Coraz wczęsniej robi się ciemno na dworze.

Dzisiaj zdążyłam tylko wyjść na spacerek dookoła domku, żeby zobaczyć c jeszcze kwitnie. Już coraz mniej niestety. Postałam nad nowoprzebudowywaną rabatą, podumałam. Chętnie zabrałabym się za nią już teraz, ale szkoda mi Lione Rose, które, ie wiem, czy pamiętacie, w sierpniu przesadzałam, zanim mi się nowa koncepcja w głowie uroiła. Nie wiem, czy wytrzymam do wiosny. Mam przecież jeszcze cebule do wsadzenia, a bez poszerzenia w tej chwili rabaty nie będe mogła ich posadzić. Jestem rozdarta.
Justynko, ja mam oprócz tej trawki jeszcze w tym kolorze przetacznika i iii zapomniałam jak to się nazywa.
przetacznik
Ta bardziej zwarta, płożąca
Bardzo lubie te kolory, bo podkreślają inne bardziej intensywne.
Małgosiu, bardzo się cieszę, że podoba Ci się mój busz. W sumie mnie też, ale chyba te zmiany spowodowane są brakiem miejsca do sadzenia nowych roslin. Jak nie ma miejsca trzeba zrobic rewolucję
Nie potrafiłabym siedziec bezczynnie w ogrodzie.
Jula, ta wiadomośc bardzo mnie cieszy, bo nie lubię intensywnie rosnących roslin. Tzn, w szerz, bo za chwilę trzeba by go znowu wykopywać i przesadzć.. Wzwyż może rosnąc
Szykuję mu zresztą sporo miejsca niech rosnie.
Beatko, możliwe, że była to ta sama osoba i pewnie trafiłaś tam po nas i sta jej zirytowanie. Wyobraź sobie 2 osoby tego samego dnia kwestionujące jej zdanie.Jestem bardzo ciekawa co Ci z tego wyrosnie.
Jolu, czyli potwierdzasz, że ta szałwia jest rewelacyjna. Ja jestem nią zachwycona. Te sadzonki które sa na zdjęciach to samosiejki. Na wiosne kupiłam jeszcze takie z białym środeczkiem. tez kwitnie od tamtej pory.
Te okolice to moja działka
Aniu, polecam. Kwitnie przez całe lato, jeśli tylko masz dużą sadzonkę. Moje wysiane wprost do gruntu zakwitły dopiero w sierpniu, ale za to będa do mrozów.
Agus, zatrawiło mnie
Coraz bardziej mi sie podobają. Moja ulubiona to też ostnica. Niestety jeden feler. Bardzo trudną ją przezimować. Wydawało mi się bardzo wczesną wiosną, że nawet mi się udało, ale chyba za wczesnie odkryłam i obcięłam. W tym roku poczekam do kwietnia, nawet maja. Zobaczymy. U nas coraz częściej można ostnice kupić wiosną. Niektóre kupowałam w OBI za śmieszne pieniądze. Jestem nawet gotowa traktować je jak jednoroczne. Chociaz sie rewelacyjnie rozsiewają, ale moje tegoroczne siewki nie wszystkie dorobiły sie piórek, no i nie były takie duże, jak te kupione.
Monia, ja w sumie mam jeszcze sporo trawnika
Chętnie zagospodarowałabym jeszcze środek, ale wiesz jaki stosunek do tej koncepcji ma mój m.
Na razie trwa w najlepsze poszerzanie. Dlatego obrzeży długo jeszcze u mnie nie bedzie
Jeżówki gorąco polecam. Naprawde rewelacyjnie wyglądają na rabacie i jeszcze na dokładkę kwitną od połowy lipca do tej pory. Kwiaty bardzo trwałe. Musisz kupić
Gaura jest niesamowita
Home&Garden
Clair Renesanse
A to rabatka, na której one rosną. To wielkie krzaczysko pod płotem na pierwszym planie to Eden. Ciekawe, czy przetrwa w takim stanie zimę