Niedoskonały, ale mój :)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Niedoskonały, ale mój :)

Post »

Jaka cudowna psina ;:167 Łezka w oku się zakręciła bo miałam taką przez 5 lat dopóki choroba nie zabrała ;:145
Potem chciałam znów owczarka ale los zdarzył inaczej i trafiły się bidy które trzeba było przygarnąć bo im się świat zawalił. To mam Goldena i coś energicznego białego, niemożliwie psocącego, czyli ostatnio odratowaną Chilę.

Koniecznie dziennik rozwoju Małej Księżniczki proszę prowadzić z mnóstwem zdjęć, to chociaż wirtualnie nacieszę się widokiem. Wymiziaj od zakochanej cioci :tan
Awatar użytkownika
LaViol
500p
500p
Od: 11 lip 2010, o 17:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jolu1 Mam nadzieję, że moja też taka będzie :) Po rodzicach zapowiada się dobrze, a ja cierpliwie, 100x na dzień zabieram jej buta i daję w zamian zabawkę. Na "fu"j i "zostaw" reaguje już bardzo dobrze, a na moje szczęście wszystkie łupy natychmiast przynosi na swoje posłanie :D
Wydrapana i zadowolona :)
Jolu To bardzo smutne jak odchodzi członek rodziny :( , bo przecież pies też człowiek. ;:168
Wyczesałam małą w twoim imieniu :)
Więcej zdjęć tu:
https://picasaweb.google.com/1178605859 ... _Du3pWj4gE

Żeby mi tak zupełnie wątek na psy nie zszedł ;) to coś ogrodowego :D
Zakupiłam jakiś mix cebulek z nadzieją na wstrząsające wrażenia estetyczne na wiosnę. Nie jestem tylko pewna czy wstrząs będzie taki jak oczekuję :;230
Przy wyrywaniu maciejki czynną "pomocą" oczywiście służyła Princessa :D
Obrazek

Cebulki wolałam już sadzić sama :D
Obrazek
"Żyj prosto. Konsumuj mniej. Myśl więcej...", "Być człowiekiem znaczy: każdego dnia starać się być lepszym."
Aktualny Niedoskonały, ale mój cz.2 :)
Awatar użytkownika
constancja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2012, o 23:38

Post »

Ciekawski szkrab. ;:oj
Widać, że się już zadomowiła ;:215 Będziesz mieć z niej Pańcia pociechę.... za jakieś 3 pary szpilek, 2 nogi od krzeseł i oparcie fotela. :;230
Gdzieś w Borach-wątek ogrodowy Bory Constancji - Bory Tucholskie w obiektywie
Pomieszanie z poplątaniem czyli nerwowe ręce Constancji spis tematów
FAQ: canon EOS 450D + ob. canon (18-55) Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
LaViol
500p
500p

Post »

:;230
Szpilki bezpieczne w garderobie, bo zakładam tylko wtedy gdy przebieram się za kobietę :D
Dziś buty wylądowały w pomieszczeniu gospodarczym. Za to wczoraj stamtąd przynosiła z upodobaniem ziemniaki. Kocie miski wyjechały stamtąd na barek w kuchni i można spokojnie drzwi do gospodarczego zamykać. Strategicznie porozmieszczane psie gryzaki i póki co mebli się nie ima :D
"Żyj prosto. Konsumuj mniej. Myśl więcej...", "Być człowiekiem znaczy: każdego dnia starać się być lepszym."
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

hejka, ja w odwiedziny do Maleństwa. :wit No trochę przy okazji pooglądam ogród :;230

Fotki świetne, jak ja bym takiego chciała ;:173 no ale trzeci pies byłby przesadą.
Gdzieś w okolicach zdobyłaś nowego członka rodziny? Jak się sprawdzi to poproszę o namiary na hodowlę, bo kolejny psiak to koniecznie znów z wilczego stada ;:224

aha, wątek ma być ogrodniczy :lol: Jakie cebule sadziłaś? ;:204
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Wiolu wczoraj podziwiałam sunię a dzisiaj pospacerowałam po ogrodzie i jestem pod ogromnym wrażeniem.Zachwyciły mnie łany liliowców- ja przygodę z nimi zaczęłam rok temu.
Zauważyłam że masz piwonie drzewiaste u mnie w tym roku wymarzł jeden dorodny krzak i jeden z ubiegłorocznego nasadzenia, nie mam pojęcia dla czego bo wszystkie były jednakowo nakryte a wymarzły tylko te dwa- szkoda bo ten jeden krzak był już spory i miał najpiękniejszy kolor kwiatów.
Zdjęcia w skali makro-rewelacyjne.
Awatar użytkownika
LaViol
500p
500p

Post »

Jolu Mała z Sękocina, niedaleko mnie. Nie wiem czy to hodowla, z papierów ma tylko książeczkę zdrowia :D
Mnie na rodowodzie nie zależy. Zależało mi na zrównoważonych rodzicach, a w lecznicy psy znają i polecili :)
Oczywiście służę kontaktem.
Jolu1 Faktycznie łany robią wrażenie, ale tylko wtedy gdy kwitną ;)
Moje piwonie nie są okrywane :oops: Mam nadzieję, że ta jasnoróżowa przeżyła, ma uroczy kolor :)
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Jak łądnie wygląda taka pusta grządka :;230
Rany zupełnie mi sie zmienia :roll:
Awatar użytkownika
LaViol
500p
500p

Post »

Gosiu Prawda? taka schludna i porządna :;230
I tu mam problem przemyśliwając projekt, bo lubię takie proste, czyste formy, ale one nijak się mają do sąsiedztwa lasu ;:223
Tak to jest jak ma się duszę pod linijkę :;230

Jolu Właśnie zauważyłam, że zapomniałam Ci odpowiedzieć na pytanie ;:223
Mieszanka krokusów, narcyzów, tulipanów, hiacyntów i anemonów - wszystko w tonacji biało-różowej. Dorzuciłam wykopane spod magnolii jakieś violetowe tulipki psując pierwotny zamiar :;230
Awatar użytkownika
constancja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie gadaj ;:209 ... jakbyś miała duszę pod linijkę to nie kupiłabyś owczarka tylko jamnika ;:183
Głaski dla Księżniczki. ;:108
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Mój owczarek nauczył dzieci chować buty, gdy okazało się, że nie mają co założyć na nogi, aby pójść do szkoły :;230
Tak w ogóle, to zeżarł mi pół mieszkania, głównie meble tapicerowane i wykładziny.
Lamentu wielkiego nie było, bo akurat przeprowadzaliśmy się z bloków do własnego domku.
Violu jestem pod wrażeniem Twojej wysprzątanej grządki ;:oj
Szkoda tylko, że miks kwitnących cebulowych, będziemy podziwiać dopiero na wiosnę ;:333
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Violu, mi właśnie też nie zależy na papierach. Podobnie miałam ze swoim owczarkiem, rodzice rodowodowi ale ona ponieważ chyba ósma z miotu, to nie mogła mieć papierów czy coś, nie znam się. Ja na wystawy chodzić nie zamierzam i jako rozrodowej traktować. Ja chcę tylko niezawodnego przyjaciela, a już się przekonałam że to najlepsza rasa. Golden jest słodki i kochany ale trochę jak kot, ma własne zdanie.
No młody owczarek był szkodnikiem to fakt, jak pisze Iwonka, też miałam meble do wymiany i też nauczył syna sprzątać, nie na długo ale jednak. ;:224

Cebulki świetne, już sobie wyobrażam te połączenia... szkoda że do wiosny tak długo, może by ominąć jakoś tą wstrętną zimę? Też uwielbiam czyste formy, szkoda że nie umiem ich zastosować w ogrodzie ;:174 Będę więc podglądać bo jestem ciekawa co stworzysz.
Awatar użytkownika
constancja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

April pisze:Violu, mi właśnie też nie zależy na papierach. Podobnie miałam ze swoim owczarkiem, rodzice rodowodowi ale ona ponieważ chyba ósma z miotu, to nie mogła mieć papierów czy coś, nie znam się. Ja na wystawy chodzić nie zamierzam i jako rozrodowej traktować. Ja chcę tylko niezawodnego przyjaciela...
Dziewczyny, taki przepis w Związku Kynylogicznym był chyba ze 30 lat temu. Już nie żyje żaden pies z tych czasów, nie dajcie sobie wmówić takiej głupoty.
Moja Berta jest ósma, Bruno drugi w miocie (tym samym) i obydwa mają papiery. Ja też na wystawy nie chodzę i nigdy nie zamierzałam, a kupiłam z rodowodem, żeby nie popierać pseudohodowli, a co za tym idzie wykorzystywania i nieludzkiego traktowania psów przeznaczonych wyłącznie do rozmnażania. Poza tym, mając papiery i wgląd w pochodzenie, mam o wiele większą pewność, że będzie zdrowy, a jeśli okaże się, że zachoruje (na jakąś chorobę dziedziczną), to wiem gdzie się udać. W domu postawiłam sprawę jasno... albo ze schroniska albo z rodowodem.

Nie mniej uważam, że wszystkim futrzakom, i tym z papierami i tym bez, należy się nasz miłość i opieka.

Moje. poza telewizorem zeżarły w domu wszystko. ;:223 Bruno nawet kanapę przyciągnął sobie bliżej legowiska coby ją ogryzać wygodnie i w spokoju. ;:209
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pewnie Ewo masz rację, teraz już nie ma tych przepisów, nie orientowałam się. Fakt że tamten owczarek był kupowany jakieś 15 lat temu. Może wtedy jeszcze to było? Nie wiem. Po pięciu latach niestety mimo roku leczenia rak go pokonał. Potem były inne pieski ale wciąż tęsknię za owczarkiem i takie mi się najbardziej podobają.
Tamtą hodowlę oglądałam i jestem pewna że psiaki miały dobre warunki. Zanim się zdecydowałam i zanim maluch mógł być oddany byłam u nich ze cztery razy i to bez zapowiedzi więc złego słowa powiedzieć nie mogę.
Też jestem zdania, że hodowle tylko dla kasy w warunkach skandalicznych dla zwierząt, to jest samo zło. Ale niestety ceny zwierząt z rodowodami są często astronomiczne i nie każdy może sobie na to pozwolić ;:224 Ostatnio się dowiadywałam to chcieli od 2500 do 3000. To chyba jednak lekka przesada.

Dlatego teraz mam dwa psiaki, obydwa adoptowane, jeden to Golden po traumatycznych przejściach drugi misz-masz znaleziony jako malutki szczeniak w lesie ;:215
Awatar użytkownika
LaViol
500p
500p

Post »

constancja pisze:Nie gadaj ;:209 ... jakbyś miała duszę pod linijkę to nie kupiłabyś owczarka tylko jamnika ;:183
Głaski dla Księżniczki. ;:108
:;230 :;230 :;230
Wygłaskana :)
Wiem, Ewo, że wszystkie z miotu muszą dostać rodowód. Ja się nawet o niego nie spytałam :D
W ogłoszeniu stało: "oddam psy w dobre ręce", więc się domyślałam, że bez papierów.
Iwonko Do tej pory chowania butów uczyła mała suczka kundelka jeszcze u rodziców, jak byłam młodszą nastolatką :D
Gryzła nie tyle buty ile wyżerała wkładki. Do momentu, aż tata wysmarował je mieszanką papryki i pieprzu. Od tamtej pory butów nie ruszała.... ale tylko taty butów :;230
Największą demolkę robił, jako szczeniak, Makler (azjata): zerwane tapety w przedpokoju, zgryzione książki i pełna paka pamperów.
Ale mebli nie gryzł żaden.
Princess dziś postanowiła pomieszkać na poddaszu i miała duże parcie na to :D Ma jednak pecha, bo schody i większość podłóg na górze ma wykładzinę i żaden pies tam nie wchodzi. Schody zostały zabarykadowane przedwojennym, drewnianym kufrem podróżnym, a pozostałą lukę wypełnił karton z misterną konstrukcją z blaszanych misek. Nieźle hałasują przy upadku ;)
Jolu Właściwie każdy pies może być szkodnikiem ;) Póki co Princessa prawie nie zostaje sama. Max do tej pory to koło pół godziny. Za każdym razem była bardzo grzeczna i spała (tfu! tfu! tfu! coby nie zapeszyć ;) )

Rabatka to rozwiązanie tymczasowe. Zobaczymy czy na wiosnę przeżyje cokolwiek wyłażącego z ziemi, bo póki co małej świetnie się tam leży :D
Dziś świrowała, wytaplała się w swojej misce z wodą, galopem wpadła w tę rabatę i wyturlała się w korze :;230
Mam nadzieję, że szczeniaki dzielą się jak dzieci: na czyste i szczęśliwe ;)
Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”