Ogródek Gosi cz. 8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek Gosi cz. 8

Post »

Hej,
Dobrze wiedzieć, ze ta szałwia tak się wysiewa :heja , nie będę musiała zawalać na wiosnę parapetów :lol:
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Safoya
500p
500p
Od: 3 sie 2010, o 16:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Uwielbiam takie porówna przed i po. Jestem pod wrażeniem przyrostu iglaków :shock: Wszystko tak bujnie Ci rośnie.
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Goś, nie żeby zaraz emerytkę :;230 oj poszłabym już na emeryturę
Ale z pewnością nie sądziłam żeś taka energiczna niewiasta ;:63 i ten humor :heja bardzo mi odpowiada.
Wiesz, tak zaczęłam rozmyślać o tych wrzosach co mi je kazałaś dosadzić, niby na początku nie a teraz już nie jestem pewna ;:204 Może rzeczywiście powinnam tam jeszcze dosadzić. Oglądałam u Agness taką rabatkę wrzosy i płożące jałowce i zaczynam się łamać :;230

Zakochałam się w Twoim rozchodniku, jakąś fazę mam na nie ostatnio, ale takiego różowo-fioletowego nie widziałam. Co to za odmiana i gdzie go można zdobyć?
Awatar użytkownika
maryla-56_56
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 kwie 2009, o 19:18

Post »

Gosiu śliczne masz te rabatki z wrzosami i rozchodnikami.
Róże też śliczne, moje już bez liści.
W piątek po 14.00 będę na działkach.
Chyba, żeby padało lub było bardzo zimno.
Jeśli będzie Ci pasowało to zapraszam.
Jeśli nie to się nie przejmuj, co się odwlecze to nie uciecze. :wit
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Beatko, są 2 rodzaje tych niebieskich szałwii. Mam obydwie, chociaz mnie bardziej podoba się ta właśnie co pokazałam ostatnio.
Przeczytałam u Ciebie, że pani w Skierniewicach wmawiała Ci, że róża to westerland. Nam z Isią też. Dlatego raczej nie lubie kupowania od przygodnych sprzedawców, szczególnie róż. Chociaz było kilka róż, które nam się z kwiatka bardzo podobały. Tylko skąd pewność, że nie wcisną nam zupełnie czegoś innego?

Małgosiu, wiem, że moje chęci mogą być płonne. Chcę jednak spróbować. Bardzo podobają mi sie takie naturalistyczne ogrody, ale też takie uporządkowane, eleganckie. Jednak czy zdołałabym opanowac sie przed zakupami?
Nie wiem. Będe się starała. Zobacz jak mało kupiłam w Skierniewicach :wink:

Aniu, a mnie sie własnie Twój busz bardzo podoba. Lubię i takie ogrody i ogrody minimalistyczne. Rozdwojenie jaźni :;230
Powinnam mieć 2, albo 3 razy większy ogród. Ja na razie dużych zakupów nie planuję. Rewolucja bedzie wiosną, kiedy będe rozsadzała rosliny, wasnie, żeby im troche powietrza dać. To powinno już trochę pomóc, ale czy dam radę utrzymac dyscyplinę. :roll:

Justynko, ja zostawiłam do wiosny na rabacie i w czerwcu miałam już nowe sadzonki. Tak robie z każdym kwiatkiem jednorocznym Nie mam ręki do rozsad domowych. Z kilkudziesięciu, uda mi się przechować raptem kilka. Zresztą moje domowe kwiaty tez jakoś nie mają u mnie lekko. Ja lubię tylko te ogrodowe.

Agnieszko, nie przesadzajmy z tym bujnym kwitnieniem. To co bym najbardziej chciała niestety nie kwitnie. To róże. Chciałabym, żeby kwitły tak jak u Ciebie. ;:173

Jola, ja też chcę na emeryturę. Najbardziej żałuję, że muszę codziennie raniuteńko stawać. A ja jestem nocny Marek. Lubię długo w nocy posiedzieć, a rano pospać. A teraz to mogę tylko długo posiedzieć :roll:
No wiesz, ja się ukrywam, bo nie wszystkim pasuje taka chichotka. W pracy mam przechlapane, bo najpierw mnie słychać, a potem dopiero widac. Szefowa szaleje.
Nie wahaj się. Zapytaj dziewczyn co o tym sądzą. Mysle, że jak dodasz więcej wrzosów i wrzośców to rabata bedzie jeszcze bardziej elegancka. Wrzosy tylko podkresla zieleń iglaków.
Rozchodnik można dostać u mnie. :;230 Nazwy nie pamiętam

Marylko ja kończę pracę około 16. Prawdopodobnie wracając wstąpię. Ale najpierw zadzwonię, czy aby na pewno jesteś Chyba, że cos mi wypadnie. Mogę np. musieć dłużej zostać w pracy, wtedy pędzę do domu, bo syn czeka na obiad. Niestety w szkole nie ma stołówki.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

Uprzytomnilam sobie, patrząc na ostatnie zdjęcie kostrzewy - tej niebieskawej, sinej - ze ńie mam właściwie tego ogrodowego koloru, oprócz jednej bylicy, która nie chce u mnie rosnąć....u mnie ma za mokro...z pewnością cos z tym zrobię :wink: pewnie cos wymienię :;230
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Powtórzę jeszcze raz patrząc na twoje zdjęcia - masz pięknie jak masz.
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gosiu, Rotsilber u mnie nie rozrasta sie tak strasznie ... chociaz tez nie moge powiedziec jak rosnie, bo to jego drugi sezon dopiero a jeszcze z jednej sporej sadzonki zrobilam dwie ... jedna niestety zmarzla mi zima i nie odbila na wiosne ale za to zrobil sie wysoki - teraz jest juz wyzszy niz ja.
Awatar użytkownika
beata68
1000p
1000p
Od: 13 lut 2011, o 17:15

Post »

Gosiu, pewnie trafilyśmy na tą samą panią. Ja kupiłam dla jaj, taka jestem ciekawa co z niej wyrosnie, że nie mogłam się powstrzymać. :;230 Najwyżej wykopię i podaruję, jak sie znajdzie chetny. Ja taka zwariowana jestem, a pani była taka oburzona, że śmiem podważać jej kompetencje, że nawet podpisała mi sadzonkę, żebym nie wiedziała, że jest pewna odmiany. Obiecałam, że odwiedzę ją w przyszlam roku ze świeżym kwiatkiem. :D
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Jakoś przegapiłam tę szałwię omączoną. Myślałam że to ta omszona, bylinowa.
Ja też mam omączoną jednoroczną ale taką jasno niebieską. Kupiłam, wróć, dostałam od syna na Dzień Matki kwitnącą i kwitnie do tej pory bez jednego suchego kwiateczka. Bardzo mi się podoba. Mówisz że jej nie ruszać to się wysieje? Świetna wiadomość :heja

A bliższe namiary na tego rozchodnika? Może M się wybiera w te okolice to by mi kupił.
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Fajna ta szałwia, fajna, właśnie tak na teraz by była.. Muszę ją dopaść ;:172
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Gosiu, podziwiam trawy na ostatnich zdjęciach... całkiem spora kolekcja Ci się uzbierała; szczególnie podoba mi się ostnica (bo to chyba ona)... napiszesz o niej coś więcej?
Soczewka
1000p
1000p
Od: 9 mar 2010, o 10:35

Post »

Ty masz ogród z gumy. Cały czas twierdzisz, że już nie masz miejsca a i tak udaje Ci się co i raz coś dosadzić :;230
Podobają mi się Twoje jeżówki Ja za każdym razem obiecuję sobie, że dokupię kilka szt i kończy się na tym, że wybieram coś innego.
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Coraz wczęsniej robi się ciemno na dworze. :( Dzisiaj zdążyłam tylko wyjść na spacerek dookoła domku, żeby zobaczyć c jeszcze kwitnie. Już coraz mniej niestety. Postałam nad nowoprzebudowywaną rabatą, podumałam. Chętnie zabrałabym się za nią już teraz, ale szkoda mi Lione Rose, które, ie wiem, czy pamiętacie, w sierpniu przesadzałam, zanim mi się nowa koncepcja w głowie uroiła. Nie wiem, czy wytrzymam do wiosny. Mam przecież jeszcze cebule do wsadzenia, a bez poszerzenia w tej chwili rabaty nie będe mogła ich posadzić. Jestem rozdarta.

Justynko, ja mam oprócz tej trawki jeszcze w tym kolorze przetacznika i iii zapomniałam jak to się nazywa.
przetacznik
Obrazek

Ta bardziej zwarta, płożąca
Obrazek

Bardzo lubie te kolory, bo podkreślają inne bardziej intensywne.

Małgosiu, bardzo się cieszę, że podoba Ci się mój busz. W sumie mnie też, ale chyba te zmiany spowodowane są brakiem miejsca do sadzenia nowych roslin. Jak nie ma miejsca trzeba zrobic rewolucję :D
Nie potrafiłabym siedziec bezczynnie w ogrodzie.

Jula, ta wiadomośc bardzo mnie cieszy, bo nie lubię intensywnie rosnących roslin. Tzn, w szerz, bo za chwilę trzeba by go znowu wykopywać i przesadzć.. Wzwyż może rosnąc :D
Szykuję mu zresztą sporo miejsca niech rosnie.

Beatko, możliwe, że była to ta sama osoba i pewnie trafiłaś tam po nas i sta jej zirytowanie. Wyobraź sobie 2 osoby tego samego dnia kwestionujące jej zdanie.Jestem bardzo ciekawa co Ci z tego wyrosnie.

Jolu, czyli potwierdzasz, że ta szałwia jest rewelacyjna. Ja jestem nią zachwycona. Te sadzonki które sa na zdjęciach to samosiejki. Na wiosne kupiłam jeszcze takie z białym środeczkiem. tez kwitnie od tamtej pory.
Te okolice to moja działka :;230

Aniu, polecam. Kwitnie przez całe lato, jeśli tylko masz dużą sadzonkę. Moje wysiane wprost do gruntu zakwitły dopiero w sierpniu, ale za to będa do mrozów.

Agus, zatrawiło mnie :;230
Coraz bardziej mi sie podobają. Moja ulubiona to też ostnica. Niestety jeden feler. Bardzo trudną ją przezimować. Wydawało mi się bardzo wczesną wiosną, że nawet mi się udało, ale chyba za wczesnie odkryłam i obcięłam. W tym roku poczekam do kwietnia, nawet maja. Zobaczymy. U nas coraz częściej można ostnice kupić wiosną. Niektóre kupowałam w OBI za śmieszne pieniądze. Jestem nawet gotowa traktować je jak jednoroczne. Chociaz sie rewelacyjnie rozsiewają, ale moje tegoroczne siewki nie wszystkie dorobiły sie piórek, no i nie były takie duże, jak te kupione.

Monia, ja w sumie mam jeszcze sporo trawnika :wink:
Chętnie zagospodarowałabym jeszcze środek, ale wiesz jaki stosunek do tej koncepcji ma mój m.
Na razie trwa w najlepsze poszerzanie. Dlatego obrzeży długo jeszcze u mnie nie bedzie :;230
Jeżówki gorąco polecam. Naprawde rewelacyjnie wyglądają na rabacie i jeszcze na dokładkę kwitną od połowy lipca do tej pory. Kwiaty bardzo trwałe. Musisz kupić :D

Gaura jest niesamowita
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Home&Garden
Obrazek

Clair Renesanse
Obrazek

A to rabatka, na której one rosną. To wielkie krzaczysko pod płotem na pierwszym planie to Eden. Ciekawe, czy przetrwa w takim stanie zimę

Obrazek
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Gosiu, ale gigant ten Twój Eden ;:oj Opatul go mono to może przetrwa :uszy
Szałwia omączona zapisana, wysieje wiosną albo kupię sadzonki. Pięknie Ci kwitnie Home & Garden - moja złapała mączniaka rzekomego i cała w kropkach jakby miała ospę ;:202
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”