Aprilkowy las cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Aprilkowy las cz. 2

Post »

Czytam z podziwem o "piankowaniu tralek" - to brzmi dla mnie jak język obcy :;230 ale podziw szczery ;:108
Oglądam z nie mniejszym podziwem wykorowane rabaty i ścieżkę z betonowych płyt; oglądając ją, przypomniałam sobie, że moja koleżanka ( "własnymi ręcami") robi podobne płyty z betonu wlewanego do foliowych reklamówek, które następnie zawiązuje i "rozpłaszcza". Po zastygnięciu i zerwaniu reklamówek wychodzą całkiem niezłe płyty, w dodatku w ciekawe wzorki, pochodzące z fałd i zakładek na folii.
I jeszcze się wtrącę do obrzeży, które też planuję - ja podpatrzyłam takie u Beaty (która wiem, że podpatrzyła u Agi :D ) i znalazłam je w internecie, wyślę Ci na pw.
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aguś, Ewo dzięki czekam więc na namiary ;:138
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

Jola,
w trawce była cebulka krokusa, Dominika więcej ustrzeliła :wink:

ale wpisuje się dlatego, że bardzo mi się podoba to, co już do tej pory zrobione w ogrodzie, naprawdę zaczynasz "panować nad sytuacją" i to w całkiem dobrym tempie. Ścieżka dodała smaku tej części ogrodu ;:63
Pozdrawiam
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Justyno, ale mnie rozbawiłaś :;230 panuję nad sytuacją :;230 Nie panuję nad porą jedzenia śniadania a coż dopiero nad sytuacją ogrodową ;:29
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

No jak tam, Jolu, po wczorajszym wąchaniu? Ty musisz zacząć uważać z tym, bo wiesz, takie obojętne dla zdrowia na pewno to nie jest.

Czy psica doszła już do siebie?

Ja też myślę o obrzeżach, ale jak pomyślę, ile tego trzeba to od razu przestaję myśleć :lol:
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Zapach farby uzaleznia :twisted: ale moze to i dobrze, bo Jola szybciej skonczy jak tak to malowanie bedzie ja wciagac ... a pozniej zabierze sie za malowanie czegos innego :;230
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dominiko, po wąchaniu żyję i dobrze mi się spało, mimo że ostatnio miałam z tym kłopoty :;230
Rano się zerwałam i piankowałam przed pracą tralki żeby rdza z wodą nie wykapywała bo ja mam takie kwadratowe dwudziestki. Jak kapie na betonową podmurówkę to fatalnie wygląda, więc piankuję pianką do okien ;:224 Jak wrócę to znów malowanie. W piątek lub sobotę montaż kolejnych 2 szt. Jeszcze chyba ze dwa przęsła i kończę pierwszą stronę :;230 i to nie tą najdłuższą ;:223

Jak tam Twoje siedzenie przed rabatą, dało coś ;:173 :?:

A psica zaczyna urwisować więc pewnie zdrowa zaraza :twisted: M się wczoraj do niej śmiał że może niepotrzebnie ratował jak taka wdzięczność ;:134

Jule jak skończę montaż i malowanie to zacznę malowanie jako konserwację - znów od początku ;:223 Oby konserwacja nie była potrzebna zanim wszystko zamontuję :evil: Ale jak tak powącham to kolacji nie jem :;230 To może chociaż trochę schudnę :tan
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:16

Post »

Jolu, rabata ze ścieżką bardzo ładna; jeszcze jak te plasterki odrobinę się zazielenią i zrobią mniej nowe, a rośliny rozrosną będzie przecudnie po prostu :D .
Nie wiem już o jakiej szałwii mówiłaś - ta na poprzedniej stronie to omączona, jednoroczna. Mam takie z siewu, tylko - jak pisze Agusia - bardziej ciemne :) . A moja omszona jest (a raczej była) taka.
Pozdrawiam - Agata :)
Mój ogród na mazowieckich piaskach część 1, część 2 - aktualna
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

No to fajne wieści :) Najdłuższa, nienajdłuższa, ale będzie skończona.

Moje siedzenie dało tyle, że wróciłam sfrustrowana. Ale dziś chyba wreszcie uda mi się pojechać po agro i korę (co prawda do auta to tylko namiastka tego, co trzeba, wejdzie, ale chociaż trochę obsypię), więc może skończymy sadzenie tego, co jest do posadzenia. Zostanie tylko jesienne przesadzanie (bo teraz jeszcze za wcześnie), no i trzeba dokupić jakieś rośliny.
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ładne te szałwie. Bardzo podoba mi się omączona. Muszę dopisać do listy "chciejst" :wink: Uśmiechnęłabym się o nasionka do Was, ale ja nie mam ręki do siania i zawsze kupuje gotowe sadzonki :oops:
April, możesz zrobić fotkę ogrodu w szerszej perspektywie, proszę? Musze sobie w głowie uporządkować Twój las z nowymi nasadzeniami :D
Fajnie działasz, zazdroszczę postępów ;:215
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agatko, pamiętam Twoją szałwię, to przez nią sama na nie polowałam i mam dwie omszone Wezuwe ale nie są takie ładne jak Twoja bo się rozkładają. Oraz pięć tych omączonych co dziś na fotach. Ale ja nie siałam, Ty to miałaś fabrykę wczesną wiosną :;230

Dominiko, powoli do celu, czemu tylko tak bardzo powoli ;:223 komentarz dotyczy zarówno mojego ogrodzenia jak i Twoich zakupów agro-korowych :;230 :;230
No ja już nie kupuję - pass

Olu, u mnie się nie da w szerszej perspektywie bo rabaty w różnej części, wokół domu a i działka sporawa, no nie taka jak u ciebie ale aparat nie obejmuje ;:224 Poza tym nasadzenia na razie symboliczne, przecież piachu pokazywać nie będę :twisted: Ja też mało sieję bo z tego mało to jeszcze mniej mi wzeszło ;:224 Kupiłam- dostałam gotowe sadzonki od syna ;:167
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Jolu ty i ogrodnik i majster domowy jak większość z nas.Podziwiam cię za takie fachowe roboty.
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Małgoś, trzeba sobie jakoś radzić. Zrobienie ponad 200m ogrodzenia na raz to majątek. A gdybym brała firmę to musiałabym na raz. A tak to mogę stopniowo, mam takie jakie chcę i jeszcze robię to co lubię. Bo ja bardzo lubię dłubaninę choć jestem teraz już tym lekko przemęczona.
Awatar użytkownika
justyna_gl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2011, o 09:38

Post »

Jolu, ale u Ciebie się dzieje dużo, sama płot malujesz, mróweczka z Ciebie kochana. Ale potem jaka satysfakcja jak wszystko się samemu zrobi i wszyscy dookoła chwalą ;:138 Jest pięknie a będzie jeszcze piękniej.
P.S. Nie mogę przestać myśleć o tej fotce z tą ścieżką z krążków betonowych... miodzio ;:173
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Jolu, ścieżka wyszła ci super ;:138
Podaj mi namiary gdzie takie bloczki idzie kupić ;:180
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata