Mój domowy roślinny miszmasz....

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
labka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 wrz 2012, o 16:22
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój domowy roślinny miszmasz....

Post »

A zatem Kiciunia Cię pozdrawia...przesyła miziaczki ;:32
Awatar użytkownika
Karolina__
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2009, o 19:37

Post »

Jestem bardzo ciekawa tego świecenia :D
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Tylko powiem tyle wielka ściema z al.... tam im wszystko świeci ;:7 ;:7 ;:7
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
labka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pewnie tak...wsieje na wiosnę to zobaczymy... :heja
Zdjęcie można zrobić tak , że nawet niepozorny kwiat będzie wyglądał okazale..dlatego mówię,że nie nie wiem, tylko nazwa taka sama, przynajmniej tak tutaj nazywają te kwiatki. ;:108 ;:3
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2011, o 13:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Też zastanawiałam się czy too nie jest bajka z tym świeceniem.Może po prostu wykorzystyją nazwę kwiata,zeby ich słowa były bardziej wiarygodne.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Dziwaczek jest dziwaczkiem bo ma dziwne kwiatki, różne na jednym krzaczku i to ma być dla niego dziwne, są też takie, jakie Ty masz, mi w tym roku też takie wyszły i one nic dziwnego w sobie nie mają, są ładne i tyle, ale nie wierzcie w bajki o świeceniu :;230
Awatar użytkownika
labka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No i dzięki Iwonce, mamy rozwiązanie..jeśli to te same..zapewniam ,że nie świecą po rosną mi przed tarasem..i widziałabym ;:108
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45

Post »

Kasiu z tym świeceniem to ściema, moja mama przez kilka lat miała dziwaczki i jakoś nie zauważyłam żeby świeciły ;:185 Ale ładnie kwitnące z nich roślinki, to i tak warto je mieć :tan
Awatar użytkownika
labka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To prawda..całkiem wdzięczne są..i długo kwitną
:wit
Awatar użytkownika
NomiMalone
100p
100p
Od: 8 sie 2012, o 16:33

Post »

No to mnie Kasiu znowu zdziwiłaś . Myślę , że gdybyś u siebie przyjęła małą wycieczkę miłośników roślin nie jedna osoba z grupy zrobiłaby takie oczy ;:202 :shock: ;:oj ;:154
Myślałam , że ta nazwa to tak luźno wypowiedziane słowo nie mające z nazwami roślin nic wspólnego. A tu się okazuje, że nie tylko taka nazwa istnieje ale jeszcze te kwiaty "świecą" .
Uwielbiam Twój wątek. Normalnie jakbym miała Discovery Flover. Co wchodzę to się o czymś ciekawym dowiaduję - ale to może dlatego, że od czasów szkoły średniej nie jestem już na bieżąco z roślinnością i wcześniej nie byłam na żadnym forum przyrodniczym, by tyle informacji mieć pod ręką .
Chciałam zobaczyć co to za rośliny te dziwaczki. Kliknęłam na pierwszy lepszy link o nich i tutaj pisze, że faktycznie świecą , ale nie tak jakby nam sie miało to wydawać , i tylko żółte kwiaty. Polecam przeczytać chociażby by sprawdzić swoją wiedzę na ich temat (ja miałam zerową :;230 )
Awatar użytkownika
labka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mini astry...ale i tak ładnie kwitną ;:63

Obrazek

Estragon i tymianek..szalenie aromatyczny nawet suszony...

Obrazek Obrazek

no proszę Nomi...to ty jesteś skarbnica wiedzy..pójdę w nocy gapić się na żółte dziwaczki, a jeśli chodzi o forum, to ja też nigdy na żadnym nie byłam, trafiłam tu przez Adenie, potem owadożerki..i zadomowiłam się ujęta życzliwością ludzi z forum i administratorów-dobrych duchów tej stronki ;:167
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Ale dziewczyny, ja właśnie żółte miałam :;230 , nie świecą i idą na kompost w tym roku, zostawiam tylko te z kolorowymi kwiatkami, te są chociaż ładne
Awatar użytkownika
NomiMalone
100p
100p

Post »

labka1 pisze:no proszę Nomi...to ty jesteś skarbnica wiedzy..pójdę w nocy gapić się na żółte dziwaczki, a jeśli chodzi o forum, to ja też nigdy na żadnym nie byłam, trafiłam tu przez Adenie, potem owadożerki..i zadomowiłam się ujęta życzliwością ludzi z forum i administratorów-dobrych duchów tej stronki ;:167
No właśnie widać moją wiedzę , że o dziwaczkach nie słyszałam :;230 jak pójdziesz oglądać to weź latarkę ze światłem ultrafioletowym, bo ciekawa jestem czy tylko dziwaczki w twoim ogrodzie świecą , może znajdą się jeszcze jakieś "pozaziemskie" stwory :heja

Astry uwielbiam. Jesień z nimi jest taka przyjemna i kolorowa :heja szkoda, że nie mam ogrodu ;:145 albo jakiej małej działki chociaż . A zioła też lubię hodować , w skrzynkach na balkonie. U nas króluje bazylia, pietruszka i tymianek. Tego stosujemy w kuchni dość sporo. Bazylii zawsze muszę mieć taką 1,5 metrowa skrzynkę, bo inaczej nie nadążyłaby puszczać listków :;230

iwona -w artykule napisane jest , że świecenie widać jedynie w ultrafiolecie - sprawdzałaś w ten sposób ? Bo powiem szczerze jestem ciekawa efektów i wrażeń
Awatar użytkownika
labka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie sprawdzałam..i skąd wziąć coś z ultrafioletem? Chyba lampę do tipsów.... :;230 :;230 :;230
Ja tez kocham bazylię ale mnie nie wzeszła wcale w tym roku, mnie jeszcze koleżanka po sąsiedzku sadzi niektóre rzeczy jak szpinak czy właśnie więcej bazylii, ale u mniej tez nie uchowała się pomimo że z innych nasion siana. Nie wiem czemu?
A te co mam to byliny..jest jeszcze oregano, rozmaryn, lawenda..może wyjdę później zrobić foteczki :tan

Dziś świeci słonko ;:3 cudowne, a mnie złapała wczoraj wieczorem migrena i trzyma do tej pory...a nawet zaczyna się nasilać, szkoda bo pogoda cudna..miałam zobaczyć czy te dziwaki maja już nasionka..i moje kanny tez już powinny mieć nasionka...a mnie tu łeb pęka
;:125 tak właśnie jakby waliło młotem ;:98
Awatar użytkownika
NomiMalone
100p
100p

Post »

Ja ultrafiolet mam w latarce. Bardzo stara ale ma 6 rodzajów świateł, bardzo przydatna rzecz.
A co do tych dziwaczek , to spróbuj może je przezimować jak dalie , a nasiona zbierz , zawsze większa szansa przetrwania, jak nie jedno to drugie.

U nas tez słonko przepięknie świeci :D i nawet troszkę cieplej sie zrobiło.
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”