Zamówienie nasion

Warzywa w gruncie i pod osłonami.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Agulka11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2011, o 18:58
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: zamawianie nasion

Post »

U mnie w czwartek zapowiadają +2 stopnie w nocy... A ja mam jeszcze kilkadziesiąt pomidorów na krzakach...
Zostawiłam sporo nasion z Bloody Butcher, bo to rzeczywiście baaaardzo wczesny pomidorek, więc może być troszkę chętnych na akcji :)
Pozdrawiam
Forumowiczka - Aga
Awatar użytkownika
grosik
200p
200p
Od: 30 sty 2012, o 16:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Agulka nie strasz tymi temperaturami :twisted: . U mnie jeszcze baaardzo dużo pomidorasów czeka na dojrzewanie ;:173 . Ale mam nadzieję pomidorkom grożą dopiero minusowe temperatury, takie + 2 stopnie im niezagrażają???? jeśli się mylę to proszę wyprowadźcie mnie z błędu.
I druga sprawa - poszukuję na przyszły rok pomidorów z dużą ilością galaretki (mój M. tylko takie okazy akceptuje) - mięsiste (które ja uwielbiam) i mam ich w tym roku mnóstwo - niestety go nie cieszą. Możecie zaproponować jakieś odmiany? I jeśli będziecie je zamawiać to chętnie się dołączę ;:3
Pozdrawiam ciepło, Gosia ;)
Nasze rodzinne eskapady i nie tylko
Awatar użytkownika
Agulka11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moje Boody Butcher-y były właśnie mokre i miały dużo galaretki (i nasion też) - będą dostępne na akcji. Duży plus tego pomidora to to, że jest naprawdę wczesny.
Pozdrawiam
Forumowiczka - Aga
krystynac50
200p
200p
Od: 9 lut 2010, o 09:37

Post »

Karol Chyko's jest duży mięsisty . Zawiązały się tylko 2 grona potem podlałam go gnojówką i poskręcał się niemiłosiernie jak już skonsumował nadmiar pokarmu i zaczął pięknie kwitnąć to był sietpień i musiałam pomidory ogłowić . I tak dojrzewa najpóźniej ze wszystkich pomidorów . Wszystkie owoce są duże

Obrazek

Mam jeszcze pomidora okrągłego ten ma więcej galaretki jest okrąglutki i ma krzaki oblepione pomidorami na jednym krzaku naliczyłam 90 pomidorów - rósł na 4 pędy owoce ok. 100 gr Dostałam go jako Beczułkę , ale do beczułki nie jest podobny, w smaku lekko kwaskowy
Pierwsze zdjęcie z gruntu Obrazek

A to z tuneluObrazek

a tak wyglądał Bloody Buchter na początku owocowania to był jeden krzak miał chyba z 5 pędów
Obrazek

Obrazek
Bądź jak zegar słoneczny. Odmierzaj tylko pogodne godziny
Awatar użytkownika
jokaer
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 14 lut 2008, o 08:21
Lokalizacja: Pogórze Ciężkowickie 385 m npm; na granicy Małopolski z Podkarpaciem

Post »

Niespodziankę zrobił mi Carmello, początkowo miał chyba za dużo azotu?, choć nie był poskręcany,
rósł sam krzak i zero kwiatków. Jakieś pokazały się chyba w połowie lipca, zawiązały i wreszcie dojrzały.

Pomidory czerwone, okrągłe, średniej wielkości do mniejszej, twarde - pyszne.
Pozdrawiam- Jola Spis treści w uprawie warzyw
----------------------------------------------------
Sprzedam/Kupię/Wymienię Moje krzyżówki Na pohybel zimie
Awatar użytkownika
grosik
200p
200p

Post »

czy można jeszcze zamawiać nasionka?
Awatar użytkownika
darbo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2011, o 13:33

Post »

Gosiu. To było i minęło. Teraz opisujemy, co z tego wyrosło.
Pozdrawiam
Dariusz
pomidorzanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 26 cze 2012, o 12:57

Post »

Darbo, a może ktoś chętny zorganizowałby ponownie taką akcję jak ostatnio- zamawiania nasion.
Myślę,że chętni znależli by się, przecież Grosik, to poważna forumowiczka, ja też byłabym chętna, a ci którzy już brali udział w tym projekcie też chętnie domówiliby coś.
Chyba nie trzeba organizować ankiety na ten temat.
Co wy na to?
Pozdrawiam, Agata.
Awatar użytkownika
Agulka11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja byłabym chętna - a że nie posiadam karty kredytowej, mam ograniczone mozliwosci kupna spoza granic, więc jeśli ktoś taką akcję zorganizuje to się na nią pisze.
Z zeszłorocznej akcji sprowadzania nasion - mamy na pewno dwa fajne typy na tegoroczną akcję wymiany - Bloody Butcher, który jest niesamowicie wczesny (mimo, że smak pomidora jest jak dla mnie po prostu zwykły), a drugi to Aussie - mięsiste, smaczne i godne polecenia.
Więc może w tym roku też sobie po kilka nasionek sprowadzimy i kilka osób popróbuje?
Pozdrawiam
Forumowiczka - Aga
Awatar użytkownika
darbo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2011, o 13:33

Post »

Z pewnością takie akcje, są niesamowicie atrakcyjne. Jednak są problemy z płatnością. Karty od nas, nie zawsze są akceptowane. Założycielka tematu, obeszła ten problem w inny sposób. Ale miała możliwości i serdecznie jeszcze raz, jej dziękujemy. Przeprowadziła to idealnie.
Pozdrawiam
Dariusz
pomidorzanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

W tym roku to właściwie paypal obowiązuje niemalże wszędzie, ja się wymądrzam ale sama tego nie przeprowadzę.
Dlatego Joaker kochamy Ciebie, i czy byłabyś przeciwna powtórce.
Niektórzy na pewno dali Ci popalić, ale czy mogłabyś zastanowić się nad tematem.
Pozdrawiam, Agata.
Awatar użytkownika
grosik
200p
200p

Post »

Czyli jeszcze nic straconego ;:3 . Własnie przeczytałam cały wątek ;:124 . Lepiej późno niż wcale! I też jestem chętna aby powtórzyć zamawianie z zeszłego roku. :wit . Oprócz tego Agulka11 :wink: cały czas mam nadzieję na "Bloody Butcher" i może Aussie od Ciebie :wit
Awatar użytkownika
Agulka11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aussie - prawdę mówiąc zżarłam i sama nie zostawiłam sobie nasionek... ;:124 później dopadła go zaraza i po ptokach... Mam tylko jedno nasionko z akcji zeszłorocznej... :(
Ale z Bloody nasionka wyciągnięte i jest ich sporo. Na dodatek mam jeszcze kilka do rozbebeszenia - nasionka więc będą dostępne :) A i pewnie inni też coś doślą na akcję :)
Pozdrawiam
Forumowiczka - Aga
Awatar użytkownika
jokaer
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 14 lut 2008, o 08:21
Lokalizacja: Pogórze Ciężkowickie 385 m npm; na granicy Małopolski z Podkarpaciem

Post »

Nie mówię nie, zapytam syna. :wink:
Rozumiem, że chodzi o ten sam sklep?
Pozdrawiam- Jola Spis treści w uprawie warzyw
----------------------------------------------------
Sprzedam/Kupię/Wymienię Moje krzyżówki Na pohybel zimie
pomidorzanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Joaker, jak uważasz, ten sam czy nie, znaczenie ma to, gdzie są interesujące odmiany, i sklep jest pewien.
Tak żeby syn kłopotów nie miał, i żeby nawet nie zauważył że coś załatwia.
Akcje wymiany są super, ale póżniejsze pomyłki przeszły już chyba do historii forum.
Dobrze byłoby po prostu mieć pewne nasiona, a dopiero potem można się pobawić w wymianki.
Ja byłabym Tobie bardzo wdzięczna, brałabym całe opakowanie odmiany, nie musiałabyś dzielić w moim przypadku.
Aż mi ulżyło że może dojdzie to do skutku, Joaker naprawdę jesteś niezastąpiona.
Jestem Ci zaliczkowo wdzięczna. ;:63
Pozdrawiam, Agata.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uprawy WARZYWNICZE”