Nareszcie robię to co lubię

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
jolcia1212
500p
500p
Od: 8 gru 2009, o 21:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: nareszcie robię to co lubię

Post »

I jeszcze moja ostatnia miłość

Obrazek

NERYS

Obrazek

PINK LEYLA
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dzięki Tobie dowiedziałam się, że mam skrętnika Pink Leyla ;:138 ;:138 ;:138
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Cześć :wit wybacz że dawno nie zaglądałam ale jakoś mi się zagubiłaś. Dobrze że się przypomniałaś ;:138
Rewelacyjne te zdjęcia z balkonu, widać kształty rabatek i łatwiej sobie wszystko ułożyć. Jesień już niestety przyszła również kalendarzowa, nie przepadam za nią, zimno i wietrznie.

Fantastyczne te wyłażące kwiatuchy :tan na ścieżki
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Jolu bardzo dorodne masz lwie paszcze, ja zaniedbałam w tym roku jednoroczne bo nie bardzo mam na nie miejsce ale bardzo tęsknię właśnie za "paszczkami" i lewkoniami , może w przyszłym roku...
Abażur na lampkę rewelacyjny, całą ubiegłą zimę miałam zrobić abażur na swoją lampkę ale jakoś się nie udało.
Awatar użytkownika
kwiaciara
200p
200p
Od: 28 wrz 2011, o 00:20

Post »

:wit Masz pięknie zagospodarowane miejsce pod domem, do tego storczyki i skrętniki zachwycają ! ;:63
Awatar użytkownika
jolcia1212
500p
500p

Post »

:wit wszystkich którzy tu jeszcze zaglądają.
Pogoda znowu robi się bardziej ciepła więc każdy na pewno stara się zrobić jak najwięcej prac w ogrodzie. Ja też skopałam dziś kawałek grządki, ale niestety po pracy czasu już zostaje niewiele.
Sweety mam nadzieję że polubisz skrętniki tak jak ja i razem będziemy polowały na okazy.
April i Jola1- wyłażące na chodnik kwiaty zrobiły się same. To samosiewki z zeszłego roku. Lwie paszcze dwa lata temu siałam z nasion, białe i bordowe, teraz są wszystkie kolory i w różnych częściach ogrodu. Obiecałam sobie że nie dopuszczę do takiego samo rozsiewania się roślin, ale jak na wiosnę się pokazują i tak chętnie rosną to po prostu nie mam serca ich wyrywać.
Kwiaciara witaj w moich skromnych progach. Cieszę że Ci się u mnie podoba. Zajrzałam do Ciebie i obejrzałam Twoje kwiatki. Masz te, które lubię szczególnie.

Pokażę Wam jeszcze moje wczorajsze zakupy :tan , Chociaż zupełnie nieplanowane. Podjechałam pod LM po ziemię do storczyków a wyszłam z tym...(o ziemi zapomniałam :oops: :oops: :oops:-pewnie przez napis -30%)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Właściwie hortensja nie jest z LM, ale też wczorajszy zakup przez moją koleżankę. Może ktoś rozpozna w niej jakąś odmianę?
Roślinki w części są w ziemi ale może jutro uda mi się zrobić fotki. :wit
Awatar użytkownika
KLEO1
1000p
1000p
Od: 12 paź 2011, o 08:36

Post »

Widzę, że szaleństwa zakupowe nie mają końca. Ja na razie poprzestałam na cebulkach. Ale przymierzam się jeszcze do azalii i bluszczu. Tylko trochę miejsca mało na kolejne zakupy. :roll:
Awatar użytkownika
maliola
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2012, o 16:01

Post »

fajne zakupy czy z tych azalii były też inne rodzaje?
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Magnolię u mnie niestety marzną - już dwie poszły w niebyt. Szkoda, bo tak strasznie mi się podobają. U sąsiada także marnie rośnie, więc przyjdzie mi się pogodzić, że nie bedę ich miała. Na szczęście azalie nie i mam ich dobrych kilka ;:138 Fajne zakupy ;:3 No i masz nie tylko piekny dom, ale także rabatę pod tarasem ;:167
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

O widzę że nabyłaś magnolię Susan moja wymarzła w tym roku ale na wiosnę jeszcze z rozpędu ślicznie i obficie zakwitła.Bardzo udany zakup. Kwiaty u tej odmiany jak dla mnie pachną piwoniami.
A z zakupami przyszalałaś, ja też tak czasami mam a wiadomość że 30% taniej zawsze elektryzuje i zachęca do zakupów.
Awatar użytkownika
asta6265
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 sty 2012, o 12:01

Post »

Ale masz pięknie koło domu. Te wszystkie nasadzenie, kolorki fajnie współgrają z tą kostką. ślicznie.
Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
Awatar użytkownika
DuczekiOsia
1000p
1000p
Od: 10 sie 2012, o 08:38
Kontakt:

Post »

fajne zakupy :) koniecznie pokaż jak już posadzisz ;:215
Awatar użytkownika
stokrotka_polna
500p
500p
Od: 20 mar 2012, o 16:47

Post »

Cudne rośliny, i te wyjątkowe kolory, ech :heja . A na takie zakupy sama bym się wybrała :D
"Nie deptać stokrotek pod płotem, bo chociaż stokrotka maleńka, to w każdej jest nuta piosenki i w każdej poezji kropelka."
Pozdrawiam Stokrotka
U stokrotki polnej cz. 1 cz.2
Awatar użytkownika
jolcia1212
500p
500p

Post »

:wit
Dziękuję wszystkim za tak miłe odwiedzinki.
Kleo z miejscem i u mnie robi się krucho, mimo że tak może nie wygląda. Już wiem że niektóre rośliny w przyszłości będą sobie przeszkadzały, ale nie myślę o tym za bardzo, bo też za kilka lat z różnych powodów wcale mogę nie mieć tego problemu. Z powodu tych moich linii rozgraniczających muszę robić nasadzenia odsuwając się od obecnego płotu
Maliola W zasadzie w azaliach nie było wyboru, chociaż pani powiedziała że rano jakiś pan kupił kilkanaście sztuk, więc może nie było ich już po południu?
Sweety moja magnolia też nie przeżyła zimy a w zasadzie wiosny. Wypuściła listki takie ok.2cm i padła. Byłabym baaaarrrdzzzooo zła gdyby i tym się nie udało przeżyć.
Jola1 na widok tych roślin mój rozum poszedł w las. Mam nadzieję że wróci niedługo bo będę musiała z tych roślin zupę gotować.
Astra6265 witaj i mów mi tak jeszcze...Jak za dużo zastanawiam się nad swoimi nasadzeniami to dochodzę do wniosku że nic nie jest na miejscu.
Duczekiosia Pokażę, w zasadzie dziś miałam zaplanowaną fotorelację, ale wpadła do mnie koleżanka no więc musiałyśmy obejrzeć każdą roślinę no i się zeszło.
Stokrotko na takie zakupy to ja też jeszcze raz bym pojechała, ale najlepiej jakby pensję płacili co tydzień.
Zapowiada się ładny weekend więc zakasywać rękawy moje drogie i pokazywać efekty swojej pracy.

Obrazek

Miłych snów
Awatar użytkownika
Arkadius121
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2011, o 13:34

Post »

Pięknie,estetycznie i kolorowo od różnorodności ciekawych roślin.
Pozdrawiam :wit
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”