała w pysku, a my krzyczeliśmy gorące :!:
Teraz przejdźmy do nowych zakupów :wink: Nie wiedziałam, że jodły mogą mieć tak fantastycznie ułożone igły ;:oj
Ciekawe, czy są w wersji mini, bo na duże drzewa i krzewy nie mam już miejsca ;:185
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
nirali
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2011, o 12:20

Post »

Jolu Ty już wiesz jak mi taki grill chodził po głowie i już miałam plany na zakup gotowego a jednak coś mnie wstrzymało i jak widzę słusznie ...tylko pytanie czy Zbyszek jest do ''wypożyczenia'' ;:224
Widzę że zakupione szmaragdy już na swoim miejscu,teraz tylko niech się ukorzenią i będzie fajny szpaler!
Jolu u mnie piękna jesienna pogoda,liście spadają, rano dość chłodno a w dzień piękne słoneczko.
Miłego zbierania :wink:
Pozdrawiam Kasia.

niralowy ogród
Awatar użytkownika
LaViol
500p
500p
Od: 11 lip 2010, o 17:16

Post »

Sara jest przepiękna! :)
Śliczna i mądra, warto mieć szczeniaczka od niej. Przypomina moją Maję, Princessa chyba nie będzie tak puchata.Ale to nic :)

Ależ masz bogactwo w ogrodzie :) Nie miałam pojęcia, że są też żółte i pomarańczowe jeżówki :D
Zachwyciły mnie pasy narcyzów ;:138 U mnie za mokro, a cebulowe tego nie lubią, to choć u Ciebie się napatrzę :)
"Żyj prosto. Konsumuj mniej. Myśl więcej...", "Być człowiekiem znaczy: każdego dnia starać się być lepszym."
Aktualny Niedoskonały, ale mój cz.2 :)
Awatar użytkownika
jolcia1212
500p
500p
Od: 8 gru 2009, o 21:45

Post »

:wit Jolu
zapatrzyłam się na Twoje ziemowity. To taki piękny jesienny akcent. U mnie niestety jak wiele innych roślin nie przeżyły zimy. Uzmysłowiłam to sobie dopiero oglądając Wasze kwiatki. Na pewno postaram się je znów mieć w ogrodzie. :wit
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55

Post »

Bardzo fajny ten grill jeszcze żeby ktoś chciał go obsługiwać poza mną.
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jolu bardzo fajny grill, taki rodzinny i ławeczki w koło tworzą ciekawą całość.
My mieliśmy podobny zawieszany kilka lat temu, ale zrobiło się za mało miejsca na ognisko, gdyż w pobliżu za siatką las.
Tulipanowiec u mnie już także pożółkł, chociaż tak inaczej jak co roku, ma dużo brązowych liści, z pewnością susza do tego się przyczyniła. :)
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Obrazek

Norbitka-Beatko też tak mam z wybraniem się do kogoś.Zimą rzeczywiście więcej czasu ale i wybrać się trudniej .No ja w każdym bądź razie czekam na Ciebie.

Obrazek

AGNESS-Aga z tym mączniakiem to jakaś dziwna sprawa bo pogoda rzeczywiście nie sprzyja w tym roku chorobom grzybowym przykładem chociażby pomidory które u mnie do tej pory zielone i nie zarażone. Inwazja robactwa rzeczywiście była ale ślimaki te brunatne jakoś wyginęły , chyba zdecydowanie zima była dla nich niekorzystna- nie żebym za nimi tęskniła. U nas teraz inwazja myszy, pchają się do pomieszczeń strasznie ciągle uzupełniam rozsypaną trutkę a ostatnio zamieszkała taka jedna desperatka na strychu i straszne harce nam urządzała ale dostała jedzono i już jest spokój.

Obrazek

heliofitka-Iwonko Sara nie jest absolutnie wegetarianką chociaż bardzo lubi wszelkie owoce a teraz chodzi pod orzecha włoskiego i zajada się orzechami aby puste skorupki po niej zostają.
Iglaki to domena mojego męża on je wynajduje i zwozi do domu.

nirali- Kasiu u nas też pięknie jest na dworze, czyżbyśmy mieszkały blisko siebie :;230 , Wczoraj trochę jabłek zerwałam a dzisiaj zbieranie ziemniaczków i starsze dziecię zamówiło sernik na jutro dobrze że ciasto na spód było w zamrażalniku.Dostałam wczoraj przesyłkę z Florexpolu ,trzeba posadzić roślinki, Zbyszek dostał w prezencie magnolię gwiaździstą.

Coś z kuchennego parapetu

Obrazek

LaViol- Witaj Wiolu. Podobno sposobem na cebulowe na mokrych glebach są podniesione rabatki wtedy woda nie zalega w ziemi, ja nie muszę tego stosować chociaż u mnie glina ale teren jest zróżnicowany i woda odpływa.Właśnie w przyszłym tygodniu ma być u naszej Sary kawaler i zobaczymy co z tego wyniknie to będzie już trzecie podejście, nie wiemy czy do tej pory to była wina psa czy naszą suczą jest coś nie tak.Jeżeli chcesz to mogę Ci przesłać nasiona jeżówek zbieranych z moich ,jakie wyrosną nie wiem, ja siałam wiosną zebrane w ubiegłym roku ale nie kwitną jeszcze.

Obrazek

jolcia1212-Jolu u mnie też wymarzły zimowity, jesienią posadziłam jakieś dwie szlachetniejsze odmiany i niestety nie przetrwały zimy.

Obrazek

gosia07-Gosiu na pewno by się znalazł chętny do obsługi tym bardziej że aby przekręcić czy zdjąć mięsko nie trzeba wstawać tylko trzymając za uchwyt podjeżdżasz rusztem. U nas też zawsze był problem z obsługą grilla a teraz jest super.

Obrazek

Picea mariana "Aurea"

Obrazek

Tajka-Tajeczko ten tulipanowiec to jest zakala ogrodu bo nie dosyć że nie kwitnie to jeszcze tak szybko zapowiada jesień.
Grill jest super, a najbardziej jest z niego zadowolony Zbyszek.
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jolu u mnie pełne zimowity także wymarzły, a te pojedyncze także bardzo ograniczone przez mrozy.
Ślicznie storczyki Ci kwitną, moje coś za długo spoczywają, ale wczoraj kupiłam sobie takiego, jak Twój po lewej stronie. :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”