Aprilkowy las cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Aprilkowy las cz. 2

Post »

Joluś, dopiero teraz docztyałam, że masz chorego pieska, przykro mi ;:168
Już lepiej z nią???

Fajnie było cię zobaczyć na fotce ;:196
Zazdroszcze spotkania w takim gronie :roll:
Miłego dnia :D
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Linetko, Teresko, Kasiu, Dominiko, Moniko, Renato bardzo dziękuję za zainteresowanie losem niesfornego psiaka. ;:167 Już jest lepiej, zaczęła pić wodę i wstaje. Chodzi co prawda jeszcze się słaniając ale już zdarza jej się zamerdać jak się do niej podchodzi. Nawet rano upomniała się że chce wyjść na dwór. Idzie ku dobremu :tan Ale gdyby nie szwędała się sama po okolicy może nie byłoby kłopotu. My wymieniamy ogrodzenie a ona korzysta z zamieszania i daje susa na bagna i przynosi paskudztwa na sobie. ;:223 Tak się kończy nieposłuszeństwo.
Można już spokojnie wrócić do tematów roślinnych ;:224

Teresko, z zakupów jestem bardzo zadowolona. Kupiłam żurawki których koło siebie nie mogłam znaleźć żeby uzupełnić rabatkę z Red Baronami. Dziś mam zamiar zacząć sadzić tulipany i wrzosy, które będą stanowiły obwódkę przed hortensjami. Żeby się tak w tym piasku nie narobić to tulipany lądują w donicach, sama wiesz najlepiej że to często jedyne wyjście. ;:108
Kasiu, już się jakiś czas przymierzałam do tego żeby tam dosadzić wrzosów. Nawet kupiłam takie blado różowe. Ale jak siostra przywiozła te intensywnie różowe wrzośce to natychmiast nastąpiła zmiana planów :;230 Wydaje mi się że pasują tam idealnie :tan Dzięki ;:196
Renatko, ja nie przepadam za fotkami ale tak zupełnie wyłamywać to się nie da ;:131 więc niestety uwieczniłam się :;230 A spotkanie było rewelacyjnie i bardzo mi zapadło w pamięć. Ja jako nowa byłam jak w amoku, ogarnąć tyle ludzi, skojarzyć z ogrodami i jeszcze wszyscy tak mądrze rozmawiają o roślinach ;:224 ja mam jeszcze bardzo dużo do nadrobienia. Skorzystałam bardzo na tym spotkaniu, dostałam mnóstwo roślin i bardzo cenne rady. Teraz to wszystko wzbogaci mój ogródek :uszy

ZAKWITŁY U MNIE LILIE TRIUMPHATOR :tan
Obrazek

Obrazek

Obrazek Widać ile mam jeszcze pracy, jałowce w doniczkach czekają na swoją kolej...
Obrazek

Obrazek

Obrazek Zakwitły bratki, które się same rozsiały. Wreszcie coś mi się samo zaczęło wysiewać...
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek Ten chyba najbardziej mi się podoba. Ten kolorek przechodzący przez różne odcienie fioletu...
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Jolu taka dobra nowina z samego rana ;:333 Pewnie będę miała dobry dzień.
Teraz ze spokojną głową możesz zabrać się za sadzenie, bo faktycznie nazbierało się Ci się doniczek ;:oj
Oby zima Cię tylko nie zastała ;:173
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

No to Ci pewnie ulżyło, co? Gratuluję szybkiej akcji ratunkowej i przytomnego M., bo to w końcu jemu należą się brawa.

Aaa... czy w Twoich trawkach od Justi nie było cebulek? Bo ja znalazłam kilka - Justynia pisała, że to są krokusy Joanna D'arc.
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p
Od: 15 mar 2012, o 21:02
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wspaniale, że Chila ma się lepiej, pomiziaj ją od wszystkich kochających forumowych ciotek. :D
Lilie masz wspaniałe, a w zestawieniu z amarantusami wyglądają szczególnie pięknie. I brateczki śliczne, zwłaszcza ten ostatni. :D
Ogród tysiąca kwiatów i motyli. Serdeczne pozdrowienia, Gosia
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ufff... dobrze, że idzie ku lepszemu jeśli chodzi o psinę ;:333 Polecam stosowanie spot-on typu Fiprex, to na 4 tyg, zabezpiecza przed kleszczami. Swoja drogą, to Wy musicie bardzo uważać, skoro u psów występuje borelioza to świadczy o jej występowaniu w Waszej okolicy :evil: . Każdy kleszcz=profilaktyczna antybiotykoterapia.

Gratuluje zakupu żurawek :D U mnie nie bardzo chcą rosnąć bujne- za dużo słońca mam niestety. Ale to bardzo wdzięczne roślinki i pięknie kwitną. Wrzosy- przypomniałaś mi, że muszę je kupić :D
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Super, ze piesek już sie lepiej czuje ;:138
Mojego kota także zgubiła ciekawość i szwędacwto :(
Świetnie wyglądają Twoje białe lilie z szarłatem!
Awatar użytkownika
justyna_gl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2011, o 09:38

Post »

Super że Chila już się lepiej czuje. Pogłaszcz ją od nas kochana i dobrze się nią opiekuj ;:196
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Joluś ślicznie zakwitły brateczki, ten żółto-brązowy cudeńko :D U mnie też się powysiewały, mam nadzieję, ze na wiosnę będzie od nich kolorowo :D
Joluś wydaje mi się, że lilijka to nie Tryumphator a Casablanca :wit
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Ale dużo Cioć forumowych ma sierściuch ;:oj Dziękuję wszystkim w imieniu Chili ;:138 wymiziam i dalej się będę opiekować

Iwonko, chyba będę musiała zwołać pospolite ruszenie bo się nie mogę ogarnąć z tym sadzeniem. Wczoraj znów kupiłam sześć worków 50l ziemi i do dzieła. Codziennie coś. Nie mówiąc ile koleusów czeka i się ukorzenia, dzięki sympatycznym Forumkom. A tu niedługo lilie trzeba będzie przejrzeć i przybyszowe dać do przedszkola ;:204 No trudno, zima musi poczekać...
Dominiko, właśnie znalazłam jedną cebulkę :heja i posadziłam obok, tylko tak się teraz zastanawiam czy nie do góry nogami, eee korzeniami. ;:223 Chyba muszę ją odnaleźć i sprawdzić ;:224 M przekażę pochwały ;:108
Linetko, ;:196 to jeszcze nie ostatnie lilie. W tym tygodniu powinny zakwitnąć jeszcze African Queen :tan bardzo jestem ciekawa bo ich na żywo nigdzie nie widziałam. ;:65 Roślinki od Ciebie mają się świetnie, wszystkie się ślicznie przyjęły, widać że z serca ofiarowane ;:167
Magdo ;:168 Zabezpieczamy obydwa pieski stosując Frontline. Ale był okres że kleszczy nie było więc nie dostawały ostatnio, a tu raptem tak gwałtownie zaatakowały. Teraz już obydwa zabezpieczone i liczę że sytuacja się nie powtórzy. Jakby się nie szwendały po bagnach to nie byłoby w ogóle sprawy, a tak zmartwienie, ból i wydatki :twisted:
Żurawki sprawdzone przez ostatnią zimę, na początek miałam 3 szt, a teraz to nie wiem może już 30. Nie pewnie przesadziłam aż muszę policzyć jak wrócę :;230
A wrzosy koniecznie kup. Ja też się nie mogłam oprzeć jak zobaczyłam taki obrazek w Skierniewicach

Obrazek

Aniu, gdyby te nasze zwierzaki trochę bardziej się słuchały to mniej byłoby kłopotów, a tak to... Ale Twój kotek wyzdrowiał? czy... ;:174
Justynko, głaszczę ją teraz nawet za dużo, w łebku jej się przewróci :;230 Ale od Cioci Justynki zawsze :lol:

Agness :shock: nie Tryumphator :cry: a takie kupowałam. Zaraz sobie sprawdzę w necie. Jak ja kocham takie pomyłki ;:223
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A masz jeszcze jakieś plany przed zimą? Może coś wyciąć :;230

Dużo Ci zostało do posadzenia? U mnie jeszcze trochę roślin w doniczkach. Większość czeka na przesadzenie innych, taka reakcja łańcuchowa. No i koniecznie muszę jeszcze dokupić kilka roślin przed końcem sezonu. Mam też zamiar (oby zapału i sił nam wystarczyło) uporządkować kilka miejsc. A wiosną, wiadomo, znów... zakupy i rycie.

Jak będziesz potrzebowała pomocy, to dawaj znać. A w ogóle to może spotkamy się w przyszłym tygodniu gdzieś na kawkę?
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

:oops: to może ja sie wybiorę, tak przypadkiem całkowicie do M1 i też się zalapię na kawkę? Nie żartuję oczywiście :;230
Dobrze, że ze zwierzynką lepiej ;:3 ......nam się nie udało dwa tygodnie temu....... ;:131
Ps. Bratki, to ja namiętnie wyrywam u siebie od roku.... :;230
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

;:71 go. Nie ;:145
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

justi177 pisze::oops: to może ja sie wybiorę, tak przypadkiem całkowicie do M1 i też się zalapię na kawkę? Nie żartuję oczywiście :;230
A to jest bardzo dobry pomysł ;:138
Awatar użytkownika
Bufo-bufo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2009, o 20:31

Post »

Wrzosów moc w Skierniewicach, szukam ostatnio wrzośców, ale jakoś nie mogę trafić.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”